Brussel en Gaza: tunnelproblemen.

Twee gebieden met tunnelproblemen.   In Brussel zijn er nog geen slachtoffers gevallen.  In Gaza daarentegen… stortte een tunnel in waardoor minstens 7 Hamas terroristen de dood vonden, een tiental gekwetst en een onbekend aantal als vermist opgegeven werd.
Benieuwd of de poco media er aandacht zullen aan schenken.  En indien zo, of ze tot de conclusie willen komen dat Hamas de geleverde bouwmaterialen niet ten bate van de bevolking, i.e. voor de heropbouw van woningen of ziekenhuizen gebruikt.

De tunnel zou zich in het zuiden van Gaza bevinden en moest de smokkelroute met Egypte weer nieuw leven inblazen.  Egypte heeft het tunnelnetwerk aan de Sinaï laten overstromen en een 500m breed waterreservoir met zeewater aangelegd.   Of de bewuste tunnel ‘vanzelf’ overstroomd en ingestort is door hevige regenval, konden we niet achterhalen.

Times of Israel  –  J.Post

1 gedachte op “Brussel en Gaza: tunnelproblemen.

  1. Zocht in Times of Israel naar de boosheid van Netanyahu. Heel kwaad is Bibi op Ban Ki-Moon. Die had het al eens te bont gemaakt door zijn verklaring dat gewonde Isis ‘strijders’ verzorgd werden in hospitalen in Israël. En nu bevordert Ban het terrorisme volgens Bibi.
    Ban stelde:’de kolonisatiepolitiek roept vragen op over het engagement van Israël om tot een tweestatenoplossing te komen’.
    Zeg nu zelf, toch ongehoorde terroristische taal.

Reacties zijn gesloten.