U geeft toch ook aan Afrika?

Ook corrupte Afrikaanse leiders hebben Zwitserse bankrekening

Volgens mediaberichten ligt er heel wat illegaal geld uit Afrikaanse landen opgestapeld bij de Zwitserse bank HSBC. Het is duidelijk dat corruptie in grote mate verantwoordelijk is voor de inkomensongelijkheid die het continent treft.

Het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten ploos eerder dit jaar de geheime bankrekeningen van HSBC uit, waar naar verluidt meer dan 100 miljard dollar op staat. Een deel van het geld is afkomstig uit Afrika, zelfs uit een aantal van de armste Afrikaanse landen.

Minstens 57 klanten van HSBC die met Oeganda in verband gebracht worden, zouden minstens 159 miljoen dollar waard zijn. De Wereldbank schat dat Oeganda jaarlijks meer dan 174,5 miljoen dollar kwijtraakt als gevolg van corruptie.  Lees verder…

Lees ook over het extravagant verjaardagsfeestje van Mugabe met olifant op  het menu dat een slordige 1 miljoen dollar zal kosten.

FT

4 gedachten over “U geeft toch ook aan Afrika?

 1. Die zwarten hebben bijlange zoveel geld en luxe niet nodig als wij om gelukkig(er) te zijn. Ook kennen zij niet de kwaal dat 50% van de bevolking koste wat kost een ander volk, bij voorkeur met een andere religie en cultuur, wil invoeren door massaimmigratie. Integendeel, ze hebben er ons allemaal buitengestampt 50 jaar geleden.

 2. Ik geef nooit iets aan corrupte bendes uit Afrika en het midden oosten, vroeger niet, nu niet en nooit niet en ik hoop dat ze al dat zwerfvolkje dat hier onze welvaart leegplundert onze veiligheid bedreigt en onze leefbaarheid verwoest heel snel zullen terug sturen naar Afrika en het midden oosten.
  Nooit zullen ze mijn woning mogen betreden wat het politiek corrupt tuig ook nog mag proberen, ik en niemand anders bepaal wie mijn woning binnen mag: geen neger geen ambetantenaar en zeker geen politieker zullen dat bepalen ook al proberen ze via vuile smerige achterbakse trukjes het tij te doen keren bij de wakkere burgers.
  Wij hebben die vreemdelingen niet nodig en wij hebben ze niet naar hier gehaald, ook al hebben ze 2 of meer paspoorten: het zijn en blijven vreemdelingen die wij niet vertrouwen, dat heeft niets met racisme te maken maar enkel met veiligheid.

 3. Vroeger – héél, héél lang geleden – stond er in de meeste winkels een soort spaarpotje in de vorm van een negertje. Als je in de sleuf een muntstukje – meestal 25 centiemen – stak, knikte het negertje.
  Vanaf die dingen zijn verdwenen (wegens te discriminerend) heb ik geen 5 centiemen meer verspild aan Afrika of de missies aldaar, zelfs geen zilverpapier meer bijgehouden.
  Niks gekort natuurlijk, de Staat vermorst mijn belastingcenten met miljoenen tegelijk daar ginds.

  • Die postuurkes hebben nu een verzamelwaarde. Waarbij wij ons de vraag stellen of dat eigenlijk geen daad van racisme is…

Reacties zijn gesloten.