Economische oorlogsvoering op alle fronten

De bronafbeelding bekijken

Volgens Wikipedia maken internationale sancties deel uit van diplomatische pogingen van landen of organisaties tegen landen of organisaties om hun eigen nationale veiligheid te beschermen, om de internationale wetten te doen handhaven of om de internationale veiligheid en vrede te verdedigen.  En men kan er zowat alle kanten mee uit: tijdelijk, niet zo tijdelijk, economisch, handel, diplomatisch, cultureel, sport…  Alles is mogelijk.  Rechtvaardiging overbodig. Zolang er aan de juiste touwtjes getrokken en het poco algemeen aanvaarde doel als uitgangsbasis voor de diplomatische pogingen strafmaatregelen genomen wordt.

Men zou de b.g. definitie ook kunnen vervangen door slechts één woord: “chantage“.

Enkele recente berichten over strafmaatregelen:

 • De EU handhaaft de sancties tegen Syrië tot 2019.  De burgerbevolking is het slachtoffer.  Nochtans had Poetin bij Merkel gepleit om de sancties, die gevolgen hebben voor de gewone mensen, op te heffen.  Het mocht niet baten.

 • De EU volgt de marsbevelen van de VSA (1ste video) en kleeft Venezuela sancties op (2de video).

 • Saoedi-Arabië straft Duitsland wegens het vasthouden aan het Iranakkoord. Duitse ondernemingen zijn de pineut.  De EU verzet zich tegen de Amerikaanse sancties, die gevolgen hebben voor EUropese bedrijven die zaken doen met Iran.  Woorden, zonder veel resultaat.  Grote bedrijven kijken gewoon naar hun zakencijfer.  Slechts kleinere en middelgrote ondernemingen, die geen of nauwelijks zaken doen met de VSA, kunnen nog verder handel drijven.

Een voorbeeld: de handel tussen Duitsland en Iran: in 2017 exporteerde Duitsland naar Iran voor 2.97 miljard euro en importeerde vanuit Iran voor een waarde van 410 miljoen euro. (Statista)

Tussen Duitsland en de VSA: export vanuit Duitsland naar de VSA: 111.495.269.000 euro, afgerond 111.5 miljard euro), import vanuit de VSA: 61.109.763.000 euro (ruim 61 miljard euro) (Destatis)

Trumps luitenant***** Bolton maakt er geen geheim van: wie de beslissingen van de VSA negeert, mag mee in de brokken delen.  (2de video) Economische sancties zijn voor hem niet voldoende: de volgende oorlog zit eraan te komen. (3de video)

En wie profiteert ervan?  Amerika’s nieuwe beste vriendje, Saoedi-Arabië:

 

 

 

 

5 gedachten over “Economische oorlogsvoering op alle fronten

 1. Weer eens erg bedankt pamperbende om deze geradicaliseerde gevaarlijke druggebruikende moslims weer los te laten in de maatschappij!!!
  Weer een bloempje leggen,een minuutje stilte,een kaarsje branden en een liedje zingen!!En vooral blijven beweren dat het helemaal niets te maken heeft met islam!!!De gewone burgers blijven het maar slikken en wachten op de volgende MOSLIMterreur!!!Zet de zak met geld maar weer klaar want de*specialisten en professoren *staan weer in de rij bij de nullenzender om te komen beweren dat het de fout is van de autochtoon!!!Hoelang nog???
  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/jambon-benjamin-herman-vermoordde-voor-zijn-aanslag-eerst-nog-ex-medegevangene~ad539d45/

 2. Nog een beetje wachten beste medeburgers,de daders waren nog maar aan hun 60 ste crimineel feit en volgens de pamperbende mag er maar gereageerd worden vanaf hun 75 ste criminele daad!!!De pamperbende gaat weer eens heel verontwaardigd doen en dan terug hun kop in het zand steken!!Vlaams Belang krijgt gelijk over heel de lijn!!!Heel die familie oppakken en terug naar Turkije,dat is de oplossing!!!
  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/homokoppel-slachtoffer-van-agressie-in-schaarbeek-zelfs-mama-jutte-haar-zonen-op-om-ons-nog-een-beetje-harder-te-slaan~ae4b030b/

Reacties zijn gesloten.