Musk moet aan de schandpaal!

Elon Musk was recent regelmatig in het nieuws omdat hij de situatie in Oekraïne uit een andere hoek bekijkt en daarbij een positie inneemt die de VSA regering niet welgevallig is.

Zo heeft hij – de onverlaat – het gepresteerd van Oekraïne betaling te verlangen voor het gebruik van Musks Starlink systeem. En dat is iets dat Oekraïne onmiddellijk – op hoge poten – afgewezen heeft. Betalen??? “How dare you!”, zou een Stockholms schoolmeisje met een verachtende blik gezegd hebben… Oekraïne kost Musk intussen 80 miljoen dollar – naar schatting 100 miljoen dollar tegen het einde van het jaar – en dat is zelfs voor een miljonair geen habbekrats. Vanzelfsprekend weigert Kiev te betalen. In Oekraïne is men het intussen gewoon dat alles gratis is… of … geleend…of… gekocht…of… de factuur doorgeschoven… maar dat komt allemaal in feite op hetzelfde neer. Er wordt toch nooit betaald. Tenzij door het Pentagon. Die betaalde immers ook de laboratoria die als eerste door de Russen vernietigd werden. De Oekraïense minister is er gerust in: “Ik weet dat we geen probleem zullen hebben,” waarbij hij verwees naar het persoonlijk contact tussen Musk en de Oekraïense minister van digitale transformatie, Fedorov. Neen, niets aan de hand, desnoods zal de EU – in ons aller naam – wel de rekening mee betalen! Borrell vindt het veel te gevaarlijk dat één man kan beslissen of een land internet heeft… m.a.w. het EU-omhooggevallen-opperkommando wil dat Musks macht in zijn eigen bedrijf aan banden gelegd wordt.

Bovendien heeft hij – de onverlaat – een voorstel gelanceerd dat de mensen in de afgescheurde Donbass-republieken in een door de VN gecontroleerd referendum zelf beslissen van welke staat ze willen deel uitmaken. Zoiets noemt een politieke maagd “democratie”. En de Krim, ach, die was sinds jaar en dag Russisch, die moet sowieso Russisch blijven, maar dan moet Oekraïne wel beloven dat ze de watervoorziening niet opnieuw afsluiten… En het land Oekraïne zelf, dat moet neutraal blijven! Van die boer geen eieren, zeggen de VSA: stel je voor dat de mensen daar anders zouden beslissen dan de VSA het voorschrijven! We kunnen ons voorstellen dat ze in het Kremlin Musks Russisch paspoort al aan het drukken zijn.

En dan heeft hij – de onverlaat – ook nog plannen om Twitter te kopen en de daar opgedrongen censuur af te schaffen. Voorzien van een dikke laag pek en veren, zouden ze hem met een proeflancering van zijn Starship naar Mars moeten sturen! Tot nu toe hebben alle internetbedrijven braafjes de bevelen van de VSA gevolgd – ook en vooral de censuur van ongewenste meningen. Voorlopig wachten we nog met een visadempje op de uitvaardiging van een Twitter-verkoopverbod zgz. “om de VSA-veiligheid te beschermen”!

1 gedachte op “Musk moet aan de schandpaal!

  1. Nu de macht van de VSA begint te dalen nemen ze hun toevlucht tot maffiaanse rituelen : wie niet luistert wordt bestraft. Maar de kruik gaat zolang te water tot ze breekt. Er komen andere grote spelers op de markt zoals China, Indie en andere Oosterse landen en daarbij ook nog Westerse landen die de heerschappij van de VSA beu zijn. Het word een wedijver om te bewijzen wie de sterkste is en het gaat niet alleen om wapens maar om ideologieen die de mensen hersenspoelen.
    Het worden boeiende tijden die alleen maar oorlogen zullen voortbrengen en de strijd om grondstoffen doen toe nemen. Men zal niet altijd ongestraft de mensen kunnen voor liegen want gaat de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt ze wel.

Reacties zijn gesloten.