Heeft Brussel een zwartenfobie?

Moet het Spionnencentrum ingrijpen?  Wij maken ons alleszins zorgen.  De hoofdstad van het land b en van de EU (… officieel ook van Vlaanderen, maar zo voelt het niet aan) sluit zijn deuren voor zwarten.  Ze hebben er daar meer dan genoeg, blijkt.  Gelukkig is het maar tijdelijk.  Vanaf zondag mag elke zwarte er weer binnen, maar nu even niet.  Koffie-met-melk mag, schoorsteenzwart niet.

In Brussel zijn Zwarte Pieten niet welkom.  Sinterklaas wel, zolang hij maar genoeg kadootjes vanuit Vlaanderen meebrengt.  Zoethoudertjes.

Lees hoe de stemming ‘opgeklopt’ werd:

“De VRT moet tegen volgend jaar z’n contract met Antwerpen opzeggen voor de intocht van Sinterklaas, voeg ik er aan toe, ze moeten nog aan journalistiek kunnen doen en nu staan ze midden in de discussie en nemen ze standpunt in.

En Bart Peeters mag misschien ook eens nadenken of hij, onder contract bij de VRT, mee opdraaft ter verdediging van het beeld van koloniale zwartjes. Het is m’n vriend, het klonk zoals in koloniale tijden de meester ook kon zeggen, mijn ‘boy’, mijn vriend; alsof daar alles mee gezegd en afgedaan is. Bart moet zicht toch niet zomaar laten knechten door de VRT.”

“…een Afrikaanse mama die hard lachend zei dat het allemaal niet te doen was met die zwarte pieten, dat Sinterklaas én Zwarte Piet beiden blank of beiden zwart moesten zijn, dan was het probleem opgelost, een stichtende gedachte…”

Een stichtende gedachte…  Onze cultuur en gebruiken overboord gooien voor de nieuwkomers.

Brusselse overheid geeft toe aan dreigementen Abu Jahjah

Negerinnentetten ook verboden

 

2 gedachten over “Heeft Brussel een zwartenfobie?

  1. Morgen grote zwarte pieten betoging in de Brusselse Straaten!! met hoeveel duizend zijn we morgen aanwezend???

  2. Is vandaag niemand meer bereid zijn cultuurgoed te verdedigen,??? jaja dan maar verder klagen.

Reacties zijn gesloten.