Klimaathysterie officieel erkend als religie

De universiteit van Helsinki reikt jaarlijks ca. 30 eredoctoraten uit; meestal aan professoren en andere personen, zoals politici en/of geestelijken die zich bijzonder hebben onderscheiden. Men hoeft dus niet uit te blinken in een bepaald onderwezen vak; het is voldoende dat men genoeg aandacht gekregen heeft. En dat heeft Greta Thunberg.

Dus dit jaar krijgt de 20-jarige Greta, spijbelkampioene, ook zo’n bijzondere onderscheiding als “hoogste erkenning” van haar kunnen.

Opmerkelijk: het is de faculteit “Theologie” die het ere-doctoraat aan Greta zal uitreiken, waarmee de klimaathysterie officieel als religie erkend wordt.

De Finse president Sauli Niinistö krijgt er ook eentje, uitgereikt door de factulteit “Filosofie”. Dit is nog enigszins te begrijpen. Finland is volgens het World Happiness Report 2023 voor het zesde opeenvolgende jaar het land met de gelukkigste bevolking ter wereld. Ook al is het mogelijk dat dit aan de filosofische denkwereld der Finnen ligt.

https://www.helsinki.fi/en/news/science-policy/thirty-new-honorary-doctorates-be-conferred-conferment-jubilee

Ook onze Flup, toen nog troonopvolger, kreeg pakweg 2 decennia geleden, een eredoctoraat uitgereikt door de KU Leuven. En die omvatte de volgende redenen:

Kroonprins Filip krijgt van de KUL een eredoctoraat als een eerbetoon aan het koninklijk instituut en ter ondersteuning van een aantal waarden die de prins belichaamt zoals zijn actieve inzet voor de bevordering van de wereldvrede, het groot belang dat hij hecht aan samenwerking tussen de gemeenschappen in ons land, aan de rol van het gezin en aan nationale en internationale solidariteit.

(Uit: 250 KUL-wetenschappers tegen eredoctoraat Prins Filip 1.2.2002)