Omgekeerde redenering

We schreven het al: het aantal wereldreizigers die vanuit Frankrijk naar Brexitland wil emigreren neemt van dag tot dag toe. G.B. verwijt Frankrijk niet genoeg moeite te doen hen tegen te houden; Frankrijk beweert hiervoor niet de middelen te hebben. In bovenstaande video kon Sky News op één dag vier van dergelijke zodiacs volgen naar de Britse kust.

En nu gaan het IOM (International Organization for Migration) en UNHCR (UN Refugee Agency) zich ermee bemoeien. In een gezamenlijke mededeling wijzen ze erop dat de Britse plannen om de onuitgenodigde zoetwatermatrozen op te pikken en per kerende terug naar Frankrijk te escorteren echt niet acceptabel zijn.

Het V.K. zou overwegen de marine in te zetten om de “illegale oversteek van het Kanaal te ontmoedigen”. En dat vinden de b.g. internationale hervestigingsorganisaties niet kunnen: dergelijke actie zou immers “tot gevaarlijke en fatale ongelukken” kunnen leiden. Bovendien zo erg is het nu toch ook niet: het aantal wereldreizigers dat het drukste vaargebied ter wereld wil oversteken is nog altijd “laag en beheersbaar”. Kortom: er moeten praktische oplossingen gevonden en medewerking komen. Zoals de legale immigratie aanmoedigen en bescherming voor al degenen die deze nodig hebben.

Zoals bv. een gratis ticket op de ferry of Eurostar.

InfoMigrants

unhcr-iom-interception-sea-solution-channel-crossings

Dat de Britse regering zelfs maar overweegt om de marine in te zetten, is de verdienste van Nigel Farage’s onderzoek naar de onderbrenging van de illegalen. Zoals we in een vorige bijdrage schreven, ze zitten veilig en wel in 4**** hotels… én krijgen zelfs een rondleiding mét pizza, fish & chips in een voetbalstadion van de Premier League. En dàt is volgens Nigel Farage de druppel: ze sturen met hun onmisbare smartphone een fotootje naar hun Prachtland om aan te tonen hoe hartelijk ze ontvangen worden met de boodschap: kom maar af, zie eens hoe gastvrij we hier onthaald worden!