Het regent ontslagen bij de Soros-stichtingen

“De ontslagen kwamen snel en waren talrijk: de Open-Society-Stichting van de VS-investeerder George Soros zal haar activiteiten in Europa drastisch terugschroeven. De betrokken organisaties reageren deels geschokt; zij waarschuwen voor een achteruitgang van de democratie.

De stichtingen van de VS-miljardair en filantroop George Soros (93) willen hun activiteiten in Europa duidelijk verminderen. Een groot aantal van de personeelsleden op het continent zal ontslagen worden – zo deelden de oprichters van de Open Society Stichtingen hun personeel in Berlijn mee. Dit werd zowel in een interne mail als uit verklaringen van medewerkers bevestigd; zij ervaren de beslissing als pijnlijk en onverwacht.

De aangekondigde inkrimping in Europa betekent een historische breuk met Soros’ inzet voor het middenveld door vorming, mensenrechtenbezigheden en politiek onderzoek, zoals de investeerder deze meer dan 30 jaar geleden in zijn thuisland, Hongarije, op poten gezet had.

De strategische koerswissel valt samen met de aankondiging van Soros’ zoon Alex, die een ander zakenmodel wil aanboren. Het is de eerste grote stap sinds Alex Soros in december de scepter van de miljardenomvattende stichting overgenomen heeft. De ontvangers der financiële middelen in Europa werden naar eigen zeggen niet ingelicht door de Soros Stichting over de strategiewissel. Bijgevolg reageren ze vol ongeloof.”

Citaat uit: https://www.welt.de/politik/ausland/article247132264/Kuendigungswelle-Soros-Stiftungen-ziehen-sich-fast-vollstaendig-aus-Europa-zurueck.html

https://www.tijd.be/ondernemen/financiele-diensten-verzekeringen/george-soros-draagt-imperium-over-aan-zoon-alex/10473808.html

Ter herinnering: enkele vorige bijdragen over Soros & co: