Juridische kant van een onafhankelijk Vlaanderen

… belicht door prof. Matthias Storme

In het Witboek Vlaamse Staatsvorming wordt er nagedacht over ‘de vijf grote werkplaatsen’.
Dat zijn: Brussel, de staatsschuld, de juridische houdgreep, de faciliteiten, en de sociale zekerheid.
Vandaag belichten we de juridische kant van een onafhankelijk Vlaanderen met als gast Matthias Storme, jurist, hoogleraar. Tijdens de eeuwwisseling leidde Matthias als OVV-voorzitter mee het verzet tegen het Lambermontakkoord van de paars-groene regering. Als lid van de denkgroep In de Warande schreef hij mee aan het Warandemanifest.

Free Microphone Icon #14753 - Free Icons Library

Voor audio-opname “De juridische houdgreep” klik hier.

1 gedachte op “Juridische kant van een onafhankelijk Vlaanderen

  1. Ik heb Matthias Storme leren kennen als groepsleider bij een scoutsgroep waar ook mijn zonen in waren, hij de zoon van Professer Marcel Storme (getrouwd met de dochter van een Minister die in de regering in Londen zat) die helemaal in de houdgreep was van de toenmalige CVP; Het is altijd gebleven bij woorden maar nooit om daden want wat heeft M. Storme bijgebracht bij het Vlaams Zelfbestuur dan wat parafraseren wat er moet gebeuren maar nooit de hand aan de ploeg slaan.
    Indien hij inderdaad een gezaghebbende figuur zou zijn dan had hij al heel vroeg zich moeten afzetten van de Klerikale partij die de CVP en de huidige CD&V is en was. Juridische vondsten helpen niet om Vlaanderen zelfstandig te laten worden er moet een regelrechte moed zijn om de strijd aan te pakken tegen de Fransquillons, de loge, de belgitude, de vijanden in eigen rangen kortom een kordate ommekeer van Lamme Goedzak naar een Pieter De Coninck.
    Geen woorden maar daden.

Reacties zijn gesloten.