Ongelooflijk geweld door de ware “gelovigen”

Ze beweren bescherming te zoeken, want ze “vluchten” voor de toestanden die ze dan zelf in Europa importeren. Op Lesbos, in het Moria opvangcentrum, is het duidelijk: “gelovigen” tiranniseren “ongelovigen”. Voor moslims zijn wij allemaal één pot nat: christenen, sjiieten, hindoes, joden, atheïsten… allemaal varkens die best van de aardbol verdwijnen. En ze zijn altijd bereid daarbij een handje toe te steken. Zelfs onder elkaar lukt het niet het vredesmotto van de islam te belijden.

Paradoxaal is de islamitische vasten, de ramadan, telkens een periode die hen tot ware razernij brengt. Nochtans zouden deze weken een periode van zelfreflectie en de bescheiden rol van de nietige mens in het Ware Geloof moeten betekenen. Een periode van liefde en vrede. Samen het vasten breken.  Niets is minder waar, toch niet op Lesbos.
Vrijdag liepen de gemoederen hoog op. Koerden en Jeziden werden door de ware gelovigen met stokken en ijzeren stangen aangevallen “om te doden”. Want ze zouden zich niet aan de ramadanregels gehouden hebben. Een bloedbad met zwaar gekwetsten. Zondag zouden er nog vier slachtoffers in levensgevaar op de Intensieve Zorgafdeling van het ziekenhuis in de hoofdstad Mytilini gelegen hebben.
Volgens een Jezidi, die in Duitsland woont en in verbinding staat met zijn geloofs-gemeenschap op Lesbos, zouden er honderden Arabieren in Moria verblijven en ze krijgen stilaan meer en meer invloed. De laatste maanden stroomden ze met bosjes toe. Aan het hoofd een I.S.-emir, die de lakens uitdeelt. Wat te verwachten was sinds hun kalifaat in Syrië en Irak op sterven na dood is. Dan maar een I.S.-filiaal op Lesbos. Of elders. Want Allah zond zijn missionarissen uit in heel het Westen.

De Koerdische vluchtelingen moesten het veld ruimen, gingen opnieuw op de vlucht.  Ditmaal naar de hoofdstad Mytilini.  Zo’n kleine duizend verlieten het kamp op zoek naar veiligheid.  Vrouwen zijn bijzonder kwetsbaar.

De goegemeenschap in de EU, enkele uitzonderingen zoals Hongarije en Polen, niet te na gesproken, wil het gevaar niet inzien. Telkens onze mensen het slachtoffer worden van een “verwarde” geradicaliseerde Allah-aanhanger krijgen we de boodschap dat we toch niet mogen generaliseren, dat het niets met de islam te maken heeft. En de EU, ach, die wil hen verspreiden naar alle landen die de EU-geneugten niet kunnen missen. Desnoods met de harde hand. U weet wel, met sancties, de alom tegenwoordige stok achter de deur.  En justitie, ach, die wil zo snel mogelijk de gevangenissen “ontlasten”, hen op ons loslaten. In de vele praatshows wordt dan een onderzoekscommissie geëist. Van zoveel wolligheid, kan men een heel assortiment wintertruien breien – liefst met een kogelvrije vest erin verwerkt.

Op Lesbos wordt duidelijk dat de Turkijedeal vluchtelingen en smokkelaars niet tegenhoudt om toch de oversteek te maken.  (video 2)

Iemand vakantieplannen op Lesbos?

Frankfurter Rundschau