Politiek-correcte waanzin

De Beierse transportfirma Heinrich Hasch uit Wolfsrathausen met de gelijknamige eigenaar begrijpt er niets meer van.

Sinds jaren rijden zijn vrachtwagens met kentekens waarin zijn initialen vervat zijn. Lettersamenstellingen zijn mogelijk mits vergoeding. maar nu staan zijn initialen ineens op de verbodslijst.  Toen hij zijn vrachtwagenvloot van 30 stuks wou uitbreiden met een bijkomend exemplaar weigerde de daarvoor bevoegde overheid zijn kenteken in te schrijven omdat daarin een verwijzing naar de naziperiode zou kunnen gezien worden.
HH zouden nl. ook de initialen van Heinrich Himmler kunnen zijn of een verwijzing naar “Heil Hitler”.

Heinrich Hasch Kennzeichen

Na protest van dhr. Hasch bleek dat de weigering te wijten was aan een ‘bevel’ van het federaal ministerie van verkeer dd. 06.08.2010, waarbij alle lettercombinaties, die nazi-symbolen (kunnen) vertegenwoordigen absoluut verboden worden.

Enkele voorbeelden waarvoor er geen onderhandelingsruimte bestaat: HJ, KZ, NS, SA en SS, die sinds decennia op de verbodslijst staan. Vier jaar geleden werden ook HH en AH toegevoegd.  Reeds bestaande kentekens zijn daarvan gevrijwaard.  Bij de getallensamenstelling 88 (een afkorting van “Heil Hitler”) wordt er meer speelruimte toegestaan.  Hier moet het gezond verstand een oordeel vellen. (vb. afbeelding)

Nochtans heeft Heinrich Hasch wel degelijk die initialen en bracht hij auto’s/vrachtwagens in het verkeer waarbij “HH” deel uitmaakten van de kentekens.  Was de dreiging / sympathie voor het nazisme toen kleiner / toelaatbaarder?

Voor Hamburg zit er wel een probleem aan te komen.  Wat moet er toekomst met de autokentekens van de  Hansestadt Hamburg gebeuren?

Merkur

Nvdr: we zullen eens nadenken over een lijst van dictators en hun initialen overmaken aan het Duitse Ministerie van Verkeer.  Wie suggesties heeft, mag die ons melden.

5 gedachten over “Politiek-correcte waanzin

  1. Ik vraag me af of in België de nummerplaten met VL-B ook niet onmogelijk zijn gemaakt

  2. Politiek Correct is zoals bij ons , serieus aan het afbrokkelen . De hoofdvogel werd ditmaal zonder twijfel afgeschoten door die verkeer(de) minister . Waarom bv , niet de pensioenen afpakken van al diegenen die indertijd vochten voor het derde rijk . Voor zover ik weet was de Islam sympathiek gezind tegenover de Nazi’s ,zeker voor hun uitroeiingsplannen van het Joodse volk , iets wat bij onze moslimbroeders nog steeds actueel is. Zou het niet beter zijn dat de correcte bond van Duitse ministers die haat van struikelbaarden voor Joden en Israel scherp zou veroordelen . Daar echter is moed voor nodig ! Moed is een vreemd woord voor correct ,die gaan helemaal niet samen .

  3. Wat nooit zal verboden worden in D: MO (afkorting van Mohammed) en AA (Allahu Akbar, Allah is de grootste)

    • neeje AA staat oorspronkelijk voor Anonieme Alcholisten dat heeft de moslims .geinspireerd om er Allahu Akbar van te maken . Ge moet niet “zat” zijn om te staan lullen

Reacties zijn gesloten.