Ieder zijn vluchteling

Ieder zijn vluchteling

Waarschijnlijk is het een artikel in het charter van de Rechten van de Mens.  Het recht op een vluchteling.  Ieder zijn eigen tafelschuimer: wit, beige, geel, bruin, koffie-met-melk, ebbenhout…  keuze genoeg.
We hebben er al over bericht.  Nu staat een partijloze burgemeester, de heer Rainer Karl ,  in Kühlungsborn, Mecklenburg-Vorpommern,  op de barricaden om dit recht desnoods afdwingbaar te maken.

Genoeg zand om er zich meteen thuis te voelen.

Kühlungsborn is een kleine gemeente aan de Ostsee met een prachtig strand, 7500 inwoners, en plaats voor 60 gelukzoekers.  Op dit ogenblik werden er in een gastenverblijf van de Arbeiderswelzijnorganisatie 39 ondergebracht; eventueel bestaat de mogelijkheid uit te breiden op het domein met wooncontainers.
Dat voldoet volgens de burgemeester niet aan de wensen van de bevolking.  Quasi elk gezin zit op een ‘gast’ te wachten.  Toerisme wordt met hoofdletter geschreven in Kühlungsborn, ook economisch toerisme.  De gemeente beschikt over een yachthaven; reizigers, die over het water komen aanwaaien, kunnen daar aanmeren.

Ze krijgen er echter niet genoeg, daar in Kühlungsborn.  De vluchtelingenindustrie draait volgens verdeelsleutels, die slechts beïnvloedbaar zijn door de voor handen zijnde opvangplaatsen.
Daarom staat de burgemeester in naam van zijn bevolking op de barricaden en eist, jawohl, hij eist de beslagname van de vakantiewoningen.  Ook tegen de wil van de eigenaars.  U had al begrepen dat slechts dit laatste met de werkelijkheid strookt.  Tijdens een bijeenkomst met de inwoners verklaarde hij: “Ik kan de eigenaars niet hun angst wegnemen;  als men kijkt wat er in de wereld gebeurt, dan ziet men dat de vluchtelingenstroom pas begonnen is.”

Zover komt  het nog.  Verplichte inkwartiering. Hoe eraan te ontsnappen?  Begin onmiddellijk aan de uitbreiding van uw gezin, hetzij met een kindje, met uw schoonmoeder, met een suikernonkel, met een student of start gepland-aanslepende verbouwingswerken.  Of neem contact met de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, die nu al de autobussen van reisorganisatoren liet in beslag nemen om de illegalen naar de luchthaven of naar het eerst betreden Schengenland terug te brengen.

FT

Lees ook oudere artikels: https://www.golfbrekers.be/munchen-heeft-een-probleem/

https://www.golfbrekers.be/heeft-u-nog-een-kamertje-vrij/

Ostsee-Zeitung

6 gedachten over “Ieder zijn vluchteling

 1. Mooie vrouwelijke vluchtelingen met prachtige attributen en droommaten, dus gene 11 11 11, zijn zeker welkom in mijn huisje weltevree. Ik ben er zeker van dat Fikken ook een prachtige , verdraagzame en begripvolle gastheer zou zijn .

 2. Toen wij verleden jaar verhuisden van een huis (dat te groot werd) naar een (klein) appartement vroegen mij ex buren” maar waarom gaat ge toch verhuizen na zo veel jaar hier gewoond te hebben”. Ik antwoordde daar op met een kwinkslag ” dat is om te voorkomen dat we morgen of vandaag verplicht een exotisch gekleurde medemens moeten binnen pakken”. Hoe dicht kan een mens bij de realiteit zitten?

  • In het Duits bestaat daar dit spreekwoord voor: ‘Man soll den Teufel nicht an die Wand malen’.

 3. Nooit zal er een vreemdeling in mijn woning binnen geraken, nooit, ik ben mijn leven niet moe, dat diegenen die daar steeds staan over te zeiken ze maar in huis nemen.
  De plaats waar die thuishoren is die grote zandbak in noord Afrika, ruimte zat en ze spreken er dezelfde taal en ze houden van dezelfde praktijken nl. barbaars geweld.
  Gezellig onder mekaar en lekker warm en dat vodden komen van pas, veel wind en zand…

  • Onze Golfbrekersvriend Jean lig op dezelfde golflengte als Fikken: ” ‘t is MIJN huis, er is wel tamelijk veel plaats in, doch…IK bepaal wié IK binnenlaat en zéker wie er eventueel kan/MAG in overnachten” .
   Daar heeft niemand-anders over te beslissen: Zowel mijn “grote bazin” als ik-zelf hebben er hard voor moeten WERKEN èn SPAREN (de jaarlijkse zomervakanties hadden wij niet nodig vermits wij nimmer vérder van het Noordzeestrand gewoond hebben dan in een straal van 800 meter-in-vogelvlucht)
   Vreemd volk (en zéker geen i****) horen thuis in Vlaanderen, bij uitbreiding niet in belgië, en verdere uitbreiding… niet in West-Europa… de grote zandbak van Afrika en de steenvlakten van het Midden-Oosten zijn nog steeds groot genoeg om hen te herbergen.

Reacties zijn gesloten.