“Ik drink bier”

“Ik drink bier”
Een argument bij de politie om je onschuld te bewijzen.  “Ik drink bier, dus ben ik geen geradicaliseerde moslim”.

Gerechtelijk onderzoek naar Abdelkader Bahi voor ‘dreigen met aanslag’.

De brief die Abdelkader Bahi in de bus kreeg, vermeldt duidelijk dat hij zich moet verantwoorden voor 'bedreiging met een aanslag'. - Rutger LievensAbdelkader Bahi is geen onbesproken man. Hij draagt een enkelband, maar een terrorist is hij zeker niet, zegt hij. “Ik drink bier en ben zeker geen orthodoxe moslim die naar de moskee gaat. In het verleden heb ik fouten gemaakt, maar ik probeer iets van mijn leven te maken en het rechte pad te bewandelen voor mijn kinderen. Ik een jihadi? Dat is belachelijk”, zegt hij. “Het was een grap. Door zoiets stoms wordt nu alles weer op het spel gezet”, zegt hij.  Lees meer…

M.a.w. als hij nu opnieuw van het rechte pad afwijkt is het de schuld van de strenge agent.  Waar blijft de racismeklacht?

FVE

2 gedachten over ““Ik drink bier”

 1. Als men wat contact gehad heeft met moslims dan weet men dat het principe :
  “Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden” geldt.
  Men is moslim naargelang het in zijn kraam past.
  Dit laatste is zeker het geval in contacten met de overheidsdiensten, en wanneer men geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn daden.
  Als er iets te verdienen valt, op welke manier dan ook, wordt er een zeer grote soepelheid aan de dag legt bij de toepassing van de Koran en andere teksten.
  Over de grond van de zaak in het kader van het “incident” wordt echter niet gesproken, en dat is : “Wat doet een dergelijk individu nog in het land”. Hij loopt immers rond met een enkelband!! Wat een klucht. Hij had er al lang moeten uitgeschopt geweest zijn.
  Diegenen die verantwoordelijk zijn voor dit “verblijf” zijn dan ook verantwoordelijk voor het “incident”.
  Buiten enkele uren verblijf in de”jail” komt Abdelkader er nog goedkoop vanaf.
  In Marokko had hij voor een dergelijk “grap” wat anders meegemaakt.
  Trouwens daar zou hij het nooit in zijn hoofd halen een dergelijk “grapje” uit te halen!!! Men beschikt daar immers over andere middelen om “grapjassen” tot betere gedachten te brengen. De welvoeglijkheid en de reputatie van Golfbrekers laat niet toe daar dieper op in te gaan.

 2. Nogal wat radicale moslims waren voor hun bekering actief in het uitgaansleven. De genen die met vertraging in actie komen zeg maar.

Reacties zijn gesloten.