Idlib: oorlog tegen de democratie…

Het bloedddorstige Assad-regime bedreigt de laatste democratiestekken, geplant door dhr. Al Joulani en zijn buitenlandse volgelingen in de Syrische provincie Idlib. Op 3 februari vielen zij de vreedzame al-Qaeda activisten aan in de dorpen Nayrab en Tornaba en sloten de snelweg M4 ten westen van Seraqib af, waar de hoogst gewaardeerde verzetshaarden van tolerantie en diversiteit met de beroemde brigadeleden van HTS, de Oeigoeren-gemeenschap en gelijkaardige NGO’s zich blijven verzetten tegen de slachtpartijen van Assad en partner-beschermheer Rusland op ca. 7 km van Idlib-stad. Hun missie: de opening naar de stad vanuit noordwestelijke richting (Aleppo) veilig te stellen. Volgens vijandelijke bronnen zou het Syrische leger zelfs al de euvele moed gehad hebben Idlib-stad zelf onder vuur te nemen.


Erger zelfs: het Syrische leger bestond het op een smerige laffe manier de Turkse “observatie”troepen, die zich dichtbij de al-Qaeda vredesmissie rond een kampvuur schaarden, aan te vallen.
Erdogan liet dit niet zomaar passeren en gaf opdracht 50 doelwitten van het Syrische leger in het vizier te nemen. Naar verluidt zouden daarbij 76 door Assad misleide soldaten gedood zijn.

De prille Idlib-democratie is in groot gevaar.
Turkije blijft “observatie”punten opstellen om de stad en de belangeloze activisten te beschermen. U weet toch waarom? De Syrische en Russische Luchtmacht zoeken elke ochtend bij het ontbijt naar burgerdoelwitten, ziekenwagens, ziekenhuizen, ondergrondse naai-ateliers, sprookjesvertellers en andere vreedzame bezigheidstherapieën, op poten gezet in de provincie Idlib door vredesactivisten met de onbaatzuchtige steun van Ankara.

Ook willen wij nog een ander punt van Assads expansiedrang onder de aandacht brengen: in het noordwesten van Aleppo verzetten de democratische activisten zich met alle middelen tegen Assads oprukkende leger. Zij verliezen echter stilaan terrein. De overmacht van de dictator is té groot. Hoog tijd dat Uncle Sam & bondgenoten ingrijpen.

Ergo: op 4 februari maakte het Russische defensieministerie bekend dat de Witte Helmen opnieuw een chemische provocatie aan het voorbereiden waren, waarbij 200 personen en 400 liter chemische bestanddelen betrokken zouden zijn. Locatie: Maaret al-Artik. De acteurs zijn familieleden van HTS, ook kinderen. De film is gereed; wachtend op een passende gelegenheid om de wereld op stelten te zetten. Gelukkig hebben de poco media dit al bij voorbaat ontmaskerd als “propaganda”. Het is immers algemeen bekend dat er géén, wij herhalen “geen”, geprefabriceerde, geënsceneerde gifgasaanvallen gebeuren, zelfs al worden deze door OPCW-medewerkers zelf bekend gemaakt. Assad is nu eenmaal zo’n kloefkapper, die liefst zijn eigen ruiten ingooit door telkens dat zijn leger winst boekt, grondgebied herovert, dit voor zichzelf en de geloofwaardigheid van zijn regering, naar de bliksem helpt door een dergelijke gifgasaanval uitgebreid te laten filmen en ‘s werelds banbliksems over zich heen te roepen. Gelukkig staan Turkse en andere poco media in de startblokken om – zonder enig bewijs, zonder aanwezigheid ter plaatse – als ware skype-snuffelhonden dit vast te stellen en aan te klagen.

Honderdduizenden Idlibbers zouden al gevlucht zijn. Gevlucht… naar het noorden, naar hun opdrachtgever, nadat ze de oorspronkelijke bewoners verdreven hadden, toen ze de keuze hadden zich elders in Syrië over te geven of naar het noorden te verkassen. En daarvan krijgen ze nu de rekening gepresenteerd.

Wikipedia: satire