IJzerwake 2014 + aanvulling

Ons planDeze bescheiden berichtgeving over de IJzerwake van gisteren valt in het niets in vergelijking met de  uitgebreide reportages  op de nullen- en kleuterzender!

Enkele indrukken:

IJzerwake 2014Wim De Wit, voorzitter IJzerwake:

‘Vlaanderen kan geen antwoord bieden op de problemen van vandaag en morgen zolang de beslissingsmacht over alle belangrijke dossiers federaal blijft en zolang de miljardentransfers naar Wallonië niet stoppen. Wie een herstelbeleid voert zonder deze zaken aan te pakken versterkt niet Vlaanderen maar België.’

Gastspreker Thierry Baudet:

‘Het Belgische voorbeeld illustreert bovendien dat gebrek aan nationale eenheid het bestuur van een land uiterst moeizaam kan maken. Daarom: gun de Vlamingen een onafhankelijke staat. Ontbindt België. Versterk de Vlaams-Belgische cultuurgemeenschap. En vooral: ontbindt de Europese Unie.’

Lees het opiniestuk van Pieter Bauwens in Doorbraak.

Met dank aan Ropie voor de toezending van de toespraak van Wim De Wit:


FVE

8 gedachten over “IJzerwake 2014 + aanvulling

 1. Zeer goede IJZERWAKE meegemaakt en als ik het publiek vanuit mijn ooghoeken bekeek denk ik aan het applaus te zien die gegeven werd op de Belgische houding die de NVA zich aannam, er zich velen aangesproken voelden. Ze konden de handen niet op elkaar krijgen, maar begrepen het wel.
  Ofwel komend ze niet meer naar de IJzerwake en blijven ze hun vertrouwen geven aan hun nieuwe leiders die voor het smeer hun kiezers nu al aan het verraden zijn, ofwel komen ze volgend jaar terug als echte Vlaams Nationalisten en ik denk nu al dat er velen inzien dat ze bedrogen zijn door voor de verkeerde partij gestemd te hebben.
  Door er niets van te berichten op radio of TV voel ik het al aan mijn ellebogen wie de nieuwe minister president van Vlaanderen is, de manipulatie is al begonnen en de strateeg BDW wacht af op de tripartite federale regering zonder de NVA, let op mijn woorden, mijn veronderstellingen komen dikwijls uit.

 2. Eerlijk gezegd, die spreker kreeg maar flauw applaus voor zijn (saaie) uiteenzetting van “het verleden” in… 18 minuten , terwijl het slechts 2 (!!!) minuutjes ging over hét belangrijkste: de TOEKOMST.

 3. ‘En vooral, schaf de EU af…’
  Vandaag is openbaar gemaakt dat 4 interim-comissieleden die 4 vorige leden vervingen omdat die MEP’s zijn geworden, elk €500.000 trekken voor…4 maanden dienst.
  Wie dacht dat alleen in NL absurde bedragen werden betaald aan topambtenaren en vooral aan topinterimairs is er dus aan voor de moeite.

 4. Een goede ijzerwake met ongeveer 5.000 mensen terwijl een muziekfestival 80.000 mensen heeft Vlaanderen gaat de dieperik in

Reacties zijn gesloten.