In Canada wordt men wakker

‘Verdachte had Canada uitgezet moeten worden’

Canada zint op aanscherping van het uitzetbeleid voor immigranten die misdrijven begaan. Minister van Immigratie Jason Kenney heeft dat vrijdag aangekondigd. Aanleiding is de arrestatie van twee mannen die volgens de autoriteiten een aanslag op een passagierstrein hadden beraamd. Het complot werd op tijd ontdekt.

De verdachte Raed Jaser (35) stond in 2004 al op de nominatie om gedeporteerd te worden omdat hij was veroordeeld voor vijf gevallen van fraude. De uitzetting ging echter niet door omdat de man, een Palestijn (Nvdr: het magische woord dat alle deuren opent) die in de Verenigde Arabische Emiraten is geboren, stateloos zou zijn. Hij kreeg een pardon.
Raed Jaser kwam 11 jaar geleden samen met zijn ouders en hun twee andere kinderen naar Canada.  Vader Mohammed maakte aanspraak op een vluchtelingenstatuut, wat geweigerd werd, waarop hij in beroep ging.  Uiteindelijk mocht het gezin blijven.

‘We onderzoeken een beleidswijziging. Het lijkt mij dat je het land uit getrapt moet worden als je een serieus misdrijf begaat in Canada, of er nu een pardon is verleend of niet’, aldus minister Kenney.

Hun advocaat spreekt over een demonisering van hun mandanten.  Hun klanten zijn in shock en kunnen niet geloven dat dit hun overkomt.
Bron: ANP, www.trouw.nl

 

 

1 gedachte op “In Canada wordt men wakker

  1. Wat zou het helpen om ènkel dat gezin uit het land te zetten (?), terwijl de rest van de mosselslims wél mogen blijven (?)
    Het gevaar voor terrorisme is dààrdoor NIET geweken hoor.
    Akkoord dat de overgrote meerderheid van die baardmannen NIET eraan denkt om zo-maar een aanslag te plegen, doch, indien puntje-bij-paaltje” komt, zijn ze ALLEMAAL éérst mosselslim, en dàn pas “aangepaste inwoner van een land.”
    Dàt ruikt zo ietwat naar racisme, doch de dagelijkse werkelijkheid bewijst er het rechte eind van.
    Immers, het Nederlands bied het best de verklaring: Met Ons Samen Leven Is Moeilijk. (^_-)

Reacties zijn gesloten.