Mondialisering van het kindergeld

In 2016 werd 103.086.984 euro kinderbijslag uitgekeerd in het buitenland. Die uitbetalingen gebeurden aan 33.996 rechthebbenden voor in totaal 60.685 kinderen, zonder rekening te houden met de levensduurte ter plaatse. (…)

Ook de AfD bond in de Bundestag de kat de bel aan.  Bleek dat de Duitsers met z’n allen 343 miljoen kindergeld naar het buitenland betalen, ook zonder rekening te houden met de levensduurte ter plaatse.

Nederland zou met enkele landen een akkoord hebben over een aangepast kindergeld.  Een rechtbank floot de regeling met Marokko echter terug (video onderaan).  Vanaf 2021 zou het recht op kinderbijslag voor kinderen in Marokko stoppen.

Hier vindt u een artikel met vergelijkende cijfers en voorwaarden van een jaar geleden: Kindergeld im Ausland: Die großzügigsten Länder im Vergleich

Het land b ontbreekt.  Waarschijnlijk vond de onderzoeksjournalist de situatie bij ons te ingewikkeld.  Gehanteerde federale tarieven: http://dg.famifed.be/nl/bedragen ; nieuwe tarieven vanaf jan. ’19: https://www.vlaanderen.be/nl/gezin-welzijn-en-gezondheid/kinderen/het-groeipakket

Wikipedia publiceerde ook een vergelijkende lijst (niet meer actueel).

Eén gedachte over “Mondialisering van het kindergeld

Reacties zijn gesloten.