Het zal hen leren niet te wllen leren!

Onze noorderburen schijnen het te menen. We schrijven dit met enig voorbehoud, want het is niet genoeg.  Als het bad overstroomt, moet men de kraan dichtdraaien.

In Nederland wil men de economische toeristen met enige zachte druk ervan overtuigen de taal te leren, zoniet wordt hun uitkering verminderd.   Wie weigert krijgt 20% minder, na een half jaar 40% minder, na een jaar valt heel de uitkering gewoon weg.
Niemand wordt vooraf van bijstand uitgesloten, aldus staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Maar als iemand aantoonbaar en verwijtbaar geen inspanningen levert om het gewenste taalniveau te bereiken, volgt net als bij andere verplichtingen in de bijstand een verlaging van de uitkering. Uiteindelijk kan die zelfs worden stopgezet.

ANP, Den Haag

7 gedachten over “Het zal hen leren niet te wllen leren!

 1. Economische toeristen of missionarissen van de islam? In NL hebben ze nu wel veel Surinamers ed maar die spreken al NLs.

 2. Dat is allemaal goed en wel ! Maar wat zegt , den tuin of hof van mensen rechten ervan . Vindt Europa dat goed , gaat “greenpeace” akkoord. Zijn de Moslim executieven niet tegendraads. Vraagt de Paus geen medeleven of begrip. Bestaat het gevaar niet dat de harde kern van socialisten en de Groenen een staking gaan organiseren . Het is gevaarlijk spel , mogelijk worden de oranje spelers in negatieve zin beinvloed op het WK voetbal. Gewoon schandalig nu gaan ze die arme , naar werkzoekende economisten, de pensioenredders , de nieuwe steunpilaren van de toekomst hunne “zondag” afpakken .

  • Rene,
   Een staking van sossen en groenen, bij het luchtverkeer voor de vliegtuigen die de zandbaklanden komen. Of bij het treinverkeer dat uit Spanje en Italië komt. 100% voor

 3. Het enige die zou moeten tellen is ze terug sturen, al de rest helpt niet

 4. Taxi Chauffeur

  Ik was laatst in Marokko en zag een taxi met daarop de tekst:

  “Vlaams sprekende taxichauffeur”

  Ik dacht bij mezelf “Wat een fantastisch idee zeg!

  Waarom hebben we die eigenlijk niet in België”!

 5. Rookgordijn. Als ze op een test drie hen ingefluisterde woorden kunnen herhalen, niet noodzakelijk in de juiste volgorde, blijven hun uitkeringen, uiteraard, ongekort.

Reacties zijn gesloten.