Moet Poetin de Nobelprijs voor geneeskunde uitgereikt krijgen?

Auteur en voormalige BZÖ-politicus Gerald Grosz, die bij de volgende Oostenrijkse presidentsverkiezingen zich kandidaat wil stellen, schreef een open brief aan de illustere Nobelcommissie. Hij stelt daarin voor de Russische president Vladimir Poetin op passende wijze te eren voor zijn succes bij het bestrijden van covid-19.

Grosz schrijft dat wat de zgn. experten, politici, big pharma in twee jaar tijd niet gelukt is – … daar wordt momenteel op een vierde “bevrijdende prik” gewed – , Poetin binnen enkele dagen in z’n uppie volbracht: nl. “de angst en paniek voor een levensgevaarlijk gezondheidsrisico” te elimineren en de wereldwijde pandemie te doen verdwijnen. Grosz vindt dat een dankwoord door de Nobelcommissie hier dan ook aan de orde is. Trouwens de naar onze contreien gevluchte Oekraïners weigeren massaal zich een “bevrijdende prik” te laten zetten.

Grosz stelt dat hij Poetin ook voor Nobel-Vredesprijs had kunnen laten voorstellen, ziet echter in dat hij nog niet aan de voorwaarden voldoet. In vergelijking met Nobel-Vredesprijs-duif Obama mist Poetin nog enkele wereldoorlogen, zoals deze in Afghanistan (uitsluitend deze werd gedekt door een VN-mandaat), Irak, Pakistan, Somalië, Jemen, Libië en Syrië.

En Grosz heeft nog meer ideeën: mocht hij tot Oostenrijks president verkozen worden, dan wil hij ter afwisseling van de ingeburgerde gewoonte het traditioneel aangereikte ontslag der federale regering wel degelijk aanvaarden. Of in een iets minder vriendelijke formulering: deze regering de laan uitsturen!

“Vanaf nu zonder masker, maar met Oekraïne-vlaggetje op je hoofd…”

Mocht u moeilijkheden hebben Grosz’ Grazer versie van de taal van Goethe te verstaan, kan u onderaan de ondertiteling en vertaling inschakelen. Grüss’ Gott!