Naar Radio1 luisteren kan uw gezondheid schaden

Vanmorgen op de achtergrond Radio1 met de voorspelbare invulling van “asielzoekers“, “vluchtelingen“, “crisis“, “EUropa” met Vrhfstdt en een rij geselecteerde Gutmenschen, die “de eerste nood willen lenigen en nog nooit een slechte ervaring gehad hebben”, maar ook de alarmbel van rusthuizen: “1 op 6 rusthuizen dreigt de deuren te moeten sluiten”.

Blijkt dat sinds de Vlaamse Gemeenschap de verantwoordelijkheid voor ouderenzorg overgenomen heeft van het federale niveau, de subsidies teruggeschroefd zijn.

U kan hier de uitzending (her)beluisteren.  Maar het hoeft niet echt.  Wordt morgen herhaald met andere protagonisten. Tot u murw geslagen bent en uw geprikkeld schuldgevoel u maagkrampen bezorgt.

Suggestie van onze redactie: Als de bewoners van de RVT asiel aanvragen, dan kunnen de RVT’s zonder enig probleem de daarbij horende én gefinancierde status van “opvangcentrum” krijgen. Moeten ze wel op de foto met de (achter)kleinkinderen.

FVE

6 gedachten over “Naar Radio1 luisteren kan uw gezondheid schaden

 1. Krijgen die rusthuizen nog subsidies ook? Wat betaal je daar al als bewoner?
  Geen wonder dat geldwolven steeds op zoek zijn om rusthuizen toe te voegen aan hun imperium.

  • Subsidies en dagprijs: hangt ervan af: privé of ocmw rusthuis. Komt erop neer dat je bijna verplicht bent het in privé (zoals Armonea) te gaan zoeken. Bij de ocmw rusthuizen geraakt je moeilijker binnen wegens jarenlange wachtlijsten. Het is niet ongewoon dat je na pakweg drie jaar inschrijving lager op de lijst staat, minder “snel” in aanmerking komt, dan bij de start. Omdat er telkens potentiële bewoners met méér punten (lees hogere subsidies) haasje-over spelen. Ook voor tijdelijke opnames voor bv. herstel of afwezigheid van de thuishulp worden kamers vrij gehouden. Zal ook wel een financiële reden hebben.
   Een voorbeeld van een Armonea RVT: basis maandprijs in 2013: 2050 euro, zonder telefoon, was, kapper, pedicure, dokter, medicijnen, fysio of kinesist, en andere extra’s. En dan “mag” je eigen meubeltjes meebrengen behalve basisuitrusting zoals (hospitaal)bed en mobiel nachtkastje (eveneens zoals in ziekenhuis). Reken er dus ca. 300 euro bij.

 2. En zeggen dat het ook in Nederland zo gaat, dit verneem ik dagelijks via mijn Nederlandse Twittervrienden en vriendinnen. Heel de boel moet uitgemest worden, militaire vrachtvliegtuigen moeten in staat van paraatheid gebracht worden om het zooitje terug te vliegen van waar ze gekomen zijn. Dit is nog altijd goedkoper dan ze opvangen, en zo komt er weer geld vrij voor onze bejaarden in RVT’s. Simpel toch mijnheer Verafstoodt.

 3. Brandstichting in Parijs krijgt weinig aandacht in de Media (8 doden waaronder 2 kinderen is dit dan minder erg voor onze Media? ze misbruiken nog liever de foto van de kleine Aylan Rust In Vrede, dan echt duiding te geven bij ook andere ernstige nieuwsfeiten. (is mijn gedacht)

  From Kabylie news

  An Algerian, Saidi M., is in custody following today’s arson of a residential building in the arrondissement XVIII that killed eight people, including two children. He was arrested not far from the site of the blaze.

  The person responsible would be Saidi M., Algerian-born in 1979. He was apprehended around 11h15 a.m., in front of a taxi phone, on a street parallel to Myrha Street where the arson occurred early Wednesday, September 2nd.

  Surveillance cameras in the neighbourhood helped to identify him as the individual responsible for the arson.

 4. A 25-year-old Uyghur jihadist terrorist from Xinjiang, an Islamist hotbed region in western China, is the prime suspect behind a massive bombing in Bangkok’s Erawan Shrine on August 17, Thai authorities have said.

  More also here at this Thai site
  Bron Vladtepes.com

  • Het mag al een wonder heten dat hij op die tijd niet tot hier is geraakt, vermomd als Syrische vluchteling.

Reacties zijn gesloten.