“Nonderhandelingen”

Zelensky, tot nader order en bij de zegen van het democratische westen, president van Oekraïne, heeft Rusland om onderhandelingen verzocht – ook over Oekraïne als een neutrale staat. Rusland wil eerst dat het Oekraïense leger de wapens neerlegt.

Zelensky verzocht de NAVO bij het begin van de Russische militaire operatie om militaire ondersteuning. Die werd afgewezen, zoals vooraf herhaaldelijk uitgestippeld. G.B. en Polen stelden dan een soort verbond met Oekraïne voor, waarover tot op heden weinig of niets bekend is. Het verzoek om een vliegverbod boven Oekraïne werd door de Britse defensieminister afgewezen. Het verzoek aan Erdogan om de Zwarte Zee af te sluiten voor Russische schepen viel – tot op heden – ook in dovemansoren.

Lijdt Zelensky aan hoogmoedswaanzin, laat hij zich slecht beraden? Nadat de Donbass republieken door Moskou erkend werden, had hij toch moeten begrijpen dat Poetin niet zomaar uit zijn nek kletste toen hij militaire gevolgen beloofde als de “vijandigheden” in de Donbass niet ophielden. Snapte Zelensky dit niet? Waarom hield hij niet op met provoceren? Of kon hij zijn stoottroepen niet in de hand houden?

In elk geval heeft hij zijn hand overspeeld, liep hij in dezelfde val als de toenmalige Georgische president Michail Saakaschvili in 2008? In de hoop en verwachting dat de VSA hem zouden komen helpen wakkerde hij de Kaukasusoorlog aan en stond uiteindelijk – alleen – tegenover het Russische leger. Zijn hoop op een NAVO-lidmaatschap werd de grond ingeboord. De VSA dachten er niet aan hun of de NAVO-troepen te sturen. Het kostte Moskou een bom geld, maar daardoor liet Rusland zich niet afschrikken. Ook nu niet in Oekraïne. We citeren Poetin:

“De VSA zullen tot de laatste druppel bloed van de laatste Oekraïense soldaat tegen Rusland strijden!”

Heeft Zelensky écht aangenomen dat de NAVO hem zou komen helpen? Wou hij daarom de nucleaire kaart spelen? Wat hij daarmee bereikt heeft, is dat Rusland voor eens en altijd een einde wou maken aan de niet denkbeeldige dreiging van een nucleair Oekraïne. Op de Veiligheidsconferentie van München betrad hij het podium en verklaarde doodleuk dat zijn regering het Boedapest Memorandum in de prullenbak wilde gooien, m.a.w. dat Oekraïne ook een kernwapenmacht wou worden. En hij vergat dat de Oekraïense grondwet (1990) dit verbiedt. (meer info in art. onderaan). Je kan retro-actief vaststellen dat dit in Moskou bovenaan in de schuif der bezorgdheden lag. Het Russische leger besloot de manoeuvres in Wit-Rusland te verlengen… staken vervolgens de grens over… en ze hebben sinds gisteren de beruchte Chernobyl-kerncentrale in handen.

De VSA en de NAVO hebben Oekraïne tegen Rusland opgestookt en zijn met zekerheid blij met het resultaat: een zgn. proxy war die als excuus voor verdere sancties kan gebruikt worden, zonder dat de VSA of de NAVO er zelf schade door lijden. De schade is voor Oekraïne en Rusland moet diep in de staatskas grijpen. De EU – ach – die zit desnoods in de kou of betaalt zich blauw aan het duurdere frackinggas der VSA.

Of Zelensky intussen tot de werkelijkheid gekeerd is? Ziet er niet naar uit. Vooral als je zijn pathetische oproep aan de bevolking hoort, die verondersteld wordt aan de keukentafel molotov cocktails ineen te knutselen…

Of begint de werkelijkheid te dagen? Hij heeft Rusland onderhandelingen aangeboden – ook over Oekraïne als neutrale staat. Daarbij ontging hem waarschijnlijk dat onder de heerschappij van Poroschenko de EU- en NAVO toetreding in de grondwet geschreven werd. Als hij met de moed der wanhoop dit in de Rada, in het Oekraïense parlement zou durven voorstellen, is het mogelijk dat hij die avond niet meer levend thuis geraakt. Als je gebruik maakt van radicale stoottroepen, dan word je hun volgend slachtoffer als je je tegen hen keert. Dat ze geen doetjes zijn, kan u zelf vaststellen door dit tafelgesprek met een Banderas bataljon (klik op “bekijken op youtube”):

“We have fun killing… we have fun fighting…

Rusland wil naar de onderhandelingstafel komen op voorwaarde dat Oekraïne de wapens neerlegt. Capitulatie dus. Dat vergeven zijn radicale stoottroepen, de zgn. bataljons, hem nooit. Bovendien zijn ze tot op de tanden bewapend, gaan over lijken om hun status te behouden. Zelensky, de president, de gijzelaar van zijn eigen politiek. Dat heb je als je je oren laat hangen naar oproerkraaiers zoals Vrhfstdt.

Zelensky, de handpop. We krijgen er voorwaar medelijden mee. Nadat Moskou zich bereid verklaard had te willen onderhandelen in Minsk (… datzelfde Minsk van de akkoorden die de Oekraïense regering weliswaar ondertekend, maar nooit uitgevoerd heeft en die directe oorzaak van de Russische militaire actie is). De Oekraïense onderhandelingscommissie zou onder internationale bescherming staan. Daarop kwam het antwoord dat de onderhandelingen in Warschau moeten plaats vinden… en daarna kwam… er niets meer. De Oekraïense onderhandelaars waren niet meer bereikbaar. Wie onderhandelt nu over de onderhandelingen van de onderhandelaars?

Zelensky, de martelaar. Hij verschijnt op tv in legertenue. Beweert dat Moskou hem bovenaan op de executielijst heeft geplaatst en zijn gezin, vrouw en twee kinderen, op de tweede plaats.

Tegelijkertijd wordt gemeld dat de radicale privé bataljons raketinstallaties in woongebieden van de grote steden geplaatst hebben. M.a.w. menselijke schilden, zoals we gezien hebben bij IS, bij al-Qaeda, al-Nusra en soortgenoten. En mocht de tegenstander deze willen uitschakelen, dan krijg die meteen “oorlogsmisdaden” naar het hoofd geslingerd. Intussen werd dit bevestigd door beeldmateriaal op vtm. Daar bovenop worden er scenario’s uitgewerkt volgens het beproefde WH-recept in Syrië: volg bruggetje:

U krijgt op de westerse tv-zenders volop verontrustende beelden, maar geen enkel uit de Donbass. De nieuwslezer op vtm bestond het te suggereren dat de Russische troepen het bevel gekregen hadden “de regering omver te werpen, de president … te vermoorden”…

Klik op: “bekijken op youtube”

Eén gedachte over ““Nonderhandelingen”

  1. Tja een derderangs acteurtje van een slechte soap wordt plots de President van Oekraïne, …,en Poetin zou het noorden kwijt zijn,

Reacties zijn gesloten.