Syrisch oorlogsfront

Afbeeldingsresultaat voor syrian flag bloodNadat de grote omgeving rondom Damascus bevrijd werd – Oost-Ghouta en Yarmouk, (video 1: plechtigheid, hijsen van de vlag) (video 2: zware verwoesting van Yarmouk) (video 3: scholen werden omgevormd tot terroristische recruterings- en trainingscentra), waar een grote gemeenschap Palestijnen na hun vlucht uit Israël onderdak kreeg in Syrië, – treedt het Syrisch leger nu in actie in het zuiden van het land, dicht bij de Israëlische en Jordaanse grens..

Ook hier worden de “gematigde rebellen”, een allegaartje van ISIS- en al Qaeda-signatuur, een vrije aftocht naar het noorden van Syrië aangeboden in ruil voor wapenstilstand en het overhandigen van de zware wapens. (video 4)  De Syrische regering wil bovendien verhinderen dat “rebellen” zich gaan bevoorraden en zich laten verzorgen in Israël.

Om escalaties te vermijden zouden er geen Iraanse soldaten ingezet mogen worden.  Bovendien zou Israël beloofd hebben niet tussenbeide te komen, op voorwaarde dat noch Hezbollah, noch Iran aan de gevechten deelnemen.  Dit zou Poetin met Netanyahu afgesproken hebben. (video 5)  Lavrov in een persmededeling: alle non-Syrische eenheden dienen zich sito presto uit de voeten te maken. (video 6)

In het noorden zou Turkije – volgens nog niet bevestigde berichten – de snelweg tussen Hama en Aleppo ‘beveiligen’ in ruil voor het heropenen van de handel tussen Syrië en Turkije.  “Beveiligen”… het zal wel nodig zijn met de tienduizenden “gematigde rebellen”, die noodgedwongen hun schup moesten afkuisen in de resterende enclaves rondom Damascus.  Zonder enige twijfel zinnen zij op wraak.

Raqqa: Massaal protest der burgers, die gedwongen worden zich bij de door de VSA gesteunde  “gematigde rebellen” aan te sluiten.  Voorheen kwam het al tot botsingen tussen hen en de Koerdische YPG.

Yarmouk, Zuid- Damascus: vreugde over bevrijding van ISIS

Yarmouk: quasi met de grond gelijk gemaakt.  Onder de grond tunnels en wapendepots. (foto’s hier) en mijnen die moeten verwijderd worden eer de bevolking kan terugkeren naar de weinige leefbare woningen.

Yarmouk: onder ISIS-bewind werden scholen omgevormd tot recruterings- en trainingscentra voor kinderen en jongeren:

Volgende opdracht voor het Syrische leger: schoon schip maken in Zuid-Syrië:

Ondertiteling en geaut. vertaling via icoontjes onderaan.

Aleppo werd volgens onze bron in Syrië op 24 mei twee keer op mortiergeschut getrakteerd .  Wij vrezen dat het niet de laatste keer zal zijn. En we hopen oprecht dat de stad niet zoals Damascus jarenlang zal geterroriseerd worden door lukrake mortieren op de burgerbevolking.

Tot slot: De vrijwilligers van Les Chrétiens d’Orient bidden in Maaloula voor de vrede.  Amen.