Meerderheid Nederlanders wil eruit

MEERDERHEID NEDERLANDERS VOOR NEXIT

Aanstaande donderdag 6 februari presenteert het gerenommeerde Britse onderzoeksbureau Capital Economics het rapport over de economische gevolgen van NExit, het vertrek van Nederland uit de EU, op een door de PVV georganiseerde persconferentie in Nieuwspoort.

In aanloop daartoe heeft Peil.nl / Maurice de Hond in opdracht van de PVV een onderzoek verricht onder een representatieve groep van meer dan 2100 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De belangrijkste uitkomst daarvan is dat een meerderheid van 55 procent van alle Nederlanders voor een vertrek van Nederland uit de EU (NExit) is als dit extra economische groei en banen oplevert. Behalve PVV-stemmers is ook een meerderheid van 58 procent van de VVD-achterban en 70 procent van de SP-achterban die mening toegedaan, evenals maar liefst 42 procent van de PvdA-ers.

Wilders: “Een sterk en soeverein Nederland buiten de EU is goed voor de Nederlandse economie, zorgt ervoor dat we weer de baas worden over onze eigen grenzen, ons eigen geld, onze eigen begroting en zelf bepalen wie van onze uitkeringen en voorzieningen gebruik mag maken. Net als in Zwitserland. Nederlanders hebben op 22 mei bij de Europese verkiezingen de kans om Nederland terug te veroveren van Brussel en ons land sterker te maken!”

Het onderzoek van peil.nl (zie bijlage) heeft als verdere uitkomsten:

 • 81 procent van alle Nederlanders vindt dat Roemenen en Bulgaren geen recht hebben op Nederlandse sociale voorzieningen als toeslagen en uitkeringen. De achterban van alle politieke partijen is die mening toegedaan.
 • 68 procent van alle Nederlanders is het oneens dat het kabinet voor miljarden bezuinigt en de belastingen verhoogt om te voldoen aan Brussels begrotingseisen. De meerderheid van de kiezers van PVV, VVD, CDA, PvdA en SP is die mening toegedaan.
 • 66 procent van alle Nederlanders vindt dat NL weer de baas moet worden over haar eigen grenzen. Een meerderheid van PVV, VVD, PvdA en SP is het daarmee eens.
 • 54 procent van alle Nederlanders tenslotte vindt het niet terecht dat Nederland moet meebetalen aan het redden andere EU-lidstaten.

Klik hier voor onderzoek

De Telegraaf met video

FT

4 gedachten over “Meerderheid Nederlanders wil eruit

 1. Niet te verwonderen dat NL uit de Verenigde Rampen van Europa wil stappen !
  Ge kunt die Euro organisatie vergelijken met een spooktreintje van de Sinksenfoor ! Achter iedere bocht krijg je de schrik van je leven . Nu zeker als Verhofstad dreigd zich te verstoppen in die attractie om de deelnemende landen nog meer schrik aan te jagen , behalve natuurlijk de land-leden die geld toegestopt krijgen als hun regeringsleiders niet genoeg verdienen

 2. Ik denk toch dat er meer aan de hand is in NL: Duitsland doet het immers uitstekend in diezelfde EU. Ook op totaal andere gebieden waarvoor NL bewonderd werd doen ze het opvallend slecht, bv cabaretiers, zangers, of voetbal.

 3. Graag wil ik nog eens de verzuurde, de mestkever, de wilde, en nog van dat fraais wat men ooit over ons heen kieperde uithangen.
  Ik ben er voor meer dan 100% van overtuigd indien men hier zo een onderzoek moest doen dat het resultaat zeker niet veel zal verschillen dan dat in Nederland. Met dit verschil, het zou in alle talen verzwegen worden.

 4. Een stem op de NVA is een stem voor meer Europa, meer vreemdelingen meer islamisme

Reacties zijn gesloten.