PS: L’histoire se répète

José Happart inculpéEr zijn nog zekerheden in het land b.

De PS van de ‘coole’ Di Rupo is en blijft een broeinest van machtsdronken en corrupte politici.  In de Vlaamse pers wordt dit slechts uitzonderlijk belicht, wat niet wil zeggen dat er niets aan de hand is.
Het Parket van Luik vordert nu de verwijzing van José Happart naar de Correctionele rechtbank.

Daarmee wordt na 5 jaar een strafonderzoek afgesloten naar fraude rond de luchthaven van Luik/Bierset, eigendom van het Waals gewest, de speeltuin van de PS. José Happart is voorzitter van de raad van bestuur, zijn mandaat werd vorige maand nog eens met 6 maand verlengd. Samen met directeur Luc Partoune en 13 anderen wordt hij verdacht van verduistering van overheidsgeld, valse facturering en machtsmisbruik. Zij zouden privé-werken betaald hebben met geld van de luchthaven en ondernemers uit Luik en omgeving bevoordeeld hebben.
Het is nu aan de Raadkamer om de zaak wel of niet door te verwijzen naar de Correctionele rechtbank. Meestal gaat zij in op de eindvordering van het Parket.

Stel dat de zaak doorverwezen wordt naar de rechtbank, dan betekent dat nog niet dat José Happart & co. schuldig zal bevonden worden.  De arm van de wet is lang maar ook heel flexibel.  Vooral in Wallonië, waar – naar verluidt – rechters wel eens over hun hart strijken – juist, daar waar hun portefeuille in de binnenzak zit – om de rode kameraden uit de brand te helpen.

FVE

5 gedachten over “PS: L’histoire se répète

 1. Ik vind het al straf dat het waals gerecht een waals politicus gaat onderzoeken…

  • Dat verwondert mij ook een beetje maar ik denk dat er ook veel onbetrouwbare Vlaamse politiekers rond lopen die ook eens aan de tand zouden moeten gevoeld worden

 2. Als het Luikse gerecht deze zaak met Happart in de hoofdrol, onderzoekt en vervolgt, dan is dat enkel omdat dit gerecht daarvoor de toestemming dan wel de opdracht heeft gekregen van de top van de PS en van de “broeders van het Groot-Oosten”. Dit optreden van het Luikse gerecht heeft dan niets te zien met edele motieven, maar wel met het meewerken aan interne afrekeningen bij de PS mafia. Iets gelijkaardigs deed zich enkele jaren geleden voor in Charleroi met Van Cauwenbergh in de hoofdrol. Veel van deze vervolgingen moet men niet verwachten.. en veel loopt jaren later af met een sisser en in alle discretie. In het geval van Happart begeeft men zich trouwens letterlijk in “een mijnenveld”.. Happart was immers aanwezig bij de moord op Cools!! Die man weet veel, te veel voor goed te zijn, en zal zeker zijn voorzorgen genomen hebben, zodat een “ongeluk of een zelfmoord” voor hem, ook geen oplossing biedt.
  Onafgezien daarvan zit het gerecht in Wallonië vol met “broeders en kameraden” die schatplichtig zijn aan hun zetbazen.
  Luik is dan ook het Palermo aan de Maas, in feite is gans Wallonië een Palermo, met de PS mafia in de zichtbare hoofdrol en de geheime “loge-werkplaatsen” als de werkelijke machtscentra, waar alle betrokkenen(=samenzweerders) elkaar ontmoeten “sub-rosa”, en waar in de “natte kamer” de werkelijke beslissingen genomen worden. Het is een systeem zoals in Italië, waar de logewerkplaatsen de draaischijf zijn van de georganiseerde misdaad en de daarbij horende corruptie.
  In het licht van wat voorafgaat is het dan ook logisch dat de door de “kameraden en de broeders” gecontroleerde media in Vlaanderen, deze mafia toestanden in Wallonië dan ook doodzwijgen, onder het motto :” Soort zoekt soort, en soort verdedigt soort!!”(=soort=krapuul).
  Deze media in Vlaanderen houden zich dan bijgevolg met ernstiger zaken bezig zoals het “krijtopschrift =neger” op een gevel!!!
  Met een dergelijk crimineel en corrupt Wallonië onder de dictatuur van de PS mafia, gaat men dan aan Vlaamse kant wel aan tafel zitten, terwijl men al die jaren oorlog voert tegen een partij aan Vlaamse kant die mijlenver van deze mafia toestanden staat en als enige opkomt voor de belangen van Vlaanderen.
  Dit is het echte schandaal van België, en dan ook het drama voor Vlaanderen, en zal uiteindelijk leiden naar onze ondergang.
  De georganiseerde misdaad met daarbij de corruptie zijn immers de kanker en het AIDS, waartegen geen enkel systeem bestand is.

  • “…zal leiden naar onze ondergang”

   één ding staat vast: gemene en bedriegelijke mensen krijgen hoelanger hoe meer de bovenhand. En hoe moeten we dat herstellen met een gehersenspoelde massa? Hoe bouw je daar terug een rechtschapen maatschappij mee op?

   • Er is volgens mij slechts één uitweg, en dat geldt voor ieder van ons die nog een heldere geest hebben, wij moeten onze jeugd terug hersenspoelen, met de waarheid. Vuur moet met vuur bestreden worden. Het is niet en zal niet gemakkelijk zijn maar gewoon aan de kant staan en alles laten gebeuren is geen optie want dan tekenen wij het doodvonnis van onze kinderen en kleinkinderen of erger nog we leveren ze uit aan de slavernij.

Reacties zijn gesloten.