‘Vreedzame’ vluchtelingen

Waarom willen vluchtelingen niet vechten?
Waarom schreeuwen vluchtelingen niet om wapens?
Vluchtelingen vragen bescherming, voedsel, onderdak, werk, sociale voordelen, maar nooit eens wapens of wraak.

Op het terrein bewijzen de Pêşmerge ondertussen dat lokale milities wel degelijk opgewassen zijn tegen Islamitische Staat. De beste bestrijders van het kalifaat zijn geen hoogtechnologische special forces uit het Westen, maar de Koerdische strijdkrachten uit de regio. Met een basisuitrusting en een beperkte training slagen de moedige Pêşmerge er in om Islamitische Staat nederlaag na nederlaag toe brengen. Blijkbaar werkt dit voorbeeld niet zeer inspirerend.

Daar komt nog eens bij dat Islamitische Staat eigenlijk bestreden moet worden door moslims. De recente geschiedenis bewijst dat westerse interventies de spanningen met de islamitische wereld alleen maar aanwakkeren. Amerikaanse of Europese troepen in Syrië zijn een gedroomd wervingsinstrument voor jihadi’s van Marokko tot Pakistan. Gewapende weerstand van islamitische milities, weliswaar westers gefinancierd en getraind, zou daarentegen overtuigend aantonen dat Islamitische Staat niet spreekt namens alle moslims.

Lees het opiniestuk van Daniël Walraeve bij Doorbraak.

6 gedachten over “‘Vreedzame’ vluchtelingen

 1. ‘ Volgens Zeman zijn vluchtelingen onderdeel van een sinister complot om Europa te infiltreren’
  Helemaal juist. Want waarom krijgen moslims die sneuvelen tijdens hun reis anders het statuut van ‘martelaar vd islam’? (Unif van Cairo)

 2. Moedige vrouwen waar ik respect voor heb . Zij vechten aan de zijde van de beschaving tegen het meest ontaarde krapuul . Heeft ons beschaafd hof van de mensenrechten die Pesmerge nog niet laten weten dat zij hun krijgsgevangenen moeten behandelen volgens de conventie van Geneeef anders komen er sancties

   • Geachte Redactie, Jullie zijn niet de énigen die zich vragen stellen over bovenstaande reactie…
    De plausibelste uitleg dat ik ervoor kan bedenken is het feit dat “onze” 😉 René véél oostenlijker woont dan wij zodat hij reeds de intrede van het nieuwe jaar “tè véél” gevierd heeft. (en nù met een vreselijke kater zit) {:0D.

    • Vic ik begrijp het niet goed ! Ik doelde op die vrouwen , bovenste foto , waar ik mijn bewondering voor uitsprak en niet die lafaarden op de onderste foto
     Het overige was cynisch bedoeld

 3. Wie zegt dat die wilkommenfluchtelingen niet vechten ! Zij vechten wel degelijk hun strijd , in ons eens zo dierbaar Europa , bakermat van de beschaving Zij vechten , voor een goed leefloon ,een confortabele huisvesting , een constant luilekkerleven , gratis dit en dat en de verspreiding van hunne Allah en zijn atributen met de helpende hand van onze Gutmenschen !

Reacties zijn gesloten.