Kan je je nog aan Ibn Ghaldoun herinneren?

camera_cartoon_CA01P021Wij hebben er verleden jaar in de zomer een vervolgverhaal aan gewijd, beginnende met   https://www.golfbrekers.be/examenfraude-a-la-maroc/

Nu blijkt uit het strafdossier dat de examendieven binnen de school een voorrangsbehandeling kregen. Ze mochten ongegeneerd afkijken tijdens toetsen en examens en over de toegekende cijfers mocht er onderhandeld worden.  Sjacheren, nietwaar, maakt deel uit van hun cultuur.

Hun klas heeft de trieste reputatie betrapt geweest te zijn bij de grootste examenroof ooit.  11 leerlingen staan maandag voor de rechter.  Uit bewijsstukken blijkt dat er niet alleen examenvragen gepikt werden, maar ook dat hun cijfers gewoonweg gewijzigd werden, dat ze toetsen opnieuw mochten afleggen.  Een 4 werd met wat goede wil een 6.  En af en toe een baaldag moest ook kunnen; de leerkrachten hadden daar alle begrip voor.
Een lerares Nederlands werd gewoonweg geïntimideerd omdat “de leerlingen zich gedwongen voelden Nederlands te leren”.  Sommige leerlingen weigerden Nederlandse lessen te volgen omdat ze “Nederlands toch nooit nodig zouden hebben”. Een ouder kwam met een beschuldiging die ons aan de Blokkendoos deed denken: seksuele intimidatie en racisme.

We zijn benieuwd hoe dapper de rechter zal zijn naar het vonnis.

FVE

Bron: AD e.a. Ned. media

Schadevergoeding

1 gedachte op “Kan je je nog aan Ibn Ghaldoun herinneren?

  1. Voor een keer dat er een goede school was voor de Islamieten waar ze een waardevol diploma kregen moeten de reactionairen daar weer iets tegen doen niet te geloven en wie is het slachtoffer de volgelingen van het ware geloof. Nu zullen ze moeten leren rekenen, schrijven en lezen, en vroeger konden ze de tijd nemen om te bidden voor de vrede en voor de liefde. Nu is dat allemaal uitgesloten spijtig Mohammed zal dit niet tolereren

Reacties zijn gesloten.