Examenfraude à la Maroc

camera_cartoon_CA01P021‘Ibn Ghaldoun kan beter de naam veranderen, dat lost alles op’

Ibn Ghaldounschool in Rotterdam, leraars zonder diploma die amper Nederlands spreken, onzichtbare imams op de loonlijst, geen geld om gas-, water- en elektriciteitsrekeningen te betalen, één miljoen schuld aan de stad Rotterdam, twee miljoen schuld aan het ministerie van Onderwijs, snoepreisjes naar Mekka – gezellig samen – leerlingen, docenten en ouders, de aankoop van twee reisbussen, ellendige examenresultaten… tot plots de beste punten op het VWO-rapport (ASO) konden genoteerd worden.


Vervelen we jullie?
En dan komt dat ineens aan het licht als een examen op het internet opduikt.  Handeltje in examens.  Jullie hebben erover gelezen: dit kon niet langer onder de mat geschoven worden.
En dan trekken de moslimlieverdjes de gekende zieligdoenerij-schuif open.

Al die gestolen examens waren helemaal de bedoeling niet. Absoluut niet! Die hele handel is van buiten uit opgezet. Die arme jongens en meisjes die de 26 – zesentwintig – examens hebben gestolen zijn er in geluisd. Ze zijn opgezet door krachten van buitenaf. Ingepalmd door examendiefstalronselaars. Zegt de vier jaar geleden wegens fraude en algeheel wanbeleid op non-actief gestelde oprichter van Ibn Ghaldoun Belgaçem Naas in het AD.  Echter. Er is dus wel een probleem. Een imago-probleem. Want hoe moet dat nou met de leerlingen van het Ibn Ghaldoun die wél “op eerlijke wijze” aan hun diploma gekomen zijn?  Hun diploma is ongeveer even veel waard als een gebruikt toegangsticket van de Efteling.
Gelukkig heeft de Islamitische Schoolbesturen Organisatie in de persoon van Yusuf Altuntas de perfecte oplossing: gewoon de naam van de school veranderen, dan is alles opgelost. En dan noemen we de examens gewoon eindtoetsen.  Dan kan er ook geen sprake meer zijn van examenfraude .

Laten we meteen alle problemen herbenoemen of zoals in Gent verbieden.  Wat je niet ziet, bestaat niet.  Zoals een tekort op de begroting.  Of tekort in het pensioenfonds.  Of een tekort aan democratie, aan eerlijke journalisten, enz… vul maar aan.

In verband met het bovenstaande viel ons een soortgelijk feit op dat in het Prachtland van de Ibn Ghaldounisten gebeurd is.  In Marokko laten ze het vervalsen van examens niet blauw-blauw.  Dit mag blijken uit onderstaand artikel van 4 mei ll.

Marokkaanse rechter cel in voor vervalsen examen

Een ex-rechter is dinsdag door het Gerecht van eerste aanleg in Casablanca, veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenis, omdat hij zijn zoon had geholpen met valsspelen tijdens diens baccalaureaat examens.

Bijna twee jaar geleden kreeg een onderzoekscommissie vermoedens, nadat zijn zoon tijdens de baccalaureaat examens 20 op 20 in natuurkunde, wiskunde en wetenschap had gehaald.
Een docente die de examens moest verbeteren, had toen opgemerkt dat het geschrift veranderde van de ene kopie naar de andere.
De rechter had vervalste copies in het examencentrum weten binnen te smokkelen. Hij werd door het Gerecht ontdaan van zijn titel van rechter.

Florent Van Ertborn

Bron: http://www.bladna.nl en AD