Men zegge het voort

Aankondiging FreddySommige journalisten kunnen het niet nalaten moedwillig te liegen!

We hebben het reeds meermaals geschreven dat sommige luchtvaartjournalisten een hekel hebben aan de grote baas van Ryanair en hun beroep misbruiken om over dit bedrijf steeds maar zinloze praat te schrijven. De werkelijkheid is totaal anders dan wat deze inktkoelies aan hun lezers willen wijsmaken. Het is juist dat de grote baas van Ryanair, Michael O’Leary, nooit veel aandacht heeft geschonken aan de zogenaamde grote specialisten van de luchtvaartsector nl. de luchtvaartjournalisten.

Gedurende vele jaren hebben de vroegere grote nationale luchtvaartmaatschappijen , die bijna allemaal in handen van de overheid waren, (SABENA/IBERIA/ALITALIA/AIR FRANCE, enz.) deze pennenridders uiterst gul behandeld. Telkens een nieuwe bestemming werd aangevlogen was het voor deze journalisten dolle pret.
Aan boord van de eerste vlucht, de zogenaamde INAUGURAL, namen steeds enkele leden van de topdirectie deel alsmede enkele dozijnen beroepspolitiekers, journalisten
en belangrijke klanten.  Tophotels en restaurants alsmede het bezoeken van enkele lokale attracties stonden steeds op het reismenu.

De baas van Ryanair verkoopt iedere stoel van iedere eerste vlucht naar een nieuwe bestemming aan betalende klanten en laat de journalisten meestal via een A4-tje
weten dat hij opnieuw goed nieuws heeft. Of ze daarover al dan niet iets in hun krant willen schrijven zal hem worst wezen.
Volgens baas Michael kan hij alleen maar geld verdienen met klanten en niet met journalisten. Het gevolg van deze begrijpelijke houding is wel dat er een soort ongeschreven wet bestaat waarbij de luchtvaartjournalisten alleen maar negatieve berichtgeving brengen over Ryanair. Soms tot in het absurde toe.

Reeds meermaals hebben we daar in vroegere bijdragen op gewezen wanneer er weer eens artikels opduiken over de zeer slechte werkomstandigheden bij Ryanair, de lage lonen die worden uitbetaald of zelfs de veiligheid van de vluchten die regelmatig in gevaar zou komen wegens het vertrekken met te weinig brandstof enz.  Allemaal grove leugens en uitvindingen van gefrustreerde luchtvaartjournalisten.

De enige waarheid is dat Ryanair nog nooit sinds haar bestaan één enkele gekwetste reiziger heeft gehad en tot de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa is uitgegroeid en dit met een veiligheidspalmares dat weinige mededingers kunnen evenaren. Wij willen het noodlot niet tarten maar weten nu reeds dat indien er ooit een ongeval zou gebeuren met een vliegtuig van Ryanair, hetgeen steeds tot de mogelijkheden kan behoren en zeker als men dagelijks met meer dan 400 jets de lucht ingaat, het kot te klein zal zijn en onze “specialisten” het als een wereldramp zullen behandelen. Hopelijk zullen we dit nooit moeten meemaken en zullen we alleen moeten verder leven met steeds opnieuw opduikende modderjournalistiek in verband met deze Ierse luchtvaartmaatschappij.

Nvdr: Grote baas Michael O’Leary heeft zijn buik van insinuaties en verdraaïngen door journalisten.  Hier veegt hij de vloer aan met een BBC-reporter die hem voor het programma Panorama (opnieuw) wou strikken en compromiteren.  Niet met den deze, denkt Michael. Hij antwoordt gewoon dat Panorama zijn eigen agenda heeft en met knippen en plakken het “gewenste” gesprek zal uitzenden.  Hij weigert dus het “spontane” interview.

Maar de laatste weken stellen we vast dat Michael blijkbaar een broertje heeft gekregen dat naar de naam Fernand luistert.
Er gaat bijna geen dag meer voorbij of we lezen in een of andere krant of weekblad een zeer negatieve bijdrage over Fernand Huts en waarvan we pertinent weten dat het
smerige leugens zijn.

Hoofdzakelijk onder druk van de Roden en de Groenen heeft de overheid een zestal jaren geleden een van de meest zinloze naoorlogse beslissingen genomen en absurd hoge subsidies beloofd, en dit voor niet minder dan 20 jaar, aan iedereen die zonnepanelen zou willen plaatsen. Er was geen enkele beperking voorzien en alle via dergelijke panelen geproduceerde stroom zou gedurende die hele periode rijkelijk worden gesubsidieerd. Een blinde kon zien dat de belastingbetaler het grote slachtoffer zou worden en dat men zijn centen op een vreselijke manier begon te verbrassen. Personen die konden tellen realiseerden zich snel dat dit een absurde beslissing was waarbij men enerzijds veel geld kon verdienen maar anderzijds wist dat deze idiotie nooit lang kon volgehouden worden. Bij die groep behoorde een man zoals Fernand Huts die hals over kop overal waar hij plaats had zonnepanelen begon te leggen en dit voor enorme bedragen. Ten onrechte beweerde toen een lolbroek dat hij er zelf in de kelders van de Katoennatie begon te plaatsen. Maar Fernand heeft alleen maar gebruik gemaakt van iets dat de overheid in de aanbieding had en gedroeg zich dus feitelijk als een patriot door in te spelen op de wensen van de regering.

Nadat Fernand en duizenden anderen aan de kas begonnen te zitten en hun briefjes begonnen te tellen realiseerden de onnozele initiatiefnemers wat voor onheil ze hadden aangericht en wat een ramp er op de staatskas aankwam. Daarom beslisten ze snel om het aantal nieuwkomers drastisch te beperken door snel de beloofde subsidies meer en meer te verminderen. Maar diegenen die eerst hadden gereageerd wisten dat ze er nu voor 20 jaar zouden kunnen blijven van profiteren.

Als de Standaard dan vorige week over de hele bladzijde publiceerde dat  “Wie een schuldenput graaft voor een ander strijkt de winst op!” dan kunnen we stellen dat dit modderjournalistiek is. In het artikel wordt Fernand Huts bijna als een misdadiger beschreven.

Als voorbeeld dit’ toonaangevend’ filmpje van de PVDA:

Men spreekt over “ongebreidelde hebzucht” (sic); hij heeft “ganse  zonneplantages aangelegd” enz. Wij vinden dat dergelijke verdraaïng van de waarheid zou moeten bestraft worden en dat journalisten die dergelijke onzin schrijven zouden moeten worden veroordeeld omdat ze bewust liegen en onwaarheden schrijven. Huts gaf alleen een positief gevolg op wat onverantwoorde beroepspolitiekers vroegen. Als er schuldigen zijn dan zijn het alleen deze laatsten. Veroordeel de politiekers die deze werkelijke ramp veroorzaakten en de journalisten die de verantwoordelijkheid nu wetens en willens bij totaal onschuldigen willen leggen. De huidige overheid die nu o.a. dit soort puin moet ruimen zou er best aan doen dergelijke riooljournalistiek van leugens en roddels te laten veroordelen.
Hoed af voor een man die destijds deed wat men hem nadrukkelijk vroeg. Al de rest is WIND!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Nvdr: Nog enkele video’s over de Katoennatie.  We kunnen ze niet allemaal tonen.  Tik Katoennatie in bij YT.  U zal verrast zijn over het aantal video’s over een Antwerps bedrijf waarop we trots kunnen en moeten zijn.

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Modderjournalistiek is het juiste woord vandaar mijn oproep naar de burgers “smijt het abonnement op die kranten buiten” ze zullen snel een ander liedje laten horen.
    We weten dat de krantenvullingen “eigen meningen” zijn en in die meningen ben ik niet geïnteresseerd dus is het abonnement opgezegd.
    De linkse rotzooi die er verkocht wordt en die steeds pro vreemdelingen is wetende dat de grootste ellende voor de deur staat is een misdaad. Die misdaad kunnen wij straffen door het abonnement op te zeggen, de grootste pijn die je die hoernalisten kunt doen is ze pakken in hun geldbeugel.

Reacties zijn gesloten.