Men zegge het voort

Aankondiging FreddyWaarom stelt ons apenland deze minister niet in verdenking?

Wij kunnen het niet meer geloven wat in ons land nu allemaal mogelijk is geworden en toelaatbaar blijkt te zijn.

Waarover gaat het?

De partij van de tjeven of het CD&V heeft een grote vinger in de pap van het ACW en talrijke organisaties die we de “christelijke zuil” zullen noemen. Omgekeerd hebben de zware jongens van deze organisaties een grote invloed op de partij. Het zijn als het ware communicerende vaten. Juist zoals de socialistische ABVV beschikt de vakbond van het CD&V over miljarden bezittingen in binnen- en buitenland. Destijds werd een soort financiële holding, ARCO genaamd, opgericht met als doel winsten te realiseren voor haar aandeelhouders enerzijds en anderzijds om dit hoofdzakelijk te doen via bevriende organisaties en instellingen. Zo behoorde DEXIA tot die vriendenkring en werden bijna al haar beheerders geplukt uit de “toppers” van deze partijen. De voornaamste bezigheid van die beheerders was gewoon om ja te knikken op al wat werd voorgesteld en zich verder om niets te bekommeren tenzij het maandelijks in de zak steken van bijna absurde, zelfs schandelijk te noemen, hoge vergoedingen. Ook bij ARCO zaten enkele vrienden van de vrienden aan het roer en hadden de mogelijkheid om met enorme sommen te spelen. En spelen deden ze.

Zonder zich ook maar bezorgd te maken over de ernst van hun investeringen schoven de beheerders die, en – we herhalen het nogmaals – onverantwoord hoge bedragen in hun zak staken voor prullenwerk, miljarden in luchtkastelen. En op een dag barstte de bom en was al het geld van de aandeelhouders waardeloos geworden.

Ging men die verantwoordelijken nu eens zwaar straffen voor hun schandalig gedrag en van hen, de werkelijk schuldigen, schadevergoedingen eisen? Neen. De aandeelhouders bleken het geluk te hebben met zéér véél in aantal te zijn (ongeveer 800.000) en dus een zware invloed te kunnen hebben bij volgende verkiezingen en bijgevolg beloofden de tjeven iets wat ze normaal niet mochten beloven, namelijk dat het geld van de belastingbetaler zou aangesproken worden om hun verlies goed te maken. En zo besliste de regering Leterme om een niet wettelijke staatswaarborg te beloven aan de ARCO-aandeelhouders. Door deze beslissing werd een afstraffing tijdens de laatste verkiezingen ontlopen en bleef men de ARCO-aandeelhouders maar zoet houden met herbevestigingen van de destijds gemaakte belofte en met leugens.

Uiteindelijk viel het verdict van Europa dat die beloofde staatswaarborg als onwettelijk – en dus verboden – veroordeelde. Deze uitspraak, die door insiders reeds lang geleden duidelijk werd voorspeld, is niet meer dan normaal en stelt een einde aan een onzekere toestand die voor deze aandeelhouders werd geschapen door die totaal onredelijke belofte. En wat doet onze minister van financiën nu?

In plaats van blij en gelukkig te zijn dat hij die enorme beloofde som van ongeveer 1,5 miljard EURO nu niet meer zal moeten uitbetalen laat hij weten dat hij ongelukkig is met die uitspraak! Hij wil zijn vrienden tjeven blijven helpen.  Hij wil de aandeelhouders van ARCO blijven beliegen en een nieuw rad voor hun ogen draaien door nu te beloven alles in het werk te zullen stellen om toch een mogelijkheid te vinden om deze zaak voor hen op te lossen en de beslissing van Europa naast zich neer te leggen!

Wij zouden nu denken dat in een normaal land een minister van financiën, die dergelijke onzinnige en onbegrijpelijke verklaringen aflegt, in verdenking zou worden gesteld. Dat men een onderzoeksrechter opdracht zou geven om na te gaan waarom een minister van financiën tegen de belangen van de meerderheid van de bevolking wil ageren enz.enz. Maar in ons land is alles mogelijk en heeft de overheid geen enkel normbesef meer.

Het allerergste dat we zojuist vernamen, en waarvan we duidelijk hopen dat het een kwakkel is, zou het feit zijn dat de bazen van N-VA, gelet op het hoge aantal kiezers dat in de weegschaal ligt, aan de CD&V hebben toegezegd niets te zullen ondernemen om de nieuwe acties van minister Geens te dwarsbomen. Als dit waar zou zijn, en dat zullen we zeer binnenkort gaan vaststellen, dan heeft voor ons de N-VA geen verdere reden van bestaan meer. Dan zou deze partij en voor de zoveelste maal en op zeer korte tijd het geweer van schouder veranderen zodat haar kiezers in massa zullen beslissen terug te zullen keren naar de partijen vanwaar ze zijn overgekomen.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Nvdr: Leterme, die intussen elders zijn dagelijks brood in het zweet zijns aanziens verdient, heeft de terugbetaling van zijn Arco-aandelen afgeschreven.  Aandelen.  Niet zijn spaarrekening bij Arco.

Wanneer de christelijke organisaties niet eens bereid zijn tot onderlinge solidariteit, waarom zouden de belastingbetalers dat wel moeten zijn?

Lees meer bij De Bron

1 gedachte op “Men zegge het voort

  1. Hoezo? Gaat dat hier maar over max €1764 per spaarder/belegger? Dat is toch een belachelijk klein bedrag voor iemand die speculeert? De minste optie op uw BMW of Mercedes kost meer!

Reacties zijn gesloten.