In de brievenbus

MM900285281[1]Guess who

“Een bericht op de BBC webstek over een bende moslims die jonge meisjes (exclusief niet-moslim) sexueel uitbuitten. Op de BBC radio werd verklaard dat de bende enkel niet-moslim meisjes als doelwit nam.

De namen worden er uitzonderlijk telkens bij vermeld.

‘The defendants, all in custody, are:

– Kamar Jamil, 27, formerly of Aldrich Road, Oxford

– Akhtar Dogar, 32, of Tawney Street, Oxford; and his brother Anjum Dogar, 30, of Tawney Street, Oxford

– Assad Hussain, 32, of Ashurst Way, Oxford

– Mohammed Karrar, 38, of Kames Close, Oxford; and his brother Bassam Karrar, 33, of Hundred Acres Close, Oxford

– Mohammed Hussain, 24, of Horspath Road, Oxford

– Zeeshan Ahmed, 27, of Palmer Road, Oxford

– Bilal Ahmed, 26, of Suffolk Road, Maidenhead”

AV (naam bekend bij de redactie)

Oxford exploitation trial: Man ‘prepared girl for gang rape’

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-oxfordshire-21578312

MM900285281[1]

Ik heb het ondertussen wel al gezien, hoor!

“Beste meheren van de pers

Mag ik u eens iets vragen? Ja? Ik dacht het wel. Waarom blijft u dat filmpje van dat incident in die Antwerpse cel steeds maar weer uitzenden? Voor het nieuws, tijdens het nieuws en dan nog eens tijdens de korte samenvatting op het einde van het nieuws? Tijdens praatprogramma’s, in duidingsprogramma’s, ’s morgens, om dertien uur, om achttien uur, om negentien uur, in het laatavondnieuws? Ik bedoel, ik heb het ondertussen wel al gezien, hoor! Zou het kunnen zijn dat u dat doet vanuit een soortement doorgeschoten air van groot moreel plichtsbesef? Moet de bevolking gewaarschuwd worden tegen onze brutale Vlaamse politiemensen?

Misschien denkt u wel dat het beroep van journalist veel hoogstaander en intellectueel veeleisender is dan dat van politieagent. Kan ook.

Politiemensen zijn altijd met z’n tweeën, een die kan lezen en een die kan schrijven, u kent dat mopje wel.

Hebt u er al eens aan gedacht dat u er in al uw journalistieke ijver een nieuw slachtoffer bijgemaakt hebt? Die ‘daders’, die politiemensen van Antwerpen, hoe moeten die zich nu voelen? Die hebben we in de dagen na het incident nog niet gehoord. Misschien zijn die wel murw geslagen door uw berichtgeving. En misschien hebben die politiemensen wel een moeder en een vader. En een lief. Je weet het niet. Hoe moeten al die mensen zich nu voelen, beste meheren van de pers?

En het bijeenschrijven van zo’n tekst die bol staat van de hoge morele principes, dat is natuurlijk leuk en bevredigend werk, maar hebt u al eens een nacht meegemaakt in een uitgangsbuurt van een of andere bruisende, Belgische stad? En hebt u al eens gezien hoe politiemensen daar dan de orde moeten proberen te handhaven? Hebt u al eens in die frontlijn gestaan? Waarschijnlijk niet.

Ik weet niet of u het beseft, maar onze politiescholen zijn bevolkt door zonen en dochters van meestal brave Vlaamse ouders, zonen en dochters die een pak idealistischer zijn dan vele andere jongeren die heelder dagen in hun nest blijven liggen, afgeven op onze vermaledijde kapitalistische maatschappij, maar wel elke maand met hun handje open staan om een uitkering te krijgen van diezelfde maatschappij.

Tot slot nog dit: die leden van de nu gehate BBT’s, dat zijn nu toevallig altijd de meest gemotiveerde politiemensen van het korps, politiemensen die op vrijwillige basis trainen en op de meest onzalige momenten moeten optreden en dan ook dikwijls in het holst van de nacht uit hun bed gebeld worden. Niet veel mensen doen het hun na.

Denk over dit alles maar eens na als u straks in uw verwarmde kamertje en onder het genot van een sigaretje en een drankje voor het toetsenbord van uw computer zit.

Welcome to the real world.”

Drs. Johan Arendt Happolati

MM900285281[1]

 

Woont er nog iemand in de Filipijnen?

“Prins Philip, voor alle duidelijkheid niet de stijve Asparager hark die zo graag koning wil worden als opvolger van Bert Bibber. Neen, ik heb het wel degelijk over de 91 jarige gemaal van de Queen van Engeland, Canada, de Falkland eilanden en nog enkele andere overzeese gebieden. Deze kranige ouderling kan het nog steeds. Neen, Charles hoeft niet ongerust te zijn: ik bedoel zijn snelle grappen en kwinkslagen, de een al meer geslaagd dan de andere.

In 1963 tijdens de onafhankelijkheidsceremonie van Kenia, bij het neerhalen van de Britse vlag, merkte hij terloops op “Weten julie zeker dat julie hiermee willen doorgaan”.

Het doorknippen van het traditionele lint van een nieuw hartcentrum in Londen kon hij zonder verdere problemen afwerken. Per slot van rekening een routine die hij tijdens zijn carriere al enkele duizenden keren zonder noemenswaardige problemen afgewerkt heeft. Bij het even traditionele handjesschudden nadien kwam hij weer even heel gevat uit de hoek. Toen hij een Filipijnse zuster de hand schudde zei hij “Woont er nog iemand in de Filipijnen, ik heb de indruk dat julie hier ondertussen allemaal in de gezondheidszorg werken”.

Niet gans onterecht trouwens. Zowat 30 % van de Filipijnse werkende bevolking heeft een job in het buitenland. Iedereen die hier een diploma in de verpleging behaald, het onderwijs is hier trouwens in het Engels, heeft maar 1 doel werk vinden in hoofdzakelijk de USA, Canada, Engeland of enig ander land waar men terecht kan met zijn Engels diploma.”

Willy De Ryck Manila (Filipijnen)

MM900285281[1]“Geachte Redactie van “Golfbrekers”,

Ik ben zéér blij met jullie nieuwe blog ! Vlaanderen heeft beslist zulke Vlaams-radicale en anti-belgiscistische stem nodig om op te tornen tegen dat DECENNIA-LANGE Federale- én Waalse GEPROFITEER van onze Vlaamse arbeid en Vlaamse centen !! En ook het NIET-AFLATENDE GEWRIK der Franstaligen ter verdere INPALMING van ons Vlaamse grondgebied (Bekijk maar op de landkaart : vanaf de rivier Somme in Frankrijk tot de huidige taalgrens in België zijn we al kwijt !!). Ook is het nodig op te komen tegen bepaalde Europese bemoeïngen en wereldbedreigingen zoals de moorddadige, extremischtische Islam ! Stel dit alles maar eens goed aan de kaak !!

Ik ben trots op jullie “spreekbuis” en maak jullie maar goedbekend (en laat horen) in héél Vlaanderen ! In Wallonië is wel Engels de tweede taal, waarom dan bij ons niet ? Want het is door Frans te leren dat de Vlaming zich te GEMAKKELIJK LAAT VERFRANSEN ! Dat zou dus moeten afgeschaft worden !

Vanwege een weldenkende Leo Van Dorst uit Ekeren (Antwerpen).

P.S.: “Van Dorst” is een samentrekking – door de eeuwen heen, want stamboom gaat terug tot 1640 – van “Van der Horst” en een “Horst” is o.a. een hoger gelegen grond.”

1 gedachte op “In de brievenbus

  1. Zeer blij dat het werk van Ray van Angeltjes verder gezet wordt in dezelfde geest, met dezelfde volharding en Vlaamse overtuiging.
    Proficiat aan de redactie voor de goed gekozen naam, de frisse opmaak, de keuze van de onderwerpen.
    Zal niet nalaten deze blog aan te bevelen bij kennissen en vrienden.

    Met Vlaamse groet.

Reacties zijn gesloten.