Bij Tesla kiezen ze voor energierealiteit

Triomfantelijke opening van “eerste Europese gigafabriek in Duitsland”. In de kranten allerhande worden superlatieven in het rond gestrooid. Elon Musk vereerde met zijn aanwezigheid, evenals Duitse toppolitici: kanselier Scholz, energieminister Habeck, Brandenburger premier Woidke en zijn economie- en milieuminister. 500 gasten kregen een uitnodiging. De elite werd zoals passend bij een staatsbezoek rondgereden in zwarte Tesla-limousines om het klootjesvolk ook een blik te gunnen in een voor hen onbetaalbaar vervoermiddel.

Wat de media en groene e-auto-aanbidders niet vernamen:

  • Er is veel, heel veel, water nodig voor de productie. Angst voor watertekorten in omliggende gemeentes werd van tafel geveegd. We citeren:
"Zuletzt hatte es noch Probleme wegen der Wasserversorgung gegeben. Das Verwaltungsgericht in Frankfurt an der Oder hatte eine Wasserförderungs-Genehmigung aus dem Jahr 2020 als rechtswidrig eingestuft. Die Öffentlichkeit muss nun beteiligt werden, was etwa vier Monate in Anspruch nehmen wird.
Der zuständige Wasserverband Strausberg-Erkner hatte daraufhin gedroht, den Vertrag zur Wasserversorgung von Tesla zu kündigen. Doch das Land Brandenburg will die Entnahme der bisher genehmigten Wassermenge vorübergehend dulden. Daraufhin teilte der Wasserverband mit, dass der Vertrag bestehen bleibt – so ist also auch die Lieferung von jährlich 1,8 Millionen Kubikmetern Wasser an Tesla gesichert, wie die Automobilwoche meldet."

Ned. vert.: De toelating (2020 ) werd door de rechtbank van Frankfurt/a.d.Oder als zijnde in strijd met de grondwet gevonnist. Niet goedgekeurd voor industriële doeleinden. Moet nu openbaar gemaakt worden, iets dat ca.4 maanden zal in beslag nemen. Er is dan ook het het probleem van de afvoer en filtering van het vervuilde, gebruikte water. De watermaatschappij heeft daarop gedreigd de watervoorziening van Tesla op te zeggen. Het land (gewest) Brandenburg greep in en wil de toegelaten waterhoeveelheid toch toelaten. Het gaat om 1.8 miljoen m3 water per jaar. De watermaatschappij deelde mee dat het leveringscontract blijft lopen.

En dan hebben we het nog niet over de nodige elektriciteit gehad. De Groene wereldverbeteraars moesten nog een bittere pil slikken; we citeren Musk:

“Als de hele verkeersector geëlektrificeerd wordt dan hebben we het dubbele aan stroom nodig. Daarvoor moeten we de capaciteiten van wind-, zonne- en atoomenergieleveranciers verhogen. Buitengewone tijden eisen buitengewone maatregelen.”

Musk kan alvast deze pluim op zijn hoed steken. Niet alleen maakte hij kernenergie weer bespreekbaar in Duitsland (… herinner u de protesten om hier 2 kerncentrales verlengd open te houden) , maar bovendien laat hij op het Tesla-terrein een aardgascentrale bouwen zodat hij zeker is dat de Duitse Groenen dit project niet laten wegzinken in hun wereldvreemdheid. Momenteel rijden de Duitse e-auto’s met energie uit de vervloekte koolcentrales die men ook wil afschaffen.

Warum es Elon Musk braucht, um Deutsche aus ihren Öko-Träumen zu wecken – FOCUS Online