Kick-Out Zwarte Piet!

We schrijven vandaag 18 februari.  De krokusvakantie ligt in het verschiet.  Carnavalsverenigingen zijn aan de laatste voorbereidingen bezig.  De klokken moeten nog aan hun tocht naar Rome beginnen.  En toch zijn ze in Nederland al een pak verder met de planning van de feestdagen dan hier.  Binnen vier dagen begint men in Nederland weer te dromen over de komst van de Sint.  Juister gezegd: ze maken zich zorgen over de ongewenste komst van zijn begeleider, Zwarte Piet.
Dit jaar geen gezever meer over de al dan niet historische figuur van Zwarte Piet.  Hij moet eruit, punt!

De Zwarte Piet-discussie begint dit jaar op 22 februari
Kick-Out Zwarte Piet is een gezamenlijk initiatief van de ‘Zwarte Piet is Racisme campagne, ‘Zwarte Piet Niet’ en ‘New Urban Collective’.

“Wil jij in 2014 je stem harder laten horen, het protest nog krachtiger aantekenen en nog duidelijker opkomen voor een kinderfeest zonder racistische bijsmaak? Kom dan op zaterdag 22 februari 2014 naar Kick-out Zwarte Piet. Een dag waarop we zullen reflecteren op de acties tegen Zwarte Piet in 2013 en een dag waarop we de strijd in 2014 zullen inluiden. Met gastsprekers en bijdragen van Joggo, Kno’Ledge Cesare, Mitchell Esajas, Kunta Rincho, Anousha Nzume en Yahmani Blackman.

Wanneer? Zaterdag 22 februari
Tijd? 16.00 – 19.00 uur [Aanvang 16.30 stip] Waar? Boom Chicago [Rozengracht 117, 1016LV Amsterdam] Support? 5,-“

En als uitsmijter, deze foto met ingevoegde tekst.  Hij is niet van ons, maar we vonden hem gewoon grappig.

6 gedachten over “Kick-Out Zwarte Piet!

  1. Zien er weer zo een stelletje “baas in eigen buik grieten” uit. Linkse loeders die aan hoog tempo het eigen volk verraden. Racisme wordt hier weer eens misbruikt, dit voor ongegronde reden.

  2. Stop met die flauwe zever, zwarte piet was zwart van het roet en heeft niks met donkere mensen te maken, wat ze hiermee bereiken is racisme in de hand werken

  3. Alle , vooruit dan maar , ik geef me gewonnen .Schaf die Zwarte Piet maar af ! Smijt hem de deur uit ! Vervang die Zwarte Piet door een Blanke Piet. Een Piet is een blijft tenslotte maar een Piet . Dan kunnen de negers beginnen met hun protestactie , zich gediscrimineerd voelen en beledigd omdat zij worden vergeleken met een Blanke die bovendien hun job afpakt . Dat kan opnieuw aanleiding geven tot zware politieke discussies en verontwaardiging , ditmaal van en voor onze zwarte broeders . Zo blijven we bezig met dergelijke ernstige onderwerpen die terecht de aandacht verdienen Voor en tegenstanders zullen in de strijd om hun gelijk te halen geestelijk getekend worden met een nieuw woordje in de psychologische wetenschap ” Het Syndroom van Piet”

  4. Slavernij bestaat al sinds mensenheugnis en werd door de machtshebbers toegepast op de minderen of de veroverde/verslagen volkeren. Het herleiden van het “gebruik” tot blanke meester en zwarte slaaf is slechts één klein aspect dat vooral populair is geworden door Afro-Amerikanen die het voorstellen als hun monopolie, en omdat het daar nog niet zo ver in het verleden ligt.
    Linkse ééncelligen gebruiken dat graag om zich tegen de maatschappij te kunnen keren en de bestaande waarden, gebruiken en cultuur te kunnen vernietigen, een volk dat hierdoor niet meer samenhangt kan gemakkelijk onderworpen worden zonder dat ze het in de eerste plaats goed voelen. De nadruk wordt gelegd op één klein deeltje van het gebeuren dat dan ook goed opgeklopt wordt zodat het voor de massa een onaanvaardbare situatie wordt. Ze gaan het oude als slecht verwerpen en gaan het nieuwe linkse gedachtengoed als goed beschouwen. Het maakt allemaal deel uit van de hersenspoelingen.
    Een klein pikant detail: de oosprong van de naam slaaf verwijst naar een bevolkingsgroep: de Slaven.
    “In de vroege Middeleeuwen ontstond er in West-Europa een toenemende weerzin om medechristenen in volledige slavernij te houden. Het betrekkelijk geringe aantal “volle slaven” werd toen vooral gerekruteerd onder de Slaven in Oost-Europa, die vóór AD 1000 of 1100 nog grotendeels heidens waren. Het Latijnse woord “servus” voor “slaaf” ging toen “horige” betekenen en voor de “volle slaven” ging men het woord “sclavus” gebruiken, afgeleid is van het Oud-Slavische woord sloviti, dat “spreken” betekent, m.a.w. “de mensen die onze taal spreken”).

    Hier kan u een beknopte geschiedenis van de slavernij lezen:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij

Reacties zijn gesloten.