Een mirakel?

Het kan niet op vandaag.  Alsof de lente, als seizoen van ontluikende groei en bloei er iets mee te maken heeft.  Nog meer goed nieuws.
Voor de kinderen van toen is het een nieuwsfeit waar ze niets mee aan kunnen.  Wie herinnert zich nog PS-kopstuk Jean-Claude Van Cauwenberghe, voormalig minister-president van Wallonië (2000-2005) en burgemeester van Charleroi (1983-2000)?
Wij alleszins wel.

Allez, zo’n klein beetje foefelen, magdani?

In 2005 ontdekte Justitie binnen het gemeentebestuur van Charleroi verschillende gevallen van fraude en schriftvervalsing, meest in het oog springend bij de sociale huisvestingsmaatschappij La Carolorégienne, waar de entourage van Van Cauwenberghe bij betrokken was. Ook vanuit de Waalse regering bevoordeelde Van Cau – naar aloude PS-gewoonte – zijn vriendjes.   In september 2005 nam Van Cau ontslag als minister-president. Elio di Rupo volgde hem op.

Begin van deze maand, 10 jaar na de feiten, besliste de Commissie voor vervolgingen van het Waalse Parlement dat Van Cau vervolgd mag worden voor belangenvermenging, zij het slechts in 1 van de 6 dossiers (het dossier Arcade, betreffende aankopen bij het bedrijf Arcade toen Van Cau minister-president was). Gisteren stemde de plenaire vergadering van het Parlement hier mee in.

Nu is het wachten op:

 •  verjaring
 •  procedurefouten
 •  verbod inzage dossier
 •  de juiste rechter.

FVE

7 gedachten over “Een mirakel?

  • Het is niet zozeer ‘n Waalse ziekte, ik denk dat het veeleer ‘n socialistische ziekte is…

 1. Bij het lezen van zo een artikel kun je, je ongeveer al een idee vormen van de reactie die je gaat plaatsen. FVE heeft mijn reactie al geplaatst met zijn 4 laatste aandachtspunten op ” Nu is het wachten op”. Als het over sossen gaat moet ik altijd denken aan die hond en die berg worsten….

 2. De zaak Van Cau moet men vooral zien als een machtsstrijd tussen de “kameraden”, zoals bij de mafia de clans elkaar ook bevechten. De zaak Van Cau heeft dus totaal niets te zien met “edele motieven”. Als het parket hier is opgetreden, dan zal dat van moeten geweest.. Het is ondenkbaar dat in Brussel en Wallonië er één magistraat het in zijn hoofd zou durven halen de PS mafia aan te pakken.
  Na de gerechtelijke ingreep moet natuurlijk de schade beperkt worden.. Van Cau weet immers veel, om niet te zeggen te veel.
  Men kan ze ook niet allemaal doen verongelukken of “zelfmoorden”.
  Men laat dus de zaak aanslepen.. verschillende dossiers worden afgesplitst… of zonder gevolg geklasseerd, en uiteindelijk baart de berg dan de spreekwoordelijke muis. De mafia van de kameraden, en vergeet vooral niet de loge,binnen het gerecht, zullen nu hun werk doen tijdens het proces.
  Het is ten andere in kringen van “deskundigen” al een eeuwigheid geweten dat het gerecht van Charleroi het meest corrupte is van gans België.
  Het is wel zo dat verrassingen nooit zijn uitgesloten, het zal dus nog wat bibberen zin voor Elio… (=één der drijvende krachten achter de “de nacht der lange messen” in Charleroi), als Van Cau niet zou bekomen wat hem achter de schermen beloofd werd als “compensatie voor zijn zwijgen”. Van Cau zal zeker over doorslaggevende argumenten beschikken.(letterlijke en figuurlijke!!).

 3. De nieuwe codex van Justitie
  Verjaring…. het allemaal zo lang mogelijk rekken mits een kleine financiele bijdrage voor de “rekkers” enkel als het gaat over een belangrijk persoon met de juiste partijkaart en er heel veel geld mee gemoeid is ! dus totaal uitgesloten voor Jef met de Pet
  Procedure fouten , een gratise tegemoetkoming….. en ….als er geen fouten zijn zullen ze er wel maken !

  Verbod inzage dossier , enkel als het dossier bezwarende elementen bevat die tot een veroordeling kunnen leiden , nu beter gekend … als wet ….DeGucht

  De juiste rechter vinden , Dat vormt helemaal geen probleem . Het volstaat de “edelachtbare” te laten herinneren door wie en door wat hij edel en achtbaar is geworden

 4. Geen zorgen maken binnen afzienbare tijd zingt de PS in koor
  “”happy birthday to youuuuu” ze bedoelen dan wel zijn dossier !

Reacties zijn gesloten.