Kerstgevoeligheden

Italiaanse scholen mogen geen bekende kerstliedjes, zoals Stille Nacht, Heilige Nacht, meer zingen.  Ze moeten rekening houden met de gevoelige zieltjes van ‘anders gelovigen’.

De leerlingen van een school uit Flero gaven een optreden in Brescia/Gardameer  bij een zgn. “Winter Recital”, dat vroeger gewoon een ‘kerstconcert’ heette,… maar ze mochten de melodie slechts zoemen!  Een variante van zelfcensuur in Pontevico: daar werd de naam ‘Jezus’ gewoon uit de kerstliedjes gegomd.  De directrice gaf als uitleg dat “de kinderen beter zouden wijzen op universele thema’s zoals vrede en solidariteit”.

Ook in Zweden buigt men diep voor de ‘anders-gelovigen’.  In de school van Amal werden de zinnen uit een internationaal bekend kerstlied “Steekt 1000 kerstlichtjes aan” gecensureerd omdat deze verwezen naar Jezus en God.   De zin met “ster boven Bethlehem” werd vervangen door de nietszeggende “ster boven ons allemaal”.

Express.co.uk

5 gedachten over “Kerstgevoeligheden

  1. Het zijn dus WEL de Europeanen die deze naamsveranderingen toepassen OM zogezegd TE VOORKOMEN dat niet-Christenen EVENTUEEL ZICH ZOUDEN (!!!) STOREN aan onze gebruiken, en NIET “onder druk” van de “niet-meer-gelovigen”

  2. en ….onze heilige vader De Paus …keek ernaar en zag dat het goed was …en al zijn schapen of volgelingen lieten een goedkeurend gemompel horen . Ze kregen zelfs een plaats in het Guinness book of records ,als de meest vredevolle menschen , die barsten van de liefde voor hun medemensch op aarde Het zijn de “Christenen” , ze willen hun andersdenkende medemensch zeker niet kwetsen. Hun liefde gaat zo ver ,dat ze zelfs hun lichaam zouden opofferen voor hongerige menseneters

  3. Als het in die zin verder gaat zullen binnenkort de poco ons aanraden collectief zelfmoord te plegen, zodat de moslimterroristen zich niet meer moeten inspannen om aanslagen te plegen.

Reacties zijn gesloten.