Moskee-internaten in Nederland

Ze zijn blijkbaar nog niet moslim genoeg

Een goed jaar geleden kon men vernemen dat er in Nederland meer moskee-internaten zijn dan tot dusver bekend. O.a. in Arnhem, Breda, Enschede, Nijmegen, Utrecht en meerdere in Rotterdam en Amsterdam.  Volgens gegevens van november 2012 ging het toen om ca. 3.000 kinderen. De internaten zitten in woningen. Ze huisvesten in totaal twintig tot 25 leerlingen. In Rotterdam bevindt zich een meisjesinternaat waar ca. 50 meisjes op zolder slapen.  Vele voldoen niet aan de voorschriften van de brandveiligheid. Soms moeten de kinderen om 03.00 uur uit bed om te bidden en een preek te aanhoren.

دراسات بريطانية: تزايد اعتناق الأطفال للإسلامOverdag gaan ze gewoon naar school.  Na schooltijd worden Turkse kinderen daar opgevangen en slapen er ook. De internaten worden beheerd door mensen die aanhanger zijn van de Turkse moslimgeestelijke Fethullah Gülen.

Hoe ze gefinancierd worden is in een duistere nevel verhuld.  Een bijdrage van de ouders voldoet niet om ze in leven te houden.  De minister van sociale zaken Asscher (PVDA) verklaarde dat hij er “simpelweg geen zicht op had”.  Hij kon daarom evenmin uitsluiten dat Turkije invloed uitoefent op de internaten middels financiering. Als dat gebeurt, is sprake van ‘bewuste beïnvloedingspolitiek’.

Kinderen op moskee-internaten krijgen dubbele kinderbijslag (dit wordt eerstdaags geannuleerd). Overheidsgeld wordt aldus gebruikt om deze instellingen te stimuleren.  Moskee-internaten maken geen deel uit van het Nederlandse onderwijssysteem. Kinderen overnachten daar, krijgen koranonderwijs en worden bijgespijkerd over hun vaderland. Ze groeien geïsoleerd op en komen dus weinig in contact met de Nederlandse samenleving.

De PVV pleitte er voor om de ‘poldermadrassa’s’ te sluiten vanwege het islamitische karakter. Asscher antwoordde dat dit niet mogelijk is. Sluiting kan alleen als de openbare orde in het geding is of als de veiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd. Ouders hebben verder het recht om hun kinderen ‘conform een religieuze identiteit’ op te voeden, aldus de minister.

We zijn nu een jaar verder én de schrik voor de PVV zit erin.  De VVD roert zich en eist meer actie van minister Asscher van Sociale Zaken tegen de moskee-internaten. Diens besluit om een streep te zetten door de dubbele kinderbijslag is een eerste stap. Er is onvoldoende toezicht op de moskee-internaten en daar worden kinderen uiteindelijk de dupe van. In plaats van te integreren werken de moskee-internaten de segregatie in de hand.

Asscher heeft het hier over de hem bekende internaten, niet over de illegale, want die bestaan officieel niet.

Meer leesstof over dit thema hier

FT

4 gedachten over “Moskee-internaten in Nederland

  1. Dat allemaal omdat ergens in hun en onze grondwet staat “vrijheid van godsdienst’ maar ze vergaten er iets bij te schrijven bv , behalve een godsdienst die onder de , met moeite opgebouwde samenleving , met al zijn sociale voordelen , een bom plaatst . Waarom zijn onze voorouders feitelijk gesneuveld ? om plaatst te maken voor de islam ?

  2. Het moslimgen is dominant en onuitroeibaar. Dominant omdat een kind van een ongelovige en een moslim toch bijna steeds moslim wordt. Onuitroeibaar omdat al zo vaak gebleken is dat na jaren van onderdrukking van de islam (Sovjetunie) of van keuzevrijheid (Marokko en Algerije tijdens de kolonisatie, Turkije onder Atatürk, Europa momenteel…) geen enkel land de islam ooit de rug heeft toegekeerd, en het aantal ex-moslims zeer beperkt blijft..

  3. 100 jaar geleden begon wereldoorlog 1. De slachtingen en slachtoffers worden nu (terecht) volop in de belangstelling gezet en herdacht. Een verwijzing naar wereldoorlog 2 is nooit ver af. Indien men het gevaar van de islam niet ernstig gaat nemen denk ik dat we vlugger aan nummer 3 zullen zitten dan velen verwachten.

    • Inderdaad Walter , zoals ik reeds in mijn vorige reactie schreef. Waarom zijn onze voorouders feitelijk gesneuveld ? . In die tijd was sneuvelen voor het fatherland het hoogste offer dat je kon brengen. Het enigste dat zij voor hun “offer” krijgen is jaarlijks een bloemetje op hun graf , terwijl ze een beetje verder de zoveelste moskee aan het bouwen zijn ! De vrijheid voor dit , onze vrijheid voor dat , wordt al langer hoe meer gewurgd.. Verscheidene bezetters die ons kwamen “overheersen” werden met groen zeep aan hun buik richting exit geschoven. Wat een verschil met vroeger ! Nu moet ge de nieuwe overheerser ” Aanvaarden ! hem zeker niets in de weg leggen , geen kritiek uiten , noch kwetsen Als zij hoer roepen achter een westers gekleed meisje , is dat helemaal niet kwetsend , het maakt gewoon deel uit van hun pracht opvoeding in de naam van Allah .Daar moeten wij respect voor hebben en vooral onze “smoel” houden want Youssef Le Blanc heeft ook een stok achter de deur die hij met veel plezier gebruikt om die vuile rechtse racisten tot beter gedachten te brengen

Reacties zijn gesloten.