Hoed u voor “fake news”

Een Franse delegatie parlementairen trok naar Aleppo in Syrië om poolshoogte te nemen over de échte situatie en moest vaststellen dat de westerse media een verkeerd beeld scheppen.  Kwestie van het poco westers scenario met doodgeverfde moordenaars- en slachtofferrollen bewust te sturen.

Bekijk de derde video met het vraaggesprek met Thierry Mariani.  Hij windt er geen doekjes om: klaagt de subjectieve berichtgeving aan en stelt dat een ezel niet verplicht is zich steeds weer aan dezelfde steen te blijven stoten (ref. naar het Franse politieke en militaire standpunt over Syrië, vergelijkend met misbaksel Libië) .  Toen hij en zijn delegatie voet op de Syrische bodem zetten, werden ze onmiddellijk belaagd door 8 bommen.  Ongetwijfeld had Assad hen in een hinderlaag gelokt…het is immers algemeen bekend dat ‘gematigde rebellen’ slechts bidmatjes verkopen…

Wie zei er ook weer iets over “fake news”?

 

12 gedachten over “Hoed u voor “fake news”

 1. Waarde redactie,
  wordt het niet stilaan tijd om de uitdrukking “fake news” te vervangen door “nepnieuws”?
  Misschien ben ik ‘n beetje te blond maar ik snap niet waarom elke nieuwigheid en elk onderwerp dat (op)nieuw in de belangstelling komt te staan eeuwig en altijd in het Engels moet benoemd worden.
  Nog minder snap ik waarom Jan en Alleman deze uitdrukkingen zo maar slaafs overneemt en tot in de treure blijft herhalen …

  • Je hebt gelijk. Wij hebben het in het begin ‘vals nieuws’ genoemd, wat ook de lading dekt in alle betekenissen van ‘vals’.

  • @ Ropie,

   zag gisteren nog een verbeeld van een nep documentaire, De val van het Reich. Allerlei propaganda filmpjes aan elkaar gekleefd, de brave Russen die oprukken in het oosten en niks verkeerd doen, de nog bravere geallieerden die uit het westen komen en nog minder verkeerd doen. En dan de stoute Duitsers, met boven hun hoofd een spandoek ‘FÜHRER BEFIEHL’. Niemand van de makers die het opgevallen was, dat ze in hun gemanipuleerde montage toch wel een onnozele fout maakten die mensen wel eens aan het denken kunnen zetten.

   p.s. kreeg daar toch weer een moeilijke rekensom: 19 – 11, waardoor ik twee keer moest proberen om mijn reactie verzonden te krijgen.

   • Bij opgaven onder de tien lukt het in één keer… je hebt er geen idee van hoeveel keer wij een rekensom moeten maken. We vragen ons af of er in de toekomst een sudoku gepland staat.

    • Aan de andere kant van de lijn hebben ze hun rekenmachientje niet altijd bij de hand, om die reden kunnen ze je op- of aftreksom niet natrekken. En correctheid is nu eenmaal en vereiste.

   • Anna, gelukkig (?) was Führer juist gespeld, in een Amerikaanse nep-documentaire kon men Furher lezen… 🙂

 2. Wanneer komt die kakelkip in beeld betreffende die familie in Aleppo?
  Is de leugen die ze stond te orakelen te diep in de grond getrapt door deze waarheid?

 3. Als iemand in Vlaanderen of Duitsland een dergelijk interview zou verspreiden, werd hij/zij veilig achter tralies gezet en kwam er niet direct terug achteruit.

  Laughing Mexican Guy – Six Million Jews – Youtube
  https://www.youtube.com/watch?v=nxbV3RsyQWl

  ‘Wat niet lachend kan gezegd worden…’

 4. De imprimatur heeft ingegrepen – niet beschikbaar of ‘not allowed’. Je zult de tekst moeten intikken.

Reacties zijn gesloten.