Leugenpers

mediamanipulatieLeugenpers

Sinds Pegida in Dresden startte met het scanderen van “Lügenpresse” is dit woord niet meer weg te denken.  Al liegen de media niet slechts vanaf toen…

Op T-Online verscheen drie maanden geleden een opiniepeiling van de Duitse tv-zender ARD en vergeleek die met de eigen enquête.  Volgens de ARD wilden 50% der Duitsers méér vluchtelingen opnemen.  Uit de reacties bij de eigen enquête van T-Online bleek dat behoorlijk wat Duitsers plotseling hun mening bijgesteld hadden: 94.5% wilden helemaal niet nog méér asielzoekers in hun land.  Toen werden 67.000 deelnemers geregistreerd.

Nu krijgen we hetzelfde scenario, een déjà vu. De Duitsers hebben behoorlijk schrik gekregen van de sprinkhanenplaag die in hun land neergestreken is en nog te verwachten is.  Opiniemakers en de Bild verklaren echter stoutmoedig dat Duitsland voor vluchtelingen graag (nog) meer betaalt.  De peiling steunt – toevallig – de houding van de regering en wordt door de poco media vlotjes beaamd en verspreid.

Een GfK-peiling (Gesellschaft für Konsumforschung ) toont echter aan dat de immigratie de grootste angst der Duitsers is.  Voor het eerst in 22 jaar prijkt de angst voor het verlies van hun baan niet meer bovenaan op het zorgenlijstje van de Duitsers. Peiling?  Welke peiling? De media zwijgen als vermoord.  En dat is niet alles.

Weer bij T-Online: een opiniepeiling met verwijzing naar de enquête van Bild-am-Sonntag: 52% der Duitsers zouden volgens het rioolblad  niet willen dat asielzoekers minder steun krijgen.  Bovendien zouden 59% zich tegen een tenten- of ander provisorisch onderdak voor Balkanprofiteurs geuit hebben.  Bij deze groep is het sowieso duidelijk dat ze zullen afgewezen worden vermits ze quasi per kerende naar hun herkomstlanden zullen teruggestuurd worden wegens de “veilige landen”status.

Bij de T-Online peiling: net het omgekeerde.  Pro-asiel werd contra-asiel.  87,4% , een opvallende meerderheid der bijna 48.000 deelnemers, willen dat er minder geld uitgegeven wordt aan asielzoekers.  Slechts 9.6% is tégen.  We kunnen raden wie.

Toeval?  Er bestaat geen toeval in de mediawereld. De ARD-peiling (Infratest Dimap) en de copy van Bild am Sonntag (Emnid) delen dezelfde achtergrond: beide instituten zijn eigendom van TNS Infratest.  Opvallend daarbij is de ARD-campagne “Flüchtlinge eine Heimat geben”... alsof de staatszender een passende peiling bij hun ode-aan-de-vluchtelingen-programma besteld had.

Alle opiniepeilers, marktonderzoekers, mediagoeroes, universiteitsprofessoren, zgn. experten en deskundigen hebben een opdrachtgever.  En die wil zijn mening vertolkt zien in een “onafhankelijk onderzoek”.  De nullenzender zal dit volmondig beamen…  Of?…

Waarom kleurt het GfK-onderzoek nu buiten de lijntjes?  Omdat er een open vraag zonder “sturing” gesteld werd.  De deelnemers konden vrijelijk antwoorden op een samenlevingsvraag: “Welke zijn de dringendste problemen die vandaag moeten opgelost worden?”  Zonder beperkingen bij de antwoordmogelijkheden.  Zonder leiband of muilkorf.
En dan krijg je een antwoord dat niet past bij de poco “hoera-we-krijgen-nog-meer-vluchtelingen-show!”

De cijfers spreken nochtans boekdelen:
450.000 asielzoekers worden dit jaar in de Bundesrepublik verwacht.  In 2014 waren het er nog 230.000, in 2013 “slechts” 125.000, 2012 verwelkomde 75.000 en 2011 ca. 50.000.  In vijf jaar tijd een vertienvoudiging.   Hoe lang kan een 80 miljoen inwoners-land een toevloed van een half miljoen vreemdelingen per jaar volhouden?  In 2014 kostte de verrijking de staatskas 2.2 miljard euro; in 2015 5 miljard euro.  En dan hebben we het nog niet over de gezinshereniging gehad.

Eén man is echter persona non grata: Snowden mag Duitsland niet betreden want “Duitsland is een rechtstaat”.

FT

Kopp Verlag

10 gedachten over “Leugenpers

 1. Volgens onze specialist inzake Duitsland en Duitse aangelegenheden zijn de gegevens en cijfers van de poco-pers de enige juiste…
  Duitsland is immers voor méér dan 110 % links, nietwaar?

  • Er is slechts één opiniepeiling die telt: de stembusgang. En die luidt tot nader order: Links 95%, conservatief 5%. (de laatste peiling gaf voor AfD 3% Landesweit, en ik wil daar nog een paar % bijtellen voor de CSU, maar dan alleen op het beierse platteland.

   • Tja, Frans, dus blijf ik bij mijn conclusie dat de cijfers en de gegevens van de poco-media de werkelijke mening van de Duitse bevolking weergeven vermits toch +/- 95 % links stemt. De resultaten van de peilingen van T-online zijn dus gewoon uit de lucht gegrepen…
    Terloops, is het niet ‘n beetje vroeg om veel geloof te hechten aan die peiling van 3 % voor AfD? Ik kan mij best voorstellen dat de kiezers niet staan te drummen om toch maar te kunnen stemmen voor een pas uiteen gespatte politieke partij.
    Verder kunnen we dus stellen dat, als we uw logica moeten volgen, Vlaanderen voor bijna ongeveer 90 % links is en als ook zodanig stemt.
    Eigenlijk moeten wij dan de Duitsers niet veel verwijten, nietwaar?

    • Toch is er een groot verschil tussen VL en D: hier had ooit een rechtse partij 1/4e vd stemmen, en dat is alleen verloren gegaan door het cordon eerst, en de NVA daarna, die de kiezers gelokt heeft met valse rechtse beloften.
     In D heeft geen enkele rechtse partij, noch AfD, noch Die Freiheit, noch Pro-weetikveel, ooit een rol van betekenis gespeeld. D is links vanaf de nationaal socialisten tot op vandaag, het staat zelfs in de grondwet: D zal een SOCIAAL democratisch land zijn…

     • Tja… Frans, we zullen maar zeggen: ieder zijn mening zeker…
      en dit zowel wat betreft de al dan niet ‘linksigheid’ van Vlamingen en Duitsers alsook betreffende de redenen (= meervoud!) van de terugval van 25% tot ongeveer de helft van de kiezers.
      Om met uw eigen woorden te eindigen: “Er is slechts één opiniepeiling die telt: de stembusgang.”

      O ja, nog dit… WAAR staat er in de Duitse grondwet dat Duitsland een sociaal democratisch land zal zijn? Kunt u mij het artikelnummer noemen a.u.b.?
      Raar, in mijn versie van de Grundgesetz staat er nergens zoiets te lezen.

 2. De leugenpers. Kan ‘t publiek daaruit niet leren hoe nuttig ze is, leren dat het gewoon geworden is om belogen te worden, dat het er ging van houden, ging denken dat het zo hoort?
  Vergezel mij een paar schreden terug in de wereldgeschiedenis.
  Ik weet niet of je je herinnert hoe oud Noach geworden is? Ik erken dat het mij ook ontgaan was. De hedendaagse leugenpers gaf me aanleiding die historische bijzonderheid op te zoeken. Noach is negenhonderd en vijftig jaren oud geworden.
  Waanzin? Nee ‘t staat er.
  Mag ik je verzoeken nog vier en een halve eeuw verder met me terug te gaan? Naar de tijd dat Noach in de fleur van zijn leven was, want pas vijfhonderd jaar oud gewon hij Sem, Cham en Jafeth. De goede Lambach heeft hen nog als honderdjarige jongelui de middelbare school weten verlaten en is dan overleden. Krankzinnig?
  Nee, een verhaal van een autoriteit die ons leerde wat er met je staat te gebeuren als je één en ander niet gelooft, als je je niet laat biologeren door praatjes.

 3. Tja,
  Binnen redelijke (10 à 25 jaar) termijn zullen er geen blanke Duitsers meer zijn. Ook geen blanke Europeanen. Iemand, die reeds overleden is, had dit zeker niet gewild ! En ik zeker niet.
  Trouwens, heel Europa, gaat de volgende jaren, verkleuren, een evolutie die je niet meer kan stoppen, niettegenstaande diverse akties van één partij die mijn voorkeur geniet.
  Zoals “Ons Heer” heeft gezegd: “Ga, en vermenigvuldig U” ! Was “Ons Heer” dus een lover van de Multicul en later van de Poco correctheid. R.I.P.
  Een sexueel exotisch “buitenkansje” moest je vroeger inderdaad in het buitenland gaan zoeken, nu niet meer, nu wordt het, met medewerking van Europa, gratis aangeboden, in eigen streek. Blanken gaan verbruinen, Zwarten gaan verwitten zeker, en heb je overschot van plaats in je eigen woning, neem dan ……
  Genocide op eigen volk, door eigen volk ? Zal wel zijn zeker !
  Foert, ‘k ga subiet Zeeuwse Mosselen eten (natuur), ZELF klaargemaakt met veel ajuin en selder (iets dat ze in de prachtlanden niet kennen denk ik zo) .
  Roger
  Homo Hominis Lupus Est.

 4. Als D Snowden weigert, moeten ze alle andere asielzoekers ook weigeren, want het land is omgeven door veilige landen. Maar dat willen ze ntl niet, want ze zijn gek op vooral moslims, en niet alleen de vrouwen…
  Hoe zou je zelf zijn als moslim als je telkens door Merkel en Gauck hoort bevestigen dat de islam bij D hoort, en door Cameron dat de britten beter wat meer zouden worden als de moslims, en niet omgekeerd, en dat hij hoopt dat de volgende premier een moslim zal zijn.
  Bovendien worden de beelden van de zeldzame deportaties angstvallig vd tv geweerd, om toch vooral niemand af te schrikken. Iedereen is er dus van overtuigd: als je eenmaal voet op europese bodem hebt gezet, ben je er voor altijd, incl je familie en je nakomelingen.

Reacties zijn gesloten.