In de brievenbus

MM900285281[1]In de brievenbus

Nvdr: Het zit Foxy hoog.  Hierbij haar reactie op ons artikel over de mogelijkheid van stroomonderbreking. Wij plaatsen er wat ‘verluchting’ bij die we in ons archief opgeslagen hadden.

Geen elektriciteit betekent dat ALLES stopt waar het voor nodig is, ook bv. operaties. Hospitaals zullen dan wel een generator hebben maar als een onderbreking zich voordoet tijdens een operatie kan dat zware gevolgen hebben.
Als je in een hoogbouw woont en je zit in de lift op weg naar boven of dalende naar het gelijkvloers wanneer de onderbreking zich voordoet, tja…
Er is dan geen telefoon, radio of TV, computers werken ook niet, enz. Dus geen communicatie.
Terwijl hospitaals en grote bedrijven zich misschien tijdelijk kunnen behelpen met generators is dat niet voor iedere burger het geval. Die generators draaien op diesel of benzine en moeten ergens op een goed verluchte plaats staan; die geven dan ook uitstoot nietwaar?
De gewone burger zit dan in de kou, kan geen apparaten gebruiken en ziet zijn diepvries ontdooien.
Openbaar vervoer via tram en trein ligt ook stil.

Dat zijn nog enkele gevolgen van een stroomonderbreking tijdens de dag. Tijdens de nacht komt ook de veiligheid in het gedrag zoals de redactie hier in een vorig artikel al vermeld heeft.
We kunnen het groen hersenloos slijm voor al dat dankbaar zijn.

Knikkebollen Kathleen van BremptIn 2009 heb ik een brief gericht aan ministerin knikkebol, een rode groene, waarop ik geen antwoord kreeg maar ook niet verwachtte. Misschien heeft ze mijn sarcasme letterlijk genomen als aanbevelingen, het zou me niet verwonderen:

“……Ik vind echter dat u maar halve maatregelen neemt. Waarom laat u auto’s niet volledig verbieden? Laat ons de klok volledig terugdraaien en ons terug met paard en koets verplaatsen (geen C02 uitstoot meer, geen fijn stof van autobussen, en minder electriciteit verbruik van trams en treinen). Schaf ook meteen elektriciteit af en laten we terug gaan naar het gebruik van kaarsen. Wat een besparing! Geen frigo’s, wasmachines, droogkasten, vaatwassers etc etc. Wat een “boost” dat zou zijn voor het milieu; oh ja en verwarming met kolen of hout maar dat geeft dan weer CO2 vervuiling en roet, tja er zal altijd wel iets zijn waar u kunt op springen nietwaar? Kwestie van uw mandaat te kunnen verantwoorden.

Laten we even samenvatten: geen auto’s = geen automobielindustrie en alle daarvan afhankelijke industrieën = vele werklozen. Ik kan hier een tabelletje maken maar veronderstel dat ik het niet volledig met hand en tand moet uitleggen  In dat geval zou ik het nog ergens kunnen begrijpen waarom al deze maatregelen worden genomen tegen het belang in van de burger en de vooruitgang, gewoon omdat zij die die beslissingen nemen ocharme onwetend zijn, bevoordeeld worden op één of andere manier of wel om beide redenen. Nu echter vraag ik mij af wat de verborgen agenda is, want geachte mevrouw Van Brempt, dat er een verborgen agenda is daar ben ik van overtuigd.
Ik kan het mij echt niet inbeelden dat u uw mandaat gekregen hebt om kameel na kameel af te schieten (of kemel na kemel op z’n Antwerps dan).

Een argument dat altijd wordt gebruikt is dat het allemaal beslissingen zijn die genomen worden door de “democratisch verkozen” politici in het algemeen belang. Nog zo’n fabeltje want dat begrip is in dit land uitgehold tot een leeg omhulsel. Zij die de verkiezingen niet winnen maken coalities met andere verliezers en noemen zichzelf dan winnaars. Dat, geachte mevrouw, is geen democratie maar ruikt sterk naar dictatorschap. Dictator komt van het latijnse dictatorius (het werkwoord dictate) en in het oude Rome was dat een persoon die wetten “dicteerde” en die na verloop van tijd vervangen werd. De ambtsperiode van de dictator werd bepaald door de Romeinse Senaat. In de moderne tijd van nu is het begrip dictator dat van een alleenheerser met totalitaire macht.

Iedere politieke partij in dit land schijnt te bestaan uit vele dictatortjes in spe die de grote massa zand in de ogen strooien met beloftes die ofwel niet kunnen volbracht worden ofwel tegen het gezond verstand doorgedrukt worden. Als één van die politici een wet overtreed, dan mag die voor een periode naar het buitenland gaan (op kosten van de belastingbetaler natuurlijk, rechtstreeks of via de partijkas, wat op hetzelfde neerkomt) tot het stof gaan liggen is om dan met glorie op een post te worden benoemd…..”

Foxy

8 gedachten over “In de brievenbus

 1. Dit is zo een pareltje waarvan ik denk ” ik wou dat ik het geschreven had “. m.a.w. volledig akkoord met Foxy.

 2. De oneerbiedigheid waarmee De Heer Foxy , Dame Van Brempt Kathleen behandelt , stoort me een beetje . Ik geef een paar voorbeelden “Minister Knikkebol , Knikkebolziekte . Behalve het feit dat zij beschikt over een stel prachtige tetten , heeft zij ook nog met success de peutertuin doorlopen het lager en middelbaar onderwijs , vervolgens een licentie in de sociologie alvorens zij slachtoffer werd van de “knikkebol-ziekte” Het is dus een handicap die niet het onderwerp mag zijn van spot . Het is echter dank zij deze aandoening dat zij hoog op de ladder klom van de rood groene politiek , omdat zij schijnbaar altijd akkoord ging door te knikkebollen ! De elektriciteit mag , wat mij betreft telkens uitvallen als een politieker a la Van Brempt een toespraak houdt

 3. De redding voor Vlaanderen zal er in bestaan met één van de problemen op te lossen nl. al die rode én groene brol wegjagen en nergens noch toelaten aan deel te nemen want die linkse brol brengt enkel maar ellende en miserie, dat de linkse kranten moeten geboycot worden door de rotzooi niet meer te kopen is de logica zelf.
  Een ander gigantisch probleem in Vlaanderen zijn de moslims maar dat is een ander item toegewenst.

 4. Zonnepanelen en kerncentrales plaatsen, alle daken voorzien van zonnecellen en per 1.000.000 Vlamingen een centrale bouwen die onderling verbonden zijn zodat bij controle of defect de anderen de capaciteit kunnen overnemen en dat ZONDER POLITIEKERS IN RADEN VAN BESTUUR.

  • Zonder politiekers in de bestuursraden ?hoe gaan ze dan hun drinkgeld verdienen ?

   • Roger, er is altijd wel ergens een receptie waar die leeghangers terecht kunnen, en ‘t is van ‘t vernietje.

 5. Was het niet zo dat de BTW verlaging op elektriciteit een doekje voor het bloeden was? Men wist al dat in het najaar die elektriciteitsfactuur gevoelig ging stijgen. Maakt men ons nu niet één en ander wijs om die stijging te verantwoorden? Ervaring heeft mij geleerd het tegenovergestelde te geloven van wat politici ons denken te moeten mededelen.
  En waar zijn de elektriciteitsoverschotten die den Belgique zo nodig aan het buitenland moest verkopen? Allemaal verkocht?

Reacties zijn gesloten.