Frontvorming op EU-vlak: onze suggestie wordt – hopelijk – werkelijkheid

EUSSRWilders vormt front met Le Pen

Geert Wilders wil in het Europees parlement de krachten bundelen met partijen als het Front National en het Vlaams Belang, die vaak als extreem-rechts worden bestempeld. De PVV-leider gaat de komende maanden gesprekken voeren met circa tien anti-europartijen. Dat zegt Wilders in een interview met het AD.
‘We moeten kijken of we elkaar kunnen helpen en steunen,’ stelt Wilders, die in Brussel een vuist wil maken tegen de samenwerkingsverbanden van socialisten, liberalen en christendemocraten. ‘Dat zou een enorm signaal zijn.’

Wilders heeft vooralsnog alleen met het Franse Front National gesproken. Met het Vlaams Belang gaat hij ‘zeker’ ook praten, zegt hij. Andere potentiële partners blijven voorlopig geheim.

In het verleden hield Wilders vaak zelf toenaderingspogingen van partijen als het Front National en het Vlaams Belang af, maar nu wil hij die terughoudendheid laten varen. ‘Ik heb meer met die partijen in het buitenland dan met de hele Tweede Kamer.’ Afgelopen maandag lunchte hij al met Marine le Pen, voorvrouw van het Front National.

De PVV-leider kondigt in het interview ook aan dat zijn partij het kabinetsplan om illegalen strafbaar te stellen ‘met plezier en overtuiging’ aan een meerderheid zal helpen in de Eerste Kamer. De publiekelijke steun van Wilders komt op een moment dat binnen regeringspartij PvdA grote weerzin is ontstaan over het kabinetsvoorstel.

Partijprominenten als de ex-ministers Jan Pronk en Ella Vogelaar en voormalige partijleider Job Cohen verafschuwen het plan dat vandaag besproken wordt op een PvdA-congres. Het kabinet wil illegalen niet actief vervolgen, maar volgens Cohen kan dat uiteindelijk wel de uitkomst zijn.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3432858/2013/04/27/Wilders-vormt-front-met-Le-Pen.dhtml

3 gedachten over “Frontvorming op EU-vlak: onze suggestie wordt – hopelijk – werkelijkheid

 1. Hopelijk kan men eindelijk een actief rechts front vormen om de EU stal eens uit te mesten. En men moet het niet laten bij VB, PVV, en FN. Er zijn meerdere partijen die men in dit rechts front moet-kan opnemen.

  • Inderdaad, overal in de EU staat het water aan de lippen. Itallië, Oostenrijk, Spanje en waarom niet de nieuwe partij Alternative für Deutschland.

 2. Aan het verzet én weerstand tegen ‘dit’ Europa valt niet meer te ontkomen, laten we dé misdadigers van dat EU kot voor een rechtbank slepen zodat ze veroordeeld kunnen worden voor hun gepleegde misdaden tegen de Europeanen.
  Als eerste uiteraard E.T. dadelijk gevolgd door die Portugees en die Duitser.
  We zetten de onbetrouwbare huichelaars waaronder Vrhfstdt en die andere paria’s in een celletje op water en brood tot ze zelf aan de orde zijn.
  Wij eisen een Europa van Onafhankelijke Republieken die onderling afspreken wat ze samen willen doen, geen despoten hebben zich te bemoeien met onze interne zaken.
  Door dat gedrocht op te doeken komt er terug rust én welvaart want er worden dan miljarden euro’s bespaard, miljarden euro’s die nu verknoeit en verbrast worden aan parasieten.

Reacties zijn gesloten.