“Massaal misbruik van het asielrecht”

Roger Köppel, hoofdredacteur van Die Weltwoche, was gast bij ‘Günther Jauch’ tijdens een discussie n.a.v. de tsunami van ‘bootvluchtelingen’.  Uiteraard werd er een jonge vluchtelingsmoeder met kinderen ten tonele gevoerd, die het aan den lijve ondervonden had.       “… en jullie willen die éne mogelijkheid om naar Europa te komen sluiten?…”

Roger Köppel noemt het ‘een massaal misbruik van asielrecht’.  We kunnen hen niet allemaal niet opnemen. De politieke elite is schuldig, die weigert de grenzen te sluiten.  En pleit voor een totaal toegangsverbod naar Europa via de Middellandse Zee.  Onderaan een stukje van het programma dat u hier volledig kan bekijken.

Vanavond bij Terzake komt Björn Soenens er een schepje bovenop doen: “Asielprocedure dient aangepast te worden aan de transportmodaliteiten.  Er moet in de eerste plaats voor gezorgd worden dat in heel Afrika en het Midden-Oosten zwemlessen vanaf 5 jaar verplicht worden door de overheid.  Zonder zwembrevet komt er niemand in.  Het is al moeilijk genoeg om nog zwemuurtjes te vinden om de eigen kinderen de gelegenheid te bieden aan de eindtermen van het L.O. te voldoen.”

FT

Prantl ist ein Heuchler und die Frau befürwortet Schleuserkriminalität um Leuten, wie ihr, ein besseres Leben zu ermöglichen. Also auch wirtschaftsflüchtige Personen.

Posted by Marc Schluer on maandag 20 april 2015

 

6 gedachten over ““Massaal misbruik van het asielrecht”

 1. Dhr Francken, in zijn functie voor asiel en immigratie, kwam ons in Terzake vertellen dat ‘wij’ uit goedhartigheid dubbel zoveel vluchtelingen opnemen als het veel grotere land Italië. Waarvoor ‘onze’ dank.

  Italië beschouwt zich als transitland en schuift ze zo vlug mogelijk af naar de goedhartige volkeren in het noorden : Nederland, het land b, Zweden en het door de Amerikanen bezette land Duitsland.
  Polen geeft zijn redenen op waarom het geen kandidaat is, het maakt voorbehoud omdat Poroschenko het zo heftig laat knallen in een deel van Oekraïne. Bijgevolg krijgt Polen een toestroom uit Oekraïne, zeggen ze. Alleen, en dat vergeet Polen te vertellen, lopen de Oekraïners de andere kant uit, richting Rusland. Polen heeft namelijk tussen de twee wereldoorlogen geen goede reputatie opgebouwd in de omgang met minderheden. Vandaar.
  Tegen de subsidies van Europa voor de opvang van vluchtelingen heeft het echter geen enkel voorbehoud.

 2. Vandaag in het journaal: Europa neemt naar verhouding veel minder ‘vluchtelingen’ op als Afrika of het MiddenOosten!
  Wat men ons niet zegt: deze mensen verblijven in tentenkampen op VN-kosten in landen met soortgenoten, en gaan na verloop van tijd terug.

 3. Mevrouw Hoofddoek is met haar kinderen naar Europa overgevaren. Weliswaar in het besef dat ze kon sterven, maar als ze bleef waar ze zat was ze zeker gestorven, dat zag ze in haar glazen bol. Mag ik mevrouw Hoofddoek feliciteren voor de praktisch accentloze manier waarop ze Duits spreekt en laat dat nu juist de reden zijn waarom ik mevr. Hoofddoek niet geloof en haar verdenk geboren en getogen te zijn in het land dat ze aanvalt.
  Maar ik weet het, wij zijn schuldig.
  Schuldig aan de miljoenen vertrekkers uit Afrika omdat we met hun vissen weg zijn.
  Schuldig aan de duizenden die verdronken in de Middellandse Zee omdat we hen niet leerden zwemmen.
  Schuldig aan de toestanden in Somalië.
  Schuldig aan het verval van Libië, aan de burgeroorlog in Syrië, aan de doden in Irak.
  Schuldig omdat we ons overval mee bemoeien of juist niet. Misschien hadden we er ons mee moeten bemoeien om Hoessein en Khadaffi aan de macht te laten zodat die landen nu stabiele verhoudingen hadden in plaats van chaos, geweld en misdaad. Of misschien ook niet.
  Blijft dat we schuld hebben en het onze verdomde, christelijke plicht is deuren en vensters te openen en alles te delen, zoals BV’ s, politici en de koning ons voorhouden zonder het goede voorbeeld te geven. Ze reizen hooguit af op onze kosten om de toestand te gaan inspecteren.
  Wat uit de miljarden dollars, euro’ s en Zwitserse Franken die ze aan de goede zaak besteedden geworden is, daarover tasten we nog in het duister.
  Waarom Afrika wegkijkt als de Afrikanen verzuipen vind ik ook de moeite waard om weten.
  Waarom de rijke Arabische landen, die plaats en geld zat hebben, niet voor opvang en orde in de regio zorgen blijft ook een raadsel. Nog raadselachtiger is de moslim solidariteit, die gereserveerd blijkt voor het geval Mohammed beledigd wordt.
  Intussen worden we verder opgeroepen om mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa te slaan.

  • Deze tekst is de beste samenvatting van de huidige problematiek en geeft duidelijk oorzaak en gevolg weer. Het zou verplichte lectuur moeten zijn voor iedereen te beginnen met de huidige wereldleiders. Bravo Anna!

 4. Björn Soenens moet bij de les blijven. Het is onvoorstelbaar dat wij onze indringers geen richtlijnen geven hoe ze best hun weg kunnen vervolgen naar de landen van melk en honing. Deze nalatigheid heeft het leven gekost aan veertien Allah getrouwen. Ze liepen nabij Skopje over de treinsporen om niet te verdwalen. De treinbestuurder heeft zijn alarm nog aangezet en de remmen toegegooid. Het heeft niet mogen baten. Ze vertrouwden op Allah, die hen tegen de trein geplakt rapper op bestemming zou laten komen.

  • Treinmartelaren, iets wat wij in een mildere vorm – leve de vakbond – dikwijls mogen ondervinden.

Reacties zijn gesloten.