Rome werd ‘hervormd’

De Iraanse ‘hervormingsgezinde’ president bezoekt Rome.  Hij wordt vergast op een speciaal menu en verstopte naakte Romeinse beelden.

Permalink voor ingesloten afbeeldingPermalink voor ingesloten afbeelding

Ter gelegenheid van het bezoek van de Iraanse president Hassan Rohani maandag aan Rome heeft de overheid van de Italiaanse hoofdstad alle Romeinse standbeelden met naakte figuren zedig bedekt of achter witte borden verstopt. Dat schrijven de kranten La Repubblica en Corriere della Sera.  Meer…

 

8 gedachten over “Rome werd ‘hervormd’

 1. Altijd dat buigen , knikken door het stof kruipen voor een vent die nog leeft zoals ten tijde van Metusalem . Hij heeft zijn Kul+tuur en wij de onze . Wij hebben een beschavingspeil bereikt . Die naakte beelden zijn een vorm van kunst . Inplaats van ze te bedekken zou ik het beeld van een naakte man aan de hoofdingang plaatsen met een verwarde baard een tulband en een serieus mannelijk lid in een geef acht positie !

 2. Waarom de beelden niet aankleden met boerka’s? De president zou zich dan nog meer thuis voelen. Wat een dhimmigedrag! Ik moet dringend mijn kots-emmertje bovenhalen.

  • Als ze in Vaticaanstad de klepel niet meer weten hangen zoals de huidige, zou dat best kunnen.

   De huidige ‘Pope Francis’ kreeg een open brief in zijn bus van de tot het katholicisme bekeerde jood, Pinchus Feinstein, wonende op de Ocean View Avenue 2617646, Miami Beach-Florida 33239.

   Hij wordt uit de woorden van de paus niet meer wijs en schreef de paus een open brief. Weliswaar met humor maar wat niet lachend kan gezegd worden.
   ‘ ik ben een jood, langs moeders kant stam ik af van Hillel.
   Ik ben 74 jaar oud en bekeerde mij tot de katholieke kerk toen ik 17 was, onder het pontificaat van Pius XII. Ik deed dit omdat ik ervan overtuigd was en accepteerde dat Jezus mijn verlosser was.

   Nu in 2015 en 2016 heb ik je woorden gelezen en die van je pauselijke commissie. Jij leert mij nu dat ik, omdat ik een rasechte jood ben, het verbond met mij nooit werd verbroken en niet gebroken kan worden. Je onderbouwt die uitspraak niet maar zegt gewoon dat God met mij is omdat ik joods ben en dat verbond onverbreekbaar is . Logisch gesproken: als God zijn verbond met mij niet te breken is, dan kan een rasechte jood zoals ik doen wat hij wil en toch naar de hemel gaan.

   Je pauselijke commissie schreef in december: de katholieke kerk leidt noch ondersteunt een missioneringswerk naar joden toe. Waarom niet? Er is toch de vaststelling dat de joden uitgesloten zijn van Gods redding omdat ze niet in Christus geloven als de Messias van Israël en de Zoon van God.

   Jij bent de paus. Ik geloof wat je commissie leert onder jou vlag en in jouw naam en in wat je verklaarde tijdens je bezoek in de synagoog in januari. Als resultaat vind ik het niet meer nodig om elke zondagmorgen naar de mis te gaan, een rozenkrans te bidden, te biechten of naar het lof te gaan. Al deze daden zijn overbodig voor mij gezien mijn raciale superioriteit in God’s ogen.

   Ik zie geen enkele reden meer waarom ik mij in 1958 liet dopen. Daar was voor mij geen noodzaak toe. Ik zie ook niet langer in waarom het noodzakelijk was voor Christus om op de wereld te komen en tot de kinderen van Abraham te preken in zijn dagen. Want zoals je beweert waren die al verlost door hun afstamming van de oude patriarchen uit de bijbel.

   In het licht van wat jij en je pauselijke commissie mij leerden lijkt het me dat het Nieuwe Testament een bedrog is, tenminste als het betrekking heeft op de joden. Al dat preken en het redetwisten met joden had geen enkel doel. Jezus had dit moeten weten.

   Uwe heiligheid, jij en je commissie hebben mij de weg gewezen naar het ware pad van mijn redding: mijn ras. Het is alles wat ik nodig heb en nodig had. God heeft een verbond met mijn genen. Het zijn mijn genen die mij redden. Mijn ogen zijn nu open.

   Als consequentie zul je horen van mijn advocaat. Ik dien een aanklacht in tegen het pontificaat en de Rooms Katholieke Kerk. Ik wil mijn geld terug, met interest, en zoek tevens compensatie voor mijn psychologische schade die je Kerk veroorzaakte door mij te laten denken dat er nog wat anders was naast mijn raciale identiteit om naar de hemel te gaan na mijn dood.
   Je prelaten en priesters vertelden mij iets geheel anders in 1958. Ik ben beroofd.

   Hoogachtend
   Pinchus Feinstein

 3. Over een fier volk gesproken dat fier is over zijn kunst, ook al is het een moment opname.
  Wat erger is: Schäuble geeft de 2000 miljard spaartegoeden van de Duitse spaarders vrij als pand voor de redding van de Italiaanse banken. En zoals dat gaat in een democratie, hij deed die mededeling in de FAZ zonder dat die spaarders van iets wisten of hen iets gevraagd werd.
  Hoeveel het hen zal kosten zullen ze pas in 2024 weten.

  • Anna,
   Het gevolg zal dramatisch zijn :
   http://www.handelszeitung.ch/unternehmen/die-italienische-zeitbombe-fuer-europas-finanzsystem-972304
   met een citaat :
   “Ein Berg fauler Kredite
   Mit der Rettung der vier Institute war das Problem für Renzi aber noch lange nicht aus der Welt, denn die italienische Bankenbranche ächzt unter einem Berg fauler Kredite in Höhe von über 200 Milliarden Euro.(=einde citaat-.
   Fauler Kredite = lees waardeloze rommel !! of in mooi Engels uitgedrukt :”Non performing loans…” (NPL).
   De prijs van de ramp zal m.i. dan ook veel vlugger gekend zijn, dan 2024..

 4. Ik denk dat de Iraanse president meer Europees verdraagzaam is dan de Saudis met hun Wahabisme. Het respecteren van andersgelovigen door de sjiieten in Irak en Syrië bewijzen dit. Ik denk dat hij goed gelachen heeft met de kruiperigheid van de paus.

Reacties zijn gesloten.