Rhodesië werd Zimbabwe

Data graphic

Het is officieel: Zimbabwe zet zijn eigen munt buiten spel.  Er zou een multi-valuta-systeem in de plaats komen omwille de hyper-inflatie.
Vreemde valuta zoals de US dollar of de SA Rand (en goud) werden sinds 2009 courant gebruikt voor de meeste transacties.  De plaatse munteenheid, de Zimbabwe dollar, wordt niet langer gebruikt met uitzondering van de biljetten met een hoge waarde, die verkocht worden als rariteit of souvenir.
Vanaf maandag kunnen de Zimbabweanen hun banksaldi tot  175,000,000,000,000,000 Z. dollar ruilen voor 5 US dollar.   Hogere tegoeden zullen worden gewisseld aan de koers van 35,000,000,000,000,000 Z.dollar voor 1 US dollar.  De ruilmogelijkheid geldt tot eind september.

Door de hyper-inflatie moesten de prijzen der koopwaren verschillende keren per dag aangepast worden.  Zimbabweanen gingen winkelen met hun geld in een kruiwagen.  Sinds 2009 gaf de overheid het op officiële inflatie-statistieken op te stellen.  Naar verluidt zou november 2008 de piekmaand van de inflatie geweest zijn met 79.6 miljard %.

Zimbabwe’s economie stortte ineen sinds de regering de meeste boerderijen van de blanke boeren in 2000 confisceerde, waardoor de export ophield te bestaan.  De onvolprezen president voor het leven, Mugabe, gaf steeds zonder verpinken het Westen de schuld van de economische problemen.

Wie zich interesseert kan verschillende video’s op YT bekijken: tik ‘Rhodesia’.

U geeft toch ook aan Afrika?

5 gedachten over “Rhodesië werd Zimbabwe

 1. Zou het geen oplossing zijn om de meeste landen in Afrika terug te koloniseren heel die troep machtsgeile zwarte Pieten , die hun zakken vullen met zogezegde ontwikkelingshulp ten koste van hun medemensen , te doen verdwijnen . Eventueel kunnen die vetgemeste en slachtrijpe dictators zoals die Mugabe de hongerigen nog spijzen .Het is altijd zo geweest , de blanken vliegen eruit en het land wordt een puinhoop . Het is gewoon beschaving tegenover het stenen tijdperk , idem de prachtlanden van Allah

 2. In de periode dat Rhodesië Zimbabwe werd kreeg ik van een Rhodesiër een T-shirt cadeau. Op de voorzijde stond de tekst: “Rhodesië is a beautifull country”, op de achterzijde: “Zimbabwe isn’t”. Ik heb dit T-shirt dikwijls en met veel plezier gedragen, liefst op plaatsen waar veel volk was.

 3. Wat een gigantisch verschil met hier: bij hen ‘eigen volk eerst’, bij ons ‘ander volk eerst’, en beide landen zouden er voordeel bij doen als het net omgekeerd was. De wereld blijft dom.
  Wat ook opvalt: vrouwen en kinderen werken er veel harder als de mannen. Als ze niet in loondienst zijn zoals op de plantages (vroeger onder LeopoldII) houden ze zich alleen bezig met het hoeden van het vee en met handel drijven. Zolang het maar geen inspanning vergt.

 4. De Europese mainstream media met de ’68 achtergrond, heeft de Afrikaanse landen gedwongen tot hulpeloze, afhankelijke, racistische landen met een meestal linkse regering waar de bevolking (liefst blank) wordt uitgemolken tot op het ruggenmerg. Misschien wordt er ooit een situatieschets van voor ’68 gemaakt met beelden uit Afrika ( Congo, Rhodesië, Noord-Afrika,Zuid-Afrika,West-Afrika, Midden-Afrika,enz.) Misschien zullen de pensionerende mei’68 deze beelden niet accepteren.

 5. De marxistische machtsovernames in Zuidelijk Afrika, (Zuid-Afrika-, Rhodesië, Angola, Mozambique, Ruanda, Congo enz…) waren reeds gepland van voor WO II.
  Dit werd gezegd door een spreker tijdens een bijeenkomst van een “studiegroep” van de Labour party in de Oxford University in 1940
  Deze spreker was de latere eerste minister Harold Wilson.
  Bron : Regeren vanuit het duister, van Jim Marss , pagina 42-43.
  De sleutelposities in al deze marxistische dictaturen zijn echter nog steeds in handen van de handlangers van de banksters mafia’s van Wallstreet en The City.
  Ter illustratie een publicatie van de webstek van Henry Makov :
  http://www.henrymakow.com/luciferian_whites_still_hold_p.html

Reacties zijn gesloten.