Quo vadis, Syria?

We hebben sterk de indruk dat de wereld Syrië vergeten is. Slechts als de Witte Helmen erin slagen aandacht te krijgen voor een zgn. reddingsoperatie wordt er nog iets over gepubliceerd. Of om met de vinger te wijzen naar de Russische luchtmacht die scoutskampen en rommelmarkten van de boerinnenbond bombardeert… Geen kwaad woord over Erdogans huurlingenleger, geen vermelding van de oliediefstal der VSA…

Terwijl wij hier ons hoofd breken over een mogelijke – waarschijnlijke – lockdown zit Syrië feitelijk al langer opgesloten in een sanctionair cordon, bevolen door de VSA & vazallenstaten. Ook de brandweer en de civiele bescherming ondervinden moeilijkheden bij de nodige hulpverlening aan de bevolking; onderdelen voor hun voertuigen kunnen niet geïmporteerd worden wegens de opgelegde sancties. Kijk even mee naar dit overzicht:

met Franse ondertiteling

Een Russisch Ilyushin vliegtuig hielp bij het blussen in Jabal al-Shaara op de grens tussen de provincies Latakia en Hama:

Reactie op de terroristische aanslag in Nice:

Wat gebeurde in Nice, gebeurt hier in Syrië sinds 2011 en in Irak sinds 2003 tegen de moslims van deze beide landen door wahabistische en salafistische takfiri terroristen, die werden in het leven geroepen, gefinancierd en gesteund door het Westen… Moge de zielen van de slachtoffers in vrede rusten…

President Assads voorspelling op 19 juni 2014: “Het terrorisme zal terugslaan tegen het Westen en andere landen die aanvallen in Syrië en elders in het M.O. “steunden”‘.

Een terugblik: “Op weg naar de vrede”, over de bevrijding en heropbouw van de Syrische hoofdstad, Damascus:

Russische documentaire, ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan

Deze Syrische emigrant – woont sinds 1989 in het buitenland – aarzelt niet om de waarheid te zeggen aan een persagentschap dat de terroristische kant steunt. Hij negeert de protesten van de vooringenomen journalist en zendt zijn beste wensen aan pres. Assad en het Syrische leger. Dit filmpje werd xxx honderden keren gedeeld op sociale media – menigeen uitte zijn bezorgdheid over de veiligheid van de man in kwestie – daar hij de Zivilcourage had – zich niet te laten intimideren en voor zijn mening uitkwam en niet meehuilde met de wolven in poco bos. U kan een vertaling vinden via dit bruggetje op facebook:

Premier Hussein Arnous stelde dat de hoeveelheid tarwe, gekocht van de boeren in regeringsgebied slechts voldoende is voor de broodproductie van 1 1/2 maand. De regering zou dit jaar 690.000 ton gekocht hebben, daarbij inbegrepen 300.000 ton uit Hassakah. Prijs: $ 280 per ton. –#Watan

In Tartous kwam gisteren een hulpkonvooi aan voor de bevolking die zwaar getroffen is door de aangestoken branden; de hulpgoederen werden verzameld en geschonken via de Armeense Orthodoxe Kerk en de aartsbisschop van Damascus, een nationaal initiatief dat giften inzamelde. Met o.a. meer dan 4000 stuks kleding, geschonken door de bevolking.

Het min. van transport kondigde opnieuw de herstelling van een spoorlijn aan: deze van Aleppo naar Homs, 200 km lang. 12 stations werden zwaar beschadigd, alle 35 rangeerstations vernietigd, 12 km sporen gestolen, verschillende bruggen beschadigd.

Na lang aandringen heeft de Turkse regering dan toch maar besloten hun biezen te pakken uit een zgn. observatiepost in Syrië. Dit dankzij de vriendelijk druk van Rusland die weigerden hen nog toegang te verlenen voor de bevoorrading van de daar gestationeerde Turkse militairen. Op de kaart ziet u duidelijk dat de post zich helemaal binnen het Syrische grondgebied bevindt – en zo zijn er nog een paar. (…) Erdogan maakte echter duidelijk dat er van een terugtrekking uit Idlib geen sprake kan zijn.

We meldden het al eerder: de Russen zijn het kat-en-muis spelletje stilaan beu geworden. Dit trainingskamp van Erdogans huurlingenleger moest eraan geloven. Erdogan is razend: hij stelt dat dit getuigt van de Russische onwil om tot een duurzame vrede te komen… (…)

Deze luchtaanvallen werden voorafgegaan door doelgerichte raketten op een oliedepot van de terroristen. U ziet de karkassen van oliecamions die gebruikt worden om te smokkelen naar Turkije:

En de Verheven Leider dreigt met een nieuw offensief in Syrië als de “terroristen” zich niet terugtrekken van de Turkse grens, waarmee hij niet zijn terroristische huurleger bedoelt. We citeren: “De dreigingen vanuit Syrië tegen ons land gaan voort en recent werden de terroristen, die terroristische aanslagen op ons land planden, uitgeschakeld…. Het is duidelijk dat de VSA proberen een neiuwe oorlogszone langsheen de Syrisch-Iraakse grens te creëren… Het Turkse leger is in staat Syrië vrij te maken van alle terroristische organisaties… ” Waar moeten de Syriërs volgens Erdogan dan naartoe? En wie zijn die terroristen? Niet zijn huurlingenleger, dat hadden we al begrepen. Het Turkse parlement verlengde het mandaat van een Turkse bezetting in Syrië tot oktober 2021. (…)

Bovendien lanceerde op dinsdag en woensdag de Russische luchtmacht samen hun Syrische collega’s een zware aanval over de Badiya Al-Sham regio in centraal en oostelijk Syrië waar nog ISIS cellen ondergedoken zitten in de woestijn. Eerder deze week zaaide ISIS daar nog verderf bij een aanval op militaire posten van het Syrische leger in de woestijnregio. Onze F-16’s zouden daar toch een handje gaan toesteken om ISIS uit te schakelen??? denkt u dan. Neen, niet op Syrische (regerings)bodem maar elders waar ISIS boven de maaihoogte hun hoofd optilt. Ach… Rusland en Assad moeten er maar hun plan mee trekken. (…)

Het Russische Centrum van Verzoening bracht 3 ton humanitaire hulp naar een afgelegen Bedoeïendorp in de prov. Aleppo. De beelden geven weer dat er hemelsgrote verschillen zijn tussen de stedelijke bevolking van bv. Damascus en Aleppo en de stammen op het platteland. De Engelse ondertiteling geeft meer info.

Bij de VN verleent men slechts een “doof oor” naar de verzuchtingen van de Syrische vertegenwoordiger: Al-Jaafari. Moest het water afgesloten geweest zijn van Erdogans lievelingen, moesten de oogsten, de bossen, de woningen in het mini-kalifaat Idlib in de fik gestoken geweest zijn, de VN & bondgenoten zouden uit een ander vaatje getapt hebben dan de “krokodillentranen” voor de lijdende Syrische bevolking in regeringsgebied:

2 gedachten over “Quo vadis, Syria?

  1. Ik moet nog maar het woord islam horen en sta al te braken.
    Welke idioten gaan nu nog naar eender welk islamitisch land op vakantie???
    Is er nog niet genoeg barbaars geweld aanwezig???

Reacties zijn gesloten.