Quo vadis, Syria?

Flag Syria Animated Flag Gif | Syria flag, Flag gif, Flag

Ja, hij heeft gewonnen. En daar kon men niet naast kijken. Het leek wel alsof alle miserie, de prijsstijgingen, de honger, de tekorten, de stigmatisering… even vergeten waren. Tot spijt van wie het benijdt. Ons contact in Tripoli, Libanon, stuurde onderstaande boodschap de wereld in, begeleid van filmpjes met vuurwerk en dansende in Libanon verblijvende Syriërs:

“Tripoli gisteravond! Tripoli viert de winnaar van de presidentsverkiezingen, de Syrische nieuwe president Dr. Bashar al Assad! De Syriërs in Libanon stonden gisteren nog te wachten op de uitslag van de presidentsverkiezingen en vierden al feest op straat. Er waren echter ook botsingen met de tegenstanders. Ik kreeg gisteren ‘s avonds het resultaat: 95,1 %!!! Miljoenen mensen vieren op straat in heel Syrië. Ik weet al wat het Westen hierover gaat schreeuwen…..”

Hij… dr. Bashar al-Assad. Ja, wij wisten ook op voorhand hoe men hier zou reageren. Wie durft beweren dat deze menigte betaald of gechanteerd werd om hun steun aan Assad te tonen?

De woordvoerder van het Syrische parlement maakte de uitslag bekend nadat deze overgemaakt werd door het Grondwettelijk Hof net voor middernacht. We vatten even samen: in totaal werden er 14.239.140 stemmen van de 18.107.109 stemgerechtigden uitgebracht door Syriërs in en buiten Syrië, die van hun stemrecht gebruik maakten. Goed voor 78.64%. Het resultaat zou een pak groter geweest zijn indien de Syriërs in Duitsland*, in Idlib**, in het door Turkije bezette noorden** en door de Koerden** en de VSA** gecontroleerde gebied** ten oosten van de Eufraat ook hadden mogen stemmen. Mógen… Assad haalte 95.1%, Mahmoud Ahmad Mar’ai 3.3% en Abdullah Salloum Abdullah 1.5%.

*Syriërs protesteren aan hun ambassade in Berlijn omdat de Duitse regering hen niet toestond deel te nemen aan de presidentsverkiezingen. Zie ook vorig artikel onderaan.

**https://syrianews.cc/kurdish-sdf-terrorists-block-syrians-from-voting-in-presidential-election/

Oordeel zelf. Zijn dit beelden van een onderdrukt volk? We kunnen er zo tientallen tonen vanuit alle steden in regeringsgebied: Damascus, Homs, Latakia, Tartous….

Een vraaggesprek met Syrische journaliste Emma Abbas (Syria Insider) en Vanessa Beeley. Emma Abbas vraagt zich af waarom het volgens het westen taboe is dat Syriërs hun eigen president kiezen, waarom bepaalde westerse landen zoals Nederland, Duitsland… burgers hun grondwettelijk recht ontnemen deel te nemen aan verkiezingen in hun ambassades. Omdat het westen de eigen versie van “democratie” wil opdringen aan staten die momenteel niet in de gunst der politieke leiders staan. En tegelijkertijd hen het recht op democratie ontnemen. Volgende vraag: zijn de mensen in het westen zich ervan bewust dat politici proberen de samenhang en de beschaving van de Syrische maatschappij willen vernietigen? Wat we zien is een wraakzuchtige politiek tegen de Syrische bevolking door het V.K. en de VSA. Omdat Syrië zich verzette tegen de lang op voorhand gemaakte plannen…. Schakel ondertiteling, vertaling en eventueel geschreven tekst in via icoontjes onderaan.

De verkiezingen “zullen noch vrij, noch eerlijk zijn”, toeterden bepaalde westerse landen op voorhand. Het westen is zo bezeten van de “democratie” in Syrië, dat ze ambassades, resp. consulaten, sluiten opdat Syriërs niet zullen kunnen gaan stemmen! Want de zgn. “oppositie” had ook moeten deelnemen. Oppositie??? De ondergedoken ISIS-cellen? De moslimterroristen van al-Qaeda & co? Het Turkse huurlingenleger dat de Koerden verdreven heeft? De Koerden die toestaan dat de VSA olie en graan stelen, die burgers ontvoeren tegen losgeld of om hen in te lijven bij hun milities, die de eigen bevolking beletten te stemmen?

De Syrische regering had verkiezingswaarnemers uitgenodigd uit Rusland, China, Indië, Brazilië, Zuid-Afrika, Venezuela, Cuba, Nicaragua, Bolivië, Ecuador en Armenië. De uitnodiging aan de EU, de VN, de VSA en de internationale commissie voor verkiezingswaarneming werd door hen geweigerd.

We moeten ons vandaag beperken tot deze insteek. Het kan geen toeval zijn dat we – zoals in het verleden wel meer het geval was bij belangrijke gebeurtenissen – geen toegang meer krijgen tot bepaalde Syrische bronnen. Ook het Youtube kanaal van Syria Insider werd gecensureerd, of beter gezegd gewoon geliquideerd.