Nu nadenken over migratie is een plicht

In de discussie over de massamigratie ontbreekt het identitaire perspectief.

De afgelopen 50 jaar is Vlaanderen ingrijpend veranderd. De jaren 60 begonnen beloftevol, met een economisch reveil voor de door de Tweede Wereldoorlog getekende West-Europese naties.

Ze brachten evenwel twee grote evoluties op gang die deze naties tot op vandaag zouden beïnvloeden: Ten eerste een massale migratie, aanvankelijk vanuit Zuid-Europa en later ook vanuit de derdewereldlanden. Deze was aanvankelijk economisch van aard: de gastarbeiders vingen een arbeidstekort op. Wanneer de economie het in de jaren ’70 slechter deed, keerden de gastarbeiders echter niet naar huis – in tegendeel, de migrantenpopulatie bleef aanhoudend groeien. Een gerelateerde evolutie is de opkomst van het neomarxisme.

De Frankfurter Schule met figuren als Adorno, Marcuse en Horkheimer creërde een discours over ‘diversiteit’ en ‘tolerantie’ dat de voorstanders van de massale migratie ideologische munitie bood – terwijl links met revoltes van mei ’68 een culturele hegemonie wist te installeren. Ondanks een volharden in de boosheid vanwege media en politiek, is voor de gemiddelde Vlaming inmiddels duidelijk dat de realiteit anders ligt.   Lees dit opiniestuk van Jeroen Bolckmans, senior seniorum NSV, verder bij Doorbraak.

 

 

 

7 gedachten over “Nu nadenken over migratie is een plicht

 1. Zopas Bart ‘Jommeke’ Somers bezig gehoord op de 7e dag: ‘Wij moeten oorlogsvluchtelingen blijven opvangen, en hen zo snel mogelijk integreren in de maatschappij’. De VLD is dus zo links als al de rest: die geloven nog werkelijk dat ze met oorlogsvluchtelingen te maken hebben. Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk. Jommeke is dus echt zo simpel als hij eruit ziet. Een reserve duitser?

  • Zoals altijd was het weer het Vlaams Belang dat als enige partij op kwam voor het eigen volk, het wordt tijd dat dit volk ook stemt voor de partij die voor hun belangen opkomt

  • Frans,
   De VLD is een logepartij. Bartje Somers voert gewoon de bevelen uit van de loge. Ik verwijs naar de recente publicatie over de loge en hun perscommuniqué.
   Bartje Somers is dan ook gewoon een verrader, die samenzweert tegen onze westerse beschaving.
   PS: Als je met een zekere Anissa “gesproken” hebt in de Novotel in Leuven, kan je moeilijk nog achteruit!!!

  • Rare gedachtengang van Liesbeth: hoe kunnen ze een boete betalen als ze niets hebben? Retour naar zandbakkenland is de enige oplossing. Hoewel, énige?

 2. Jeroen steekt goed van wal met de Frankfurter Schule.. maar daarbij blijft het dan ook.
  Wat deze Frankfurter Schule werkelijk is, en wie er achter schuil gaat, geen woord.
  Noch over de oorzaken(het Oded Yinon plan, het PNAC van de AIPAC, het Clean breakplan van de Clean break group om er enkele te noemen) noch over het doel van deze invasies(het Coudenhove Kalergi plan) = eveneens geen woord.
  De verraders en hun zetbazen worden niet genoemd bij naam en toenaam. Hun verborgen agenda’s blijven eveneens onaangeroerd.
  Zoals gewoonlijk beperkt men zich tot het braaf en voorzichtig beschrijven van het probleem, dat inmiddels al meer dan gekend is.
  Een braaf citaat :
  “De massamigratie naar Europa is een fenomeen dat immense gevolgen zal hebben”(=einde citaat).
  Dat weten we intussen wel, maar schrijf dan gewoon dat deze “invasies” en dus geen migraties, opzettelijk worden veroorzaakt om onze westerse maatschappij en beschaving te vernietigen, met behulp van verraders. Deze zin zegt alles !!!
  Buiten de korte verwijzing naar Frankfurter Schule staat in de tekst van Jeroen, dan ook niets dat bijdraagt tot een juiste en volledige diagnose van kanker. Met de kanker bedoel ik de samenzwering met daarbij dan het hoogverraad.
  Ik begrijp ook wel dat een juiste en volledige diagnose van de kanker, geen schijn van kans maakt om gepubliceerd te worden, ook niet op de webstek van Doorbraak, maar enkele verdekte verwijzingen zouden toch mogelijk geweest zijn.

Reacties zijn gesloten.