Nieuws uit de Donbass

Daar u bij de klassieke media verstoken blijft van nieuws uit de zelfverklaarde – intussen door Rusland erkende – onafhankelijke republieken in het oosten van Oekraïne, bieden wij het u aan. Naar de reden waarom ze zich van Oekraïne afgesplitst hebben moet u niet ver zoeken. De Vranckxen van deze wereld trekken wel met een vrachtwagen muziekinstrumenten naar de geliefde Koerden, maar blijven ver weg van … objectieve berichtgeving over de beide kanten.

Voor wie geslapen of gemakshalve weggekeken heeft en stomweg de VSA, NAVO-retoriek, de poco journalisten en politici geloofde. Video uit 2016: De Donbass werd door het Oekraïense leger en/of privé milities beschoten met raketten. Nochtans stond in de Minsk akkoorden dat dit zou stoppen, dat gevangenen zouden geruild worden, dat de Donbass een bepaalde – beperkte – vorm van onafhankelijkheid zou krijgen binnen de Oekraïnestructuur.

Anno 2022: Donbass vrijwilligers melden zich aan bij het Russische leger. Ook volksvertegenwoordigers, ook gepensioneerden…

En hier ziet u Donbass milities die zich bij het Russische leger aangesloten hebben in de buurt van en bij de oversteek via een pontonbrug van de rivier Donets:

Scholen, huizen van de burgerbevolking worden sinds jaar en dag door de Oekraïense milities of door het leger op raketten getrakteerd. Dit filmpje is een recent voorbeeld:

Er worden geen katapulten gebruikt. Bekijk deze clusterbom. De westerse media zien slechts één verantwoordelijke: Rusland.

https://www.rd.nl/artikel/964593-wapenresten-na-aanval-in-oekraine-duiden-op-inzet-clustermunitie

Nochtans hadden Human Rights Watch en Handicap Int’l in het verleden al het gebruik door het Oekraïense leger en/of milities gerapporteerd.

Een dagelijks gevaar in de Donbass: de zgn. IED, eigenmaak-bommen, waarschijnlijk geplaatst door Oekraïense privé milities

Op het YT kanaal van journalist Patrick Lancaster vindt u meer beeldmateriaal. Hij is ook te vinden op Twitter. De vraag is hoe lang nog.

https://www.foxbusiness.com/technology/facebook-bans-russian-state-media-from-advertising-on-their-platform

1 gedachte op “Nieuws uit de Donbass

  1. ik vind al die toestanden ZEEEEEEER ERG VOOR DE BURGERS !OVER DE GANSE WERELD ‘ oorlogen strategieen en het gaat altijd over EGO MACHT GELD ! en de burger die gewoon wil leven, wordt onderdrukt door de ELITE !!! de wapenindustrie draait op volle toeren , het is weeral GELD MACHT EGO !
    Ik hoop dat deze ELITE eens gaan inzien wat vrede is ! Veel sterkte aan de mensen die lijden onder druk van de leiders

Reacties zijn gesloten.