Men zegge het voort

Aankondiging FreddyDe waarheid heeft ook haar rechten!

Ik heb in de loop van mijn leven meermaals de weg gekruist van personen die later miljardair zijn geworden.
Telkens diende ik vast te stellen dat het gebeurde door het omkopen van politiekers, het omzeilen van de te betalen belastingen, waardoor uiteindelijk het de belastingbetaler was die met de gebroken potten bleef zitten.
De enige miljardair waarvan ik alleen kon vermoeden dat ook hij waarschijnlijk niet vies was van omkoperij maar waarover ik verder niets meer kon vertellen was Albert Frère.
Nu ik inmiddels vernomen heb dat hij tijdens de laatste jaren van zijn leven ook in verdenking werd gesteld voor omkoperij is mijn lijstje terug volledig.

Transcor

Het bezitten van miljarden was voor onzen Albert nog niet voldoende. Nog méér was de boodschap. Op het internet kan men nu lezen dat één van zijn bedrijven een verroeste
raffinaderij in de VSA heeft gekocht en dat hij kort daarna ditzelfde bedrijf tegen een honderdvoudig bedrag heeft doorverkocht aan de Braziliaanse petroleum gigant Petrobras. Hij verdiende aan deze transactie enkele tientallen miljarden Belgische frankskens.

Jammer voor hem gebeurden er bij dit staatsbedrijf zovele corrupte transacties dat op een dag het deksel van de pot vloog. Een of andere onderzoeksrechter kwam tot de vaststelling dat onzen Albert nogal gul was geweest en enkele miljoenen dollars aan steekpenningen had betaald. De rest is nu geschiedenis. De kans dat Albert “in den bak” zal vliegen voor deze misdaad is uiterst klein. Peperdure advocaten zullen zoals steeds die klus wel klaren en er voor zorgen dat juist zoals bij het geval Beaulieu in ons land de betrokkene reeds naar de hemel is vertrokken vooraleer justitie de laatste uitspraak in die zaak zal doen.

Miljardairs steekt men zelden in den bak. Deze straf behoudt justitie alleen voor een hardwerkende kruidenier die op de vroegmarkt om vijf uur ‘s morgens enkele trossen bananen “in het zwart” heeft gekocht! Die man zal wel een huichelachtige rechter tegenkomen die de indruk wil geven dat bij justitie alles kosher verloopt en daarom die sukkelaar enkele weken op sterk water zal zetten. Hoe ouder ik word, hoe meer last ik krijg van allerlei bedrog dat ik dagelijks vaststel en dit voor gigantische bedragen. De hoofdspelers zijn gewoonlijk de grootste namen uit de wereld van de bedrijfsrevisoren, de grootste banken en niet zelden de hoofdspelers van de politieke partijen en enkele corrupte ambtenaren.

Vandaag wil ik een afspraak maken met mijn lezers. Loze beloften maken is niet moeilijk. Maar zeggen dat men reeds maanden op de hoogte was van aan de gang zijnde schandalen is al te gemakkelijk indien men dit niet kan bewijzen. Daarom wil ik het risico lopen om later in het ongelijk te kunnen worden gesteld indien mijn voorspellingen niet zouden uitkomen.

Ik zal dus bij mijn volgende bijdrage uitleggen wat ik de laatste maanden heb kunnen vaststellen op gebied van “smerig zakendoen” en waarbij zeer grote firma’s betrokken zijn.
Zoals steeds zal ik hierbij geen vrienden maken en er geen cent aan verdienen. Maar ik wil in de toekomst bewijzen dat ik niet tot de domsten van de klas behoor en er in dit land véél onheil had kunnen worden bespaard indien men wat beter naar mij had willen luisteren.

Onze volgende bijdrage zal als titel dragen: “Waarom de vakbonden feitelijk aan de basis liggen van steeds méér bedrog in de zakenwereld!”

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Nvdr: Ter illustratie een portret van Albert Frère, geschetst door Paul D’Hoore.

10 gedachten over “Men zegge het voort

  • Beste Joos,
   Mijn grootmoeder zei het iets anders “wie niet steelt of wie niet erft, is arm als hij/zij sterft. Maat ‘t komt uiteraard op het zelfde neer.

 1. Goede middag,

  Ik zit al jaren op dezelfde golflengte als Freddy Van Gaever. ( en waarschijnlijk ik niet alleen)
  Een vraag die ik aan Dhr. Van Gaever zou willlen stellen of hij volgende stelling met mij deelt: wat hier in België, Europe, de wereld gebeurt, kan enkel omdat ‘ the Powers That Be ‘ het zo beslissen, voorzien hebben, en de Pers volledig in hun macht hebben als instrument om de bevolking te sublimeren en assimileren. In België zijn die ‘ powers’ het Hof en de Knokke-boys van Lippens en de Ardennaise-boys van het Hof, de Savereysen & C°. en niet de ministers en slippendragers!

  Iets zegt mij dat dit land tot op het bot gecorrumpeerd en gecollusioneerd is of ben ik aan het dementeren?
  Ook het ‘ drama ‘ van de vluchtelingen lijkt mij een zoveelste ‘ scenario ‘ van de ‘ powers that be ‘ te zijn.

  Maar wat mij het meest verontrust is het feit dat ik in mijn vriendenkring, ongeacht hun opleidingsniveau ‘ véél mensen ontmoet die niet het minste besef/voeling,empathie hebben met hetgeen er rondom hen gebeurt. Angstaanjagend vind ik het!! En ik moet verdorie goed op mijn tellen passen als ik iets zeg. ‘t Diet mij een beetje denken aan iemand die ik ooit ontmoet heb en die tijdens WO II in het Franse verzet zat en door de Gestapo ‘ ontvangen ‘ is geweest. Hij vertelde mij dat qua berichtgeving de situatie te vergelijken is als tijdens WO II. Toen moest je ook ‘ ondergronds ‘ gaan om aan de juiste objectieve info te komen……

  • @ Dominique,

   ga niet verder in op de man die in het Franse verzet zat maar één ding weet in 100% zeker, buiten Duitsland of het Rijk was er geen Gestapo. Het woord spreekt trouwens voor zich: Geheime Staats Polizei of Ge-Sta-Po, of een Polizei die opereert binnen de staat. Buiten Duitsland had je de Sicherheitsdienst.

 2. 1.Albert Frère is in de eerste plaats een verrader die “kroonjuwelen” heeft verkocht aan Frankrijk met behulp van de franstaligen & loge waardoor België, en vooral Vlaanderen een “kolonie” is van Frankrijk en waardoor Vlaanderen op alle mogelijke manieren wordt geplunderd en gesaboteerd, met behulp van schurftige verraders.
  Hij werd ten andere ook in de adelstand verheven, door de belgische bezetter.
  2. De(georganiseerde) misdaad maakt een wezenlijk deel uit van het ganse economische en financiële systeem. Dit laatste is immers ook zeer nauw verweven met alles wat politiek is. Een belangrijke draaischijf vormen de “tempels”, waar ook politie en magistratuur prominent aanwezig zijn, om het één en het ander te regelen.
  Het gaat hier dan ook niet meer om “kapitalisme” maar om de financiëel georganiseerde misdaad. Tal van problemen kunnen alleen maar vanuit dit crimineel systeem verklaard worden. Chantage speelt hier dan ook een belangrijke rol. Het gevolg van dit alles is, dat er een kluwen van criminele belangen is ontstaan, waar tegen met “wettelijke” middelen niets is aan te vangen.
  De “kanker” zit immers in alle geledingen van het overheidsbestel.
  Al diegenen die er van profiteren zijn dan ook niet geïnteresseerd in het uitmesten van de “Augias stal”. De enkelen die wel iets willen veranderen, prediken in de woestijn zoals de profeten!!
  Over de toestand in de VSA :
  http://www.veteranstoday.com/2015/12/24/mystery-solved-the-connection-between-nwo-globalism-and-the-criminal-underworld/
  “Mystery Solved — The Connection between NWO Globalism and the Criminal Underworld
  By Preston James, Ph.D on December 24, 2015
  We now know for certain that the NWO Globalists have deeply infiltrated and hijacked the Criminal Underworld and harnessed it to buy, bribe, own, and control (by extreme force if necessary), almost every USG elected and appointed official.”(=einde citaat).
  In de EUSSR is de toestand grotendeels dezelfde.
  Door de “multikul” hebben de alle mogelijke mafia’s dan ook de mogelijkheid gekregen zich overal in te planten.
  Er zijn geen grenzen en afstanden meer. De moderne communicatie middelen, maken de wereld tot een groot dorp.
  Daar tegenover staat dan een corrupt overheidsapparaat.
  Een ander bijzonder voorbeeld is Italië waar de georganiseerde misdaad en de politiek onafscheidelijk zijn.
  De enige echte poging om de mafia de kortwieken, was ten tijde van Mussolini, met de ijzeren prefect Cesare Mori :
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cesare_Mori
  Heden is een dergelijke poging ondenkbaar, in naam van de rechten van de mens, en de democratie!!.
  En zachte heelmeesters, maken stinkende wonden. Het gevolg is dan ook dat de maatschappij een gigantische etterbuil geworden is.

 3. Hélemaal juist, beste Joos, doch het is (helaas) niet aan alleman gegeven om gewetenloos door het leven te kunnen gaan.
  —————————————————————————————–
  Omdat dit artikel waarschijnlijk wel de afsluiter van het jaar zal zijn, wenst Fikken onze héle geachte Redactie EN àl de Golfbrekersfans, het “Allerbeste” voor de tijd-vanaf-morgen.
  Moge het nieuwe jaar Jullie-àllen (èn degenen die Jullie dierbaar zijn) behoeden van nare tegenslagen/ziektes, maar, integendeel… vreugde, geluk, èn vooràl een blakende gezondheid brengen. 😉
  “All the best”… en,…tot volgend jaar. (^_-)

  • dank u Victor .voor u en al wat u dierbaar is,idem !!

   Zouden die rijken nog wel iets beseffen ?
   Weten ze wel wat echt geluk is ?
   ‘k Heb zo m’n twijfels,maar ‘k ga er niet bij stilstaan,’k heb vèèl fijner gevoelens hoor !

 4. De drang naar geldbezit is nog het minst erge van wat ons overkomen is. Herder heeft het al treffend bemerkt toen hij de vreemde geest van de Franse revolutie zag aankomen. En inderdaad tijdens de 19e eeuw is die vreemde geest, laten we hem NWO noemen, een buitensporig belangrijke en op vele gebieden een doorslaggevend bestanddeel van het leven geworden. De nog niet getemde Europese naties zijn toen vrijwillige slaven van de woeker geworden en vandaag kunnen we hetzelfde zeggen van het grootste deel van de geciviliseerde wereld. Het kapitaal bezit is inderdaad nog van het minste: onze regeringen, onze justitie, onze wetenschap, onze handel, onze literatuur, onze Kunst, kortom alle levenstakken zijn min of meer vrijwillige slaven van die nieuwe geest (NWO) geworden en slepen de keten misschien nog niet aan beide voeten maar toch al aan één. De humanistische geest opende alle poorten van Europa en als een vijand stortte de NWO zich op alle stellingen en plantte de vlag van haar eigen aard. En het gedrogeerde Europa slaapt en betaalt verder.

Reacties zijn gesloten.