‘Vredesboodschap’ in IS-stijl

schweiz_is

Een moslim plant een witte islamitische ‘vredesvlag’ bovenop een top van een Zwitserse berg

De Islamitische Centrale Raad (IZRS)* draaide in Luzern, Zwitserland, beelden voor een propagandavideo.  Wat initieel slechts de politie alarmeerde, verontrust nu vele burgers, ook moslims.  De video predikt revolutie.

“Er was een tijd toen onze hoop slechts een zaadje was, door de wind gedragen.  Zwak.  Blootgesteld aan discriminatie, verachting, pijn en folter.  Om te kunnen overleven verlieten we onze huizen, bedreigd door uitroeiing. 

Nu zijn we tot een boom, tot een woud gegroeid.  Sterk, onbreekbaar. 

Het begin van een islamitische revolutie, die de wereld zal veranderen.  Verwacht haar, overal, op elke plaats.”

Zo stelt de Islamitische Centrale Raad van Zwitserland (IZRS)* zich voor.  Weliswaar benadrukt de Engelssprekende commentator de vreedzame strijd voor gelijke rechten en erkenning, maar de beeldspraak geeft een totaal andere toon aan.  Meer in de Welt.

De IZRS maakt zich er met een schouderophalen vanaf: Gespeelde opwinding!

Ondertiteling in het Duits en het Frans beschikbaar.

*De IZRS, die naar verluidt door gematigde moslims afgekeurd wordt, is een radicaal-islamitische organisatie van een wahhabitische-salafistische stroming, volgens Saoedische interpretatie, met hoofdzetel in Bern.  Tot voor kort stond de organisatie met 3100 passieve en 40 actieve leden nog onder observatie van de Zwitserse geheime dienst.

FT

 

 

5 gedachten over “‘Vredesboodschap’ in IS-stijl

  1. Nu zijn we tot een boom, tot een woud gegroeid. Sterk, onbreekbaar. ! Wie zou daar verantwoordelijk voor zijn ?

  2. Geen Isis mannen, maar veel verschil maakt dat niet. ‘Jood zijn betekent geld hebben’ met deze grondidee overvielen drie mannen van een bepaalde origine een joods paartje in Parijs. De vrouw werd voor de gelegenheid ook verkracht. Hollande is verontwaardigd. Maar of dat veel helpt? Hij zou beter de conclusie trekken : dat komt ervan als je crapuul in je land binnen haalt en daar naar handelen..

  3. Ik ben geen hoogleraar , noch invloedrijke politieker ! Ik maak geen deel uit van het hof der mensenrechten , raad van staten of dergelijke instanties die waken over de belangen van het volk en hun rechten . Dat is misschien de reden waarom ik na lang zoeken , studies , filosoferen …enz enz… geen enkel antwoord kan vinden op de nochtans eenvoudige vraag . Welke positieve bijdrage heeft de Islam sedert.sedert haar ouverture in het westen geleverd . Welke zijn hun goede punten ? Voor wat , of op wat kunnen zij fier zijn ? Waarvoor zouden wij hun dankbaar moeten zijn . Het kan toch niet dat hun groeiende aanwezigheid enkel maar negatieve gevolgen heeft zoals sommige kwatongen beweren . In ieder geval ik heb mijn zoektocht moeten opgeven ….ik kan maar niets vinden ! Misschien kan de redactie of zijn lezers mij een hoopvol antwoord geven !

      • Toch wel . Het enige pluspunt dat we volledig aan de Islammers kunnen toeschrijven is…. dat wij , vooral de senioren ervaren en beseffen dat in onze jongelingentijd het leven veel eenvoudiger en mooier was…..tot… en dank zij de Islam die zijn intrede deed . In onze tijd was er geen sprake van racisme en dergelijke begrippen , noch idiote Zwarte Pietendiscussies , die onze samenleving , dank zij onze prachtpolitiekers verzuurde . Zij stimuleerde de huidige haatgevoelens door steeds weer te buigen voor een vreemde cultuur en zijn middeleeuwers door steeds meer en meer toegevingen , omdat zij zoals verwende pubers , rap gekwetst worden .Dat mag niet volgens begrippen van een hoogstaande beschaving volop vertegenwoordigd door rood en groen , die andere politieke partijen naar de pijpen doen dansen . Mensen helpen , ze alle kansen geven ! Welke brave onnozele mensch , kan daar nu tegen zijn . Niemand uiteraard , zeker , diegene met oogkleppen , die geen rekening houden met Eigen Volk

Reacties zijn gesloten.