Turkije, de verkeerde partner om terreur te bestrijden

Wolf-in-SheepRacisme is slecht, zonder twijfel. Maar het kan niet de reden zijn dat jihadisten “ongelovigen” doden, inclusief mede-moslims in moslimlanden. Helaas voelt de vrije wereld zich gedwongen om samen te werken met het verkeerde land in haar strijd tegen de islamitische terreur.

De gastheer van dit jaar van de G-20-top, welke direct volgde op de aanvallen in Parijs op 13 november, was de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. In zijn gebruikelijke soennitische suprematie taal, beschuldigde hij de slachtoffers van de jihad in plaats van de jihadisten. “Nieuwe tragedies zullen onvermijdelijk zijn,” zei hij, “als het toenemende racisme in Europa en andere landen niet wordt gestopt. Racisme, in combinatie met vijandschap tegen de islam, is de grootste ramp, de grootste bedreiging.”

Maar Erdogan negeert gewillig het opkomende racisme, de vreemdelingenhaat en de anti-westerse, jihadistische gevoelens die steeds meer opkomen in de harten en geesten van zijn mede-Turken. Een snelle blik op enkele sportwedstrijden en het gedrag van fans in de afgelopen weken onthult veel over de Turkse geest en harten.

Op 13 oktober, drie dagen na een dubbele zelfmoordaanslag in de hoofdstad van Turkije, Ankara, werden meer dan 100 mensen gedood, Koerden en pro-Koerdische, linkse en seculiere Turken. De centrale Anatolische provincie Konya is een broeinest van de politieke islam in Turkije, en het was gastheer van de Euro 2016 voetbal kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en IJsland. Voor de aftrap namen beide teams een moment van stilte om te protesteren tegen de bomaanslag – een gebruikelijk gebaar om de slachtoffers te respecteren. Helaas, het moment van stilte werd ontsierd door gefluit en gejoel: blijkbaar protesteerden de voetbalfans van Konya tegen de slachtoffers, en niet tegen hun jihadistische moordenaars.

Iedereen die de indruk heeft dat de hele wereld solidair is met Parijs, moet nog eens goed nadenken. Honderden Turkse fans jouwden en zongen “Allahu Akbar” (“Allah is groter” in het Arabisch) tijdens een moment van stilte voor de slachtoffers van de Parijs-aanval tijdens de vriendschappelijk voetbalwedstrijd Turkije-Griekenland. Ook hier toonden de Turken hun solidariteit met de terroristen, niet met hun “ongelovige” slachtoffers.

Meer recent, op 21 november, moest de Turkse politie 1500 politieagenten inzetten, zodat de Turkse fans het bezoekende Israëlische nationale vrouwen-basketbalteam geen kwaad konden doen. Vijftienhonderd politieagenten voor een vrouwen-basketbal wedstrijd! Maar ondanks dat gooiden de Turkse fans voorwerpen naar de Israëlische speelsters toen ze het volkslied van Israël zongen. Die fans jouwden ook de Israëlische speelsters uit, terwijl anderen juichten omdat die fans voorwerpen gooiden. Lees dit opiniestuk van Burak Bekdil verder bij het Gatestone Institute…

 

 

2 gedachten over “Turkije, de verkeerde partner om terreur te bestrijden

 1. Stel je voor dat Turkije met zijn 72 miljoen inwoners, na D de grootste fractie levert in het EP. En dan wonen er nog tientallen miljoenen turken in de buurlanden (tot de Oeigoeren in China toe), die met een korte tussenstop in het moederland, om een turks paspoort op te halen, vrij naar hier mogen verhuizen.
  De natte droom van iedere rechtgeaarde linkse mens.

 2. Wat had men nu gedacht?? Wat had men nu verwacht??
  Na al die jaren moet men nu toch eindelijk weten wat voor vlees men in de kuip heeft.
  Het enige wat er dan te doen staat is eenvoudig =blijf er weg!!
  Er zijn echter ook andere contacten waar er geen problemen zijn tussen Israël en Turkije :
  1. http://www.globalresearch.ca/israel-is-the-main-purchaser-of-isis-oil/5493738
  2.Quelle:http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/2015/12/522981/tuerkei-und-israel-begraben-kriegsbeil-sind-wieder-partner/
  Als men echter “zaken” wil blijven doen, dan moet men er maar de rest bijnemen
  cfr. het gezegde :”Als men bij een hond slaapt krijgt men zijn vlooien”.

Reacties zijn gesloten.