4 gedachten over “Kaputtistan

 1. Ze hebben het niet en zullen het nooit hebben: humor en de aanverwante satire. Geen wonder dat ze ooit beroep moesten doen op Rudy Carel en Hans Moser om het lek te dichten.

 2. TV Olen
  U hoeft dit niet te lezen.Antwerpse politie stuurt West-Vlaming naar gesloten asielcentrum Posted on 27 januari 2016 door Gerard De Rover
  39

  Bij een incident in een Antwerps studentencafé heeft de politie een 22-jarige Oostendenaar aangehouden. Omdat de jongeman zich niet in het Nederlands verstaanbaar kon maken, besloten de agenten om hem voor alle zekerheid af te voeren naar een gesloten asielcentrum.

  “We konden geen risico nemen”, aldus de Antwerpse politiechef. “Een studente belde ons op dat ze werd getrakteerd door een onverstaanbare jongeman. Toen we de man in kwestie om legitimatie vroegen, bazelde hij iets van oekatanu kèkiktognietmisdoan jègiedrenaap geschootn wi. Compleet onverstaanbaar, en dus dachten de agenten dat ze te maken hadden met een vluchteling uit Afghanistan. Daarop moesten ze snel handelen, want wie weet sprak de man wel codetaal om een bom te laten ontploffen. Daarom besloten de agenten om de jongeman uit voorzorg naar een gesloten asielcentrum te sturen.”

  De feiten dateren al van drie weken geleden, maar kwamen nu pas aan het licht. De vluchtelingen in het gesloten asielcentrum kregen gisteren kleurpotloden en papier om zich wat bezig te houden. Daar maakte de jongeman gebruik van. Hij schreef op een blaadje papier dat hij in Oostende geboren en getogen is, en nu studeert in Antwerpen. Daarom verwittigde het asielcentrum meteen de Oostendse politie, die de identiteit van de jongeman via de telefoon kon bevestigen.

  De Antwerpse politie vreest dat gelijkaardige vergissingen niet uit te sluiten zijn, aangezien uit onderzoek blijkt dat slechts drie procent van de West-Vlamingen verstaanbaar Nederlands spreekt

 3. @Victor,
  niks van aantrekken,maar ik vind zoiets altijd grappig omdat ik bij mijn legerdienst met drie wlmingen op de kamer lag en altijd vroeg om te vertalen.mvg joos.

Reacties zijn gesloten.